icon

Fasáda domu

kiki23
17. máj 2020

Prosím foto vašich fasád pre inšpiráciu. Mám rozhodnúť,čo a ako urobíme a ja vôbec neviem 😁🤷🤷🤷🤷

daganov
17. máj 2020

@kiki23 to myslíš vážne´, že sem niekto bude dávať foto svojho domu? Možno na stránke modra strecha, alebo ujo google

kiki23
autor
17. máj 2020

@daganov neviem,veď nikoho nenútim. Ak nedá,tak nedá 🤷 Na streche sa nejako neviem orientovať,pozrela som to tak zbežne a na googli ma nič nezaujalo.

gabsisi
17. máj 2020

@kiki23 skús fb skupinu kreativita záhrada bývanie... daj tam foto tvojho domu a rad dostaneš veeela. Ja som tak spravila a po dvoch hodinách som mala 200 názorov aj s fotkami domov. Veeeelmi veľa záleží aký tip stavby mate, farba strechy, okien....

kiki23
autor
17. máj 2020

@gabsisi ďakujem pekne, skúsim 🙂 foto treba hodiť na stenu? Alebo do správy?

daganov
17. máj 2020

@kiki23 viem, že nikoho nenútiš, ale väčšina si dnes svoje súkromie chráni a nedáva foto nikam, skús položiť túto otázku na modrej streche

kiki23
autor
17. máj 2020

@daganov veď hej, to je tiež pravda. Skúsim čo mi poradila gabsisi,lebo moja predstavivosť je nulová, čo sa tohoto týka 🙈 kedysi som chodila na strechu ešte keď sme začínali stavať a vyzerala tá stránka úplne ako koník a dnes tam kliknem a je to úplne iné 😂 neviem sa tam akosi zorientovať. 🤷

daganov
17. máj 2020

@kiki23 prepáč, ja so tam už dávno nebola a možno by som obetovala peniaze a dala na radu architekta. Radšej by som vydržala nejaký čas so starším nábytkom.

kiki23
autor
17. máj 2020

@daganov ja potrebujem iba vonkajšiu fasádu, vnútri už máme všetko zariadené 🙂 mám predstavu bielo šedú,len uvažujem ešte nad kameňom... Preto hľadám nejaké inšpirácie 😊

daganov
17. máj 2020

@kiki23 keď sme my dokončovali dom, urobili sme si výlet do Rakúska a išli nabrať inšpirácie, nakúpili nejaké časopisy a hľadali na nete.

fokuska
17. máj 2020

@kiki23 Ved daj ty fotku ako dom vyzera a podla toho poradime fasadu. Ved zalezi na tom akej farby a vzoru je strecha (skridla/plech?), akej farby su ramy, tvar a styl okien, ake su dvere (farba, styl, material...).
Ci chces davat aj nejaky obklad - kamen, drevo...? Akej farby a materialu je spodny sokel...

Ci len tak ti poviem, ze radim to farbu bielu-ivory?

gabsisi
17. máj 2020

@kiki23 tiež staviame dom a akurát riešime fasádu a kameň sme zavrhli koli cene. Inak je nádherný. Nás dom bude pri Trnave. Inak na strechu chodí zväčša manzel lebo je revizak elektro a za hlavu sa chytá čo mnohy ľudia vedia dorobiť s elektrinou a chcú revíziu. .... inak aku mate strechu? A okna?

lucyluv
17. máj 2020

Kamen je drahy, drevo neprakticke, mame neprakticke drevene podkrovie :D vies co, cim bude dom vyzerat jednoduchsie, minimalistickejsie, tym bude krajsi. Aby to aj ku streche ladilo a k oknam. My mame poschodovy dom so sikmou strechou, prizemie ma fasadu bielu, okna mame cierne, aj strechu plechovu ciernu a a prve poschodie mame dreveny obklad. My sme chceli splynut viac s prirodnym prostredim, preto to drevo. Ja by som uvazovala aj z takehoto sirsieho uhla.

zalka
17. máj 2020

@kiki23 možno ťa zaujme toto http://www.decopierre-ukrop.sk/

kiki23
autor
18. máj 2020

Dievčatá pridávam fotky, my asi potrebujeme opticky zväčšiť okna. Trošku sa nám stratili ako sme zateplili. Strecha je čierna,neviem či nájdem foto kde to vidno. 🙂 Z predu ešte nie je zateplené,lebo potrebujú tam dať to lešenie či majú vzadu 😁😁 tak tam chcú teraz urobiť fasádu a potom si ho prehodia 🙈

kiki23
autor
18. máj 2020

Tu je strecha 🙂

eliska13
18. máj 2020

@kiki23 my máme sivý, čiernu strechu a okolo dverí na jednej stene čierny kamen
Čo chces dať biele?ja by som nekombinovala v jednoduchosti je krása.U teba by som ani kameň nedávala neviem si to predstaviť okolo tých dverí máš tam hneď okna

eliska13
18. máj 2020

@kiki23 ak chces pošlem do IP foto.ja som sa veľmi bála tej sivej bolo milión odtieňov, tak sme kúpili malú vzorku a sami si namaľovali na meter styroduru len tak na ukážku.Nechcela som tmavú bledú máme takú holubiusivu,😀

kiki23
autor
18. máj 2020

@eliska13 jasné posli,ak ti to nebude vadiť 🙂 no manžel tiež nie je za kameň 😂 dom biely a tam tie podklady či ako sa to volá pod strechou šedé asi a spodok, sokel sa tomu hovorí? 😂🤔 Tiež šedý. A stale má mátajú tie okná či dať okolo šedé alebo to už nechať tak.

eliska13
18. máj 2020

@kiki23 ja som túžila po bielom dome zatrhli mi to všetci😀ale tak ako píšeš to by bolo pekné, alebo úplne jemnú sivú nie bielu.poslem

ivetz
18. máj 2020

@kiki23 skús predsa na "streche" aspoň popozerať http://www.modrastrecha.sk/inspirations/fasada/ alebo https://www.google.sk/search?q=fasáda+domu+biel.... Mne sa kameň tiež páči a pôvodne sme chceli sokel a vstup okolo dverí. Nakoniec bude sokel taký istý ako podhľady a iba vstupná časť bude obložená. Ale my máme tmavú hnedú strechu, také isté okná aj odkvapové rúry a podhľady. Väčšia časť fasády je "kapučíno".

lula313
18. máj 2020

Biela je nepraktická, lebo sa zacmudi, závisí aj koľko ste od frekventovanej cesty. S tými fasádami je sranda, susedia majú žltú a vzdy je ich dom pomaly jediný, na ktorom sedi milion mušiek. Ja by som dala sedu, podobnú, ako majú vaši susedia

lula313
18. máj 2020

A ešte by som poradila, popozerajte si stranku s realitami, Google street view, alebo choďte osobne do nejakej štvrte s novostavbami. Najlepšie je farebne kombinacie obkukat😉

malinka03
26. aug 2024

Bezovú