Ako riešiť neželané tehotenstvo fenky?
Zdravím, fenu mi nabuchal susedov pes.....neviete niekto ako sa to rieši keď tie malyčke nechcem či je nejaká injekcia alebo tablety nato ..
Mala by byť injekcia na obmedzených majiteľov psov. Tu by sa zišla.
@simca06022011 akože veterinár urobí sterlizáciu počas toho, ako je fenka už gravidná? Čiže aj zlikviduje plody? Lebo autorka sa na to pýta, ona nechce šteňatá, ktoré už reálne rastú v gravidnej fenke.
aj u psa sa da vykonat potrat a potom sterilizacia... ale nie kazdy veterinar to robi a zadarmo to nieje .. kazdopadne zajdi za nim a dohodni sa-zalezi kedy na nu pes skocil ..
@melanta tosom nepovedala (a viem na co sa pyta ;) )... Z kym inym by mala ist ako za veterinarom aj s riesenim toho co sa pyta? hadam nie za samanom ? ;) urcite nic taketo neporiesi bez lekara
a potom pisem a... ma si ju sterilizovat, ak sa k nej dostanu psi...
@solange7 @syslik81 @simca06022011 okej, dik za info, netušila som, že sa toto robí. Hoci podľa spôsobu písania tipujem, že je to troll. Je to vyslovene necitlivo napísané.
Ano bezne sa kastruju nakryte suky, samozrejme nie par dni pred porodom.
Da sa aj "potrat" injekciami ale jednak to trva dlhsie a jednak su velmi drahe, vyjdu v podstate cenovo rovnako ako kastracia sucky natrvalo. Nehovoriac o tomze to sucku uplne rozhadze tak naozaj ak to nieje uplne pokrocile stadium, kastracia je lepsia volba. Aj z hladiska buducnosti pre sucku (ten pes ju takto potom nabucha kazeho pol roka proste ked si to nevedia ustriehnut).
Vypýtať alimenty ... 😂😂😂👍
@daniela2202 😂
Ak veterinár zisti u fenky graviditu, tak v rannom štádiu sa to da riešiť potratom a nasledne sterilizáciou.
@colsami aha jasne, vďaka za čas..
@daniela2202 no ved keď si ho nevie ustriehnut rozumieš už druhý raz sa to stalo co mam s nimi robiť
@melanta aha a čo je prosimta necitlivo napísané? Mal som napísať, že susedov pes šiel naokolo dostal slinu a trosku si zašpasoval? Lepšie?
bohuzial autorka, ak mas harajucu sa fenu tak, ze s ak nej dostanu psy, tak je to tvoja chyba. Proste pes to citi a ten urobi aj nemozne, aby sa ku vam dostal. Ked nie tento, tak hocijaky iny..Feny bud zatvarame ked sa haraju, alebo sa daju sterilizovat. Este aj vonku, na vodzke a pod dozorm vtedy chodia...
K veterinarovi a hned, a nie to riesit na mamickovskom fore! A sterilizovat, duplom ked to nie je prvykrat. Chudak pes teda, takeho majitela mat. 😡
Neviem, ludia uz nemaju ani tolko chochmesu aby take zakladne problemy poriesili sami?
@simca06022011 to čo je za hovadinu? Možné nemožné, majiteľ má mať svojho psa pod kontrolou. To akože s harajucou fenou má človek sedieť doma a zamknúť ju lebo pes si bude chcieť skočiť? Inak pes to vie urobiť aj cez plot. Potom čo radiš? Uviazať sučku v strede záhrady, nech nejde ku plotu?
a co ste robili, ked bola prvykrat gravidna? kde ste dali steniatka? zviera ma tiez city-nechat ju nabuchat a potom jej vziat jej deti-ako by sa citili ludia keby to niekto spravil im? malicke s makkym i mimochodom...chod k veterinarovi a nie ze na nej budes skusat nejake domacke experimenty na potrat...
@martinusik91 hovor si co chces, pes citi harajucu sa fenu z daleka, a urobi hocico. Je najma v zaujme bezpecnosti (a aj "pokoja") majitela feny aby si to ustrazil a to je fakt... zase to nie je kazdy mesiac, vsakze? tak je zaujimave, ze tisice majitelov fien to zvladnu... ak to niekto nezvladne, musi potom riesit toto, bohuzial. Staci ze na prechadzke si fenu nestrazi majitel, stretne volne pusteneho psa a je vybavene, kto je na vine? :D pes nenesie ziadne nasledky.
@simca06022011 susedovi zas takto ušiel pes k hárajúcej sa fene a veterinár mu povedal že je to jeho vina... Že si ho mal ustrážiť.
@martinusik91 rovnako to je názor veterinára, nič iné.. ;)
Zbytocne natahovacky, majitel psa aj suky si maju svoje zvierata strazit a cudzi pes nema co robit mimo svojho dvora, ci vonku ci nebodaj na cudzom dvore, a je jedno za akym ucelom.
Vzhladom na fakt ze nasledky potom pociti majitel suky, je v jeho zaujme si tu sucku ustrazit a nespoliehat sa na (nezodpovednych) majitelov psov, ktorym sa zvierata tulaju bezne kade tade lebo proste nie su zabezpeceni a z dvora sa dostanu....
Akoze jasne, ze majitel psa je zodpovedny za to, aby jeho pes neobtazoval harajuce feny (resp. vseobecne je clovek zodpovedny za to aby jeho pes bez ohladu na pohlavie neobtazoval cudzich psov, ludi, bla bla).. A co mi to ako majitelke feny akoze pomoze? Aby mozem ukazovat prštekom, ze to ooon za to moze? 🤦♀️
Harajucu fenu si proste riadne zabezpecim, hlavne ju nenecham len tak volne na dvore.. a ked nie som schopna ju zabezpecit, tak kastracia.. Ake jednoduche 🤷♀️
@martinusik91 tak ja nepoznam pricetneho majitela, ktory by si fenu, co sa prave hara nestrazil ako oko v hlave, ak ju nechce mat nakrytu. Ziadna hovadina, stretnut mozes aj zabehnuteho ci tulaveho psika... pudy su pudy a pes naozaj spravi aj nemozne ak citi harajucu sa fenu. Nas kedysi davno prekusal aj karirohoz na koterci.

je na to veterinar, a treba si fenku sterilizovat.