Dovoz iPhone 16 Pro Max z USA: Clo a DPH?
Dobrý večer chcel by som sa opýtať či má niekto skúsenosť s dovozom elektroniky z USA , plati sa neaké clo + neaká DPH
@peterkvason clo neviem , ale pozor pri IPhone aby sa dal odblokovať na európsky trh. Pamätám keď som robila v predajni s telefónmi s technikom a čo boli iPhony z USA tak nie všetky sa dali prihlásiť na SK . Neviem ako teraz
@peterkvason doniesla som si, akurat som ho rozbalila akoze pouzivany, lebo ano, na dovoz novej elektroniky ti mozu vyrubit clo. Sice to asi nebudu riesit pri jednom ks, ale nikdy nevies. A teda pozor, plati ti tam len rocna zaruka, nie 2r ako ked ho kupis v EU.
@simi82 Ziadny problem s tym nie je, iba pokial by ho kupoval na zmluvu s operatorom.
@simi82 ďakujem pekne za radu už som to riešil vo walmarte , odkazali ma na origina Applestore tam su odblokované na všetky siete
@peterkvason tak potom je to super 🙂
@simi82 ďakujem kraaasne ☺️
@peterkvason som zvedavý kupoval som ho pre moju frajerku a nechcem ho rozbaľovať pretože to ma byť dar a radšej zaplatím to clo ako by som ho mal rozvaľovať 😅
@peterkvason Platis clo a dph cize si ho zozenies lacnejsie uz v eu. Alternativne doniest v prirucnej a zabudnut ho priznat
@martinmmartin za 10 dni idem domov na Slovensko , dám vám vedieť ako to dopadlo , nuž uvidíme

@peterkvason brat si domov priniesol a neplatil nic