icon

Drhne aj vašu mačku?

merared
3. nov 2020

Caute mamicky. Mame britsku modru kratkosrstu macicku. Kazdy den ju niekolkokrat drhne a nadrapuje akoby na zvracanie, ale je to take "suche" chrchlanie. Nakoniec vyvrati nieco, ale zostane jej to v papulke a hned to poprehlta. Myslime si ze je to z prehltnutych chlpov, ale nie sme si isti. Maju to aj vase macky?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
h2
3. nov 2020

@merared Je to z chlpov, určite.

sjuzi
3. nov 2020

Ahoj, je vhodné mačičke pravidelne podávať pastu proti bezoárom, kúpiš napr. aj v DM-ke. Aby im prehltnutá srsť, ktorú si denne čistia, nespôsobovala ťažkosti s trávením. Dobré je mať doma aj nejaké rastlinky, ktoré môže mačička obhrýzať a tiež pomáhajú pri trávení, napr. mačaciu trávu (semená predávajú v chovproduktoch), ale ja mám napr. palmu "slonia noha" (predávajú v obi), ktorú môžu mačky tiež jesť, to mi poradil chovateľ - tiež máme britku.

domka555
3. nov 2020

Mačky sa často oblizuju a pritom pohltaju chĺpky, tie vytvoria zhluky, ktoré im prekážajú v tráviacej sústave. Buď si zožeňte mačaciu trávu, ktorú si doma zasadite alebo existujú pasty pre mačky na vylúčenie týchto chĺpkov

merared
autor
3. nov 2020

Dakujem vam za rady, nieco z toho si zaobstarame. Ale odlahlo mi, ze to nie je cosi vaznejsie.

lauritkatesty
3. nov 2020

vykašláva bezoare. treba trávu 🙂 alebo ako nahrada pasta.