Exit pool - anketovanie

14. sep 2023

Robil to niekto a oslovoval ľudí po odvolení s anketou? Aké máte skúsenosti? Dajú sa ľudia "odchytiť" alebo je to trápenka.

fizbo
14. sep 2023

Mna tak raz odchytili nejaki brigadnici, bolo to v pohode, povedala by som ze dost ludi bude ochotnych sa zastavit a odpovedat na par otazok. Vacsinou maju ludia vtedy cas, aj su radi ze sa niekto zaujima. Milion prieskumov stale ale drvivej vacsiny ludi sa nikto nic nikdy nepyta, tak aspon pri tom exit poole. Ja by som sla do toho na tvojom mieste asi, ak to teda mas sko brigadu

autor
14. sep 2023

@fizbo áno presne ako brigádu. 90 eur sa zíde za celý deň. Na jednej strane sa obávam toho že nie každý chce zdieľať koho volil, na druhej strane je to krátky rozhovor na 3 minúty a mnoho ľudí možno pozná aj z tv ten prieskum keďže markiza ho potom zverejňuje vo volebnom štúdiu, tak možno by mohli byť ochotní.

nafka0483
14. sep 2023

Nie si ohodnotena podla toho kolki budu chciet odpovedat? Mas fixnu sumu za cely den? Moze ti byt jedno, slusne sa opytas a ak nechcu tak nechcu.

autor
14. sep 2023

@nafka0483 nemala som ešte školenie, takže netuším. Ale odmena je fixná, ale očakávam že samozrejme bude podmienená aby som nejaké dotazniky zozbierala. Na školení sa bude aj riešiť ako osloviť ludi a tak. Ale preto sa aj pýtam či to niekto nerobil aké sú skúsenosti a presné podmienky.

autor
14. sep 2023

@nafka0483 ale robila som ankety už, hoci skôr medzi ľuďmi čo ma poznali. A teda určite očakávam že v podmienkach bude snažiť sa aj osloviť dostatok ľudí a aj nejako rovnomerne podľa možností, že zhruba pol muži a pol ženy, aj mladých, aj v strednom veku a aj starých. Lebo napríklad ak budem oslovovať len starých lebo skôr odpovedia výsledky to dosť skresli.

zuzanka.zuzu
14. sep 2023

90e je sakra malo za hento

suge
14. sep 2023

Rozumiem, o čom je téma, ale nie je to náhodou exit poll?🤔 Inak ja som raz dobrovoľníčila počas volieb, nie však kvôli ankete, ale petícii. Ľudia boli zväčša ochotní, málokto sa nepristavil.

maranta_leuconeura
14. sep 2023

Tak toto nie je ze na ulici ponukas niekomu vonavky. Ludia co boli volit su vacsinou ochotnejsi sa pristavit a odpovedat