Ako sa otvorili dvere do bytu?
Ahojte,
Mám takú otázku. Som sama doma, manžel išiel na víkend preč. Poobede som si išla oddýchnuť a zobudila som sa na buchot v chodbe a potom som uvidela že vchodové dvere boli otvorené..
Som z toho taká zmatana že ako sa to mohlo stať. Mame guľu na dverách, neboli síce zamknuté ale aj tak. Myslela som že prievan ale neviem či to je možné s guľou. Už som sa zamkla na dva krát, z bytu nič cenné nezmyzlo ale aj tak má to vystrašilo…
@samkolea zatiaľ ešte nemáme odpoved.. tým že bol sviatok. Asi sa to dozvieme až v pondelok, ale každopádne ideme dať alarm do bytu a zmeníme zámok.
Nas ked minuly rok vytopilo, museli sme ist byvat do takeho "podnajmu" na tri mesiace, kym to opravia, a tam sa nedali vchodove dvere ani zavriet..a zamknut asi iba trikrat.. 😂
Ja sa ešte skôr zamykam keď som doma ako keď nie som. Necítila by som sa vôbec bezpečne sama doma s odomknutymi dverami a nedajbože keby som spala. Radšej nech vykradnú prázdny byt ako keby som tam mala byť ja.
a coho sa uz teraz bojis, ved uz si zamknuta... ak sa dvere otvorili, tak proste neboli dobre zavrete a stacil prievan a otvorili sa. To by si si vobec nemusela doobeda vsimnut.
Na druhej strane buchot... to je co? tresli dvere, ci si pocula niekoho buchotat alebo proste vo vchode sa nieco dialo a prislo to k tebe? to je velky rozdiel a tiez napr akych mate susedov, ci vobec je mozne z eniekto buchne len tak do dveri ak ide okolo atd (u nas sa stavalo v byte ktorych bol v strede, ze sisi decka lietali a ked leteli dole schodami supli do dveri, ale to bolo davno :DD davno som nevidela niekoho behat po dome). Vies moznosti je kopa ale spatne uz nezistis co sa stalo.. mozes pozriet ci nemas dvere niekde poskriabane atd (nase ked sa otvarali na silu, ostali poskodene pri "zamke"), ale nic ine ako zamkynat sa ti nepomoze aby si bola v klude :DD
mne sa raz dvere tak rozleteli ze az do steny tresli :D a nepomohlo im ani ze boli bezpecnostne = potom sa zistilo ze ich treba aj nastelovat po rokoch, lebo zle dosadal jazycek.. a lahko sa to vysunulo, prievan ich otvoril raz dva.
Ja napr ak vam nechybaju kluce, by osm zamku nemenila.. na co :D
@samkolea toto sme riešili dnes s mužom. Že nech len zavriem tou najmenšou silou, tak sa proste neotvoria. Ak by som ich nezavrela a boli by len privreté urobí sa dosť veľká fuga čo by som si všimla počas dňa, jednak by som počula hlasy, výťah atd z chodby. Ale tak uvidíme čo záznam.
nechapem, všetky tu píšete ako najväčšiu samozrejmosť, že vam prievan otvara dvere - vonkajšie, na spoločnu chodbu so susedmi? a to ste dali xy tisíc za bezpečnostne dvere, a mate ich rozčapené hocikedy, ked zafúka? to máte šťastie, že zlodeji nechodia ku vam jak na klavír, ja mám obyčajné dvere a za 30 rokov sa mi nestalo, aby sa samé od seba otvorili a pri prievane už vôbec nie..tak ste kúpili mačku vo vreci novy slogan - kupte bezpečnostne , ktoré sa vam pri najmenšom vetríku samé otvoria.. týmto by som sa veľmi nechválila
@karolinakr Tiež sa divím, že väčšina tu píše o prievane, ako o úplne samozrejmej veci, ktorá bežne otvára zatvorené dvere. Nooo, mne prievan už veľakrát zavrel otvorené dvere. Ale ešte nikdy mi neotvoril zavreté.
@h2 😅
@karolinakr však toto.. nemyslím si že sa to na takých dverách má stať. Bohužiaľ dvere sme si nevyberali, boli vybraté developerom. Ale nech som skúšala akokoľvek tak sa proste neotvoria takze si nemyslím že to bolo tým.
Tiez mi to pride ako kravina s tym prievanom.
Tiez si nemyslim ze prievan alebo ze dvere sadaju atd..z nicoho nic sa neotvoria a este ked si pisala ze si pocula buchot v chodbe a zrazu otvorene dvere..by som sa pototo keby som bola sama
Ako hovorim, nase sa otvarali samy aj napriek tomu, ze rucne sa ich nedalo otvorit. Myslim, ze islo skor o podtlak a vibracie zo spolocnej chodby nez o prievan ako taky.
Zistili ste aký bol dôvod, že boli dvere otvorené? 😊
Ozaj ano... Co tie kamerove zaznamy?
Prislo sa na to čo otvorilo dvere ?
@linalinabizu aj mna to zaujima...

Co si zistila z kameroveho zaznamu? Teda my sme sa nastahovali do noveho domu ale v zivote nam neotvoril prievan dvere a ani si nesadali dvere 🙂. A kolkokrat ani nie su zamknute.