Existuje štátna mafia obchodujúca s deťmi?
Ráno som sa dozvedela niečo a úplne ma to položilo.
Nechcem ohroziť nikoho z rodiny a tak neviem koľko toho môžem tu napísať.
Myslíte že existuje "štátna mafia" ktorá obchoduje z deťmi, (nie na Slovensku)?
Teta opatrovala/vychovávala deti z detského domova, žijú v inom štáte.
Takto mali u seba tri deti, prvé dve im zobrali po piatich narodeninách (toto bolo pred rokom).
Tretie im zobrali pred mesiacom, akonáhle oslávil chlapček 5. narodeniny ból preč.
Teta bola z toho hotová, pátrala po deťoch už vtedy ale akoby sa prepadli pod zem.
Teraz sa z mužom zverili že vlaste nabehli aj vtedy aj teraz štiri gorily, zobrali deti a koniec.
Zverila sa že teraz pátrala hlbšie a zašla asi pridaleko.....
Večer im volalo neznáme číslo, povedali iba toľko "nech sa v tom nehrabe lebo celú rodinu zožerie tma".
Predavajú celý majetok a utekajú k mojej mame na SK.
Bojím sa aj o ních, mamu, moju rodinu, neviem ani čo mám robiť.
bude mat tato poviedka aj knizne vydanie? 😉
@domka222 lebo som nikdy nemislela že sa v našej rodine bude niekto báť mafie.
Žijeme, pracujeme, nekradneme, všetko čo máme je poctivo zarobené.
Teta z mužom nemohli mať deti a preto sa rozhodli robiť dobrú vec, pomáhať deťom.
Proste sa bojím a neviem kam to môže zajsť
@egonsk super že sa bavíte
A oni tie deti opatruju na základe čoho? Sú profesionálnymi rodičmi?
Čo znamená vychovávala? sú rôzne spôsoby starostlivosti o deti (profi rodina, pestúnska starostlivosť, či adopcia).. čo z toho bola tvoja teta?
@hugoboss1923 ....nič také tam nepíše
A to im len tak zmiznú z ničoho nič deti? Také malé deti nechávajú niekde samy?
@nikaeli o pestúnsku starostlivosť išlo
@ankare praveže teta nevie kde sú.
Teraz ked hlbšie "kopala" tak zistila nejakú zmluvu ktorú podpisuje ministerka (neviem čoho) a predáva deti.
Ide o akože legálnu agentúru ale iba na papieroch, kam a komu tie deti reálne nosia to už nevie.
Agenrúra má meno a to zistila
Vyšetrovala to polícia?
@ankare nezmiznú, písané je v príspevku ako ich zobrali
@hugoboss1923 nie, lebo je to skorumpovaný štát a ide o štátnu mafiu.
Do spravy rada upresním, tuto to rozoberať radšej nechcem
S mafiou nie sú žarty! Mám s tým osobnú skúsenosť, toľko koľko sme sa my museli sťahovať...a trvalo to roky, vyhrážky, zbraň pri hlave, milióny slovenských korún...a to som bola dieťa! Nech sa teta v tom nešpára (ak je tento príspevok pravdivý), lebo mafia si každého nájde...teda pokiaľ sa nepozabijajú navzájom..ako to bolo v našom prípade a vzali so sebou aj niekoho z mojej rodiny. To nie sú vyhrážky len tak do vetra...že bu bu bu...oni sú schopní zabiť!
@earlgrey viem, a mrzí ma to 😔
Práve preto viac do toho nešla, zavolala že sa balia a idú, skratka iba povedala o čo ide.
Je mi to ľúto čím ste si museli prejsť, ja len dúfam že do toho nepríde.
Asi pozerám príliš veľa reálnych krimi príbehov, že mi tento príbeh vôbec neznie prekvapivo. Ľudia pri moci vedia čo a kde môžu vykonať bez následkov.
@ankare Ona píše, že sa to stalo v dobe, keď bola ešte dieťa, čiže 90. roky, keď bol Černák ešte na slobode.
@hugoboss1923 tretie krajiny zaspali dobu a tam sa stale takéto veci dejú.
Len, v 21. storočí som myslela že už to inak funguje a nie že sa niekto vyhrážajú cez mobil
@earlgrey pestunska starostlivost pred 27 rokmi na SR nebola a o slovo agentura bola v slovniku cudzich slov. Deti boli v detskych domovoch a revolucia v pestunskej starostlivosti je zalezitost poslednych par rokov. Bud si to blbo pamatas alebo kecas.
daj si v prvom rade lieciky a ukludni sa
to co popisujesje uplne mimo zjavne nie si v poriadku
deti v profesionalnej starostlivosti kludne idu na osvojenie do zahranicia uplne normalna vec kontrolovana statom
Potom sa treba spýtať, prečo sa človek ženie do končín, kde zjavne neexistuje pojem právny štát.
@kittykat22 ale ona nehovorí ze vtedy v ich prípade šlo o pestunsku starostlivosť, len ze majú ako rodina skúsenosť s mafiou, zrejme 90-te roky na Slovensku keď sa tu rozšírilo mnoho mafiánskych skupín. Muselo to byť hrozne, strach, panika, keď človek nevie, čo môže čakať od ludi, ktorí sú schopní úplne všetkého
@hugoboss1923 otázka je aj to, ako funguje nás štát? Je naozaj právny štát? Aj tu funguje mafia, ibaže v inom ponímaní ako pred 30 rokmi, tzv. Legálna politická mafia
@mamina7070 liečiky nepotrebujem a nepotrebujem ani taketo povýšenecké reči.
Asi som mimo keď mi nepríde normálne vyhrážanie sa smrťou, neviem fakt
@lentilka78 O tom, ako funguje náš štát ale téma nie je. Autorkina príbuzná bola svedkyňou únosu detí, ktoré úrady nijak neriešili a nepriamo sa jej vyhrážali fyzickou likvidáciou. Aj keď si o slovenských zákonoch myslím svoje, v žiadnom prípade si nemyslím, že by sa niečo podobného stalo niekomu tu na Slovensku v týchto časoch.
a tebe sa kto vyhrazal ? pises velmi zmatocne az by sa dalo povedat ze siris poplasne spravy a to este v suvislosti so starostlivostou o deti v ustavnej/nahradnej starostlivosti
skus to najprv napisat kedy sa to stalo o akom state sa bavime a ci bola teta profesionalnym rodicom alebo pestunom to je zasadny rozdiel
@mamina7070 Autorke sa nikto nevyhrážal. Vyhrážali sa jej tete.

Dávno sa vie,že s deťmi sa v zahraničí obchoduje. Neviem,prečo si taká prekvapená