icon

Firma na preverenie vozidiel

19. máj 2025

Ahojte, nemate skusenost s firmou, ktora robi preverenie vozidiel? Ze aj realnu oblhiadku v terene? Dakujem

gov
Odpoveď bola odstránená
autor
19. máj 2025

mam vyhliadnute auto zo slovenska. Tie od oficilanych predajcov su nad moj rozpocet. Nemate niekto este zmluvu, ktoru by som mohla pouzit? Viem, ze sa tam daju nejak zakomponovat skryte vady. Resp. nenapisete mi niekto aky je postup?

autor
19. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov ak by som mohla pozriet od oficialnych predajcov?

tundra
19. máj 2025

Nemas niekoho,kto sa rozumie autam?
To co pise @gov nie je celkom pravda...
Portal autobazar.eu ponuka sluzbu preverenie vozidla za cca.200€
https://www.autobazar.eu/komplexne-preverenie-v...
Dobre auto kupis aj od sukromnej osoby,len treba na to cas a nervy.
Kupnu zmluvu najdes tiez na nete.

tundra
19. máj 2025

@viktoriaandrascik nerobia prehliadky v terene,len historiu vozidla...

autor
19. máj 2025
@tundra

@viktoriaandrascik nerobia prehliadky v terene,len historiu vozidla...

@tundra históriu vozidla som si uz zaplatila. Mám kamaráta, ten by išiel so mnou. Auto bolo tuknute, takže bude to vidieť na laku. Tu kontrolu na mieste by mi urobil kamarát. Rozumie sa autam ale nemá PC, a neviem či by vedel odhadnut také ostatné vady

viktoriaandrascik
19. máj 2025

aký ročník a model to je?

tundra
19. máj 2025

Chyby sa daju vymazat a objavia sa zase,po par km.Za mna musi auto pôsobit,ako celok,dobre,co z toho,ked bude opticky ok a motor bude papat olej alebo DPF bude na vymenu,tiez rozvody su dôlezite,kedy boli menene.
Servisna knizka a počet majitelov je pre mna dost podstatny udaj.Aka znacka a model?

gov
Odpoveď bola odstránená
gov
Odpoveď bola odstránená
gov
Odpoveď bola odstránená
gov
Odpoveď bola odstránená
tundra
19. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov pravnik na najazdene km?😂😂😂
Niekedy je mlcat zlato...200€ za prehliadku je vela,ale pravnik poskytuje sluzby zdarma,vsak🙈

elenka.k
19. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@tundra má pravdu :
@gov diagnostiku je dobre si spraviť, ak nevie sama počuť vadu motora ... klepanie, šuchanie - v počutí pri naštartovaní aj počas jazdy. Tiež prevodovku - ako preraďuje, či výfuk dfk - čistenie motora. Jasné, že existujú stránky, kde si zaplatíš celú diagnózu vozidla - podľa VINka. / havarované - striekané - hrúbka, tiež Km ... / a to nepíšem, že počas jazdy - či nie sú vyklepané - všetko kolo kolies náprava a tak .... Klíma, ohrev sedadlá, sťahovanie okien to zistíš pri obhliadke. Ale lak musíš zmerať - ak nevieš rozoznať voľným okom.

gov
Odpoveď bola odstránená
tundra
19. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov jasne,môzes sa 10 rokov sudit,kym sa k niecomu dopracujes.
Kupnu zmluvu,ma väcsinou pripravenu predavajuci
a je v takom zneni,ze je v jeho prospech.
Ak chces kup,ak nie dovidenia.
Kolko aut, si uz kupil (Ty osobne) a predal,ked tu rozdavas rady,ktore by mi mne,keby som potreboval radu,vôbec nepomohli?🤔

gov
Odpoveď bola odstránená
autor
19. máj 2025

Auto je práve na STK. Ešte nemám výsledok. Dá mi to vyššiu istotu, o Tom, že auto je v relariovom poriadku?

tundra
19. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov podla odpovede si auto este nekupoval....
A ano,auto kupujem,aby som sa na nom vozil alebo mi spravilo radost a nie,aby som sa natahoval s predavajucim o technickom stave za par tyzdnov.Ked raz zaplatim a auto vyskusam,viem co kupujem.Treba si uvedomit,ze kazda kupa jazdenky je riziko a ako kupujuci mas moznost auto vyskusat a slobodne sa rozhodnut.
Tvoje rady o pravnikovy si nechaj pre seba,lebo v realnom zivote su nepouzitelne...

tundra
19. máj 2025

Neviem, ci na Slovensku mas vyssiu istotu,ale je to plus.Ja žijem vo Švajčiarsku a auto bez stk sa tu predava velmi tazko a dostanes zan len par frankov...

gov
Odpoveď bola odstránená
elenka.k
20. máj 2025

- neboj keď si so sebou berieš odborníka, on ti už poradí,
ale nemáš nikdy istotu, vždy sa môže niečo dodrbať, aj staré, aj nové

autor
20. máj 2025
@elenka.k

- neboj keď si so sebou berieš odborníka, on ti už poradí,
ale nemáš nikdy istotu, vždy sa môže niečo dodrbať, aj staré, aj nové

@elenka.k ďakujem, som s deťmi sama takže by som nerada, keby sa mi to pokašľalo. Najhoršie je rozhodnutie, čo kúpiť a za koľko. koľko km je ešte ok. To musím pozerať tak 10 ročné auta

elenka.k
20. máj 2025

fúha, tak záleží od motora ...
ak máš nemca: volkswagen, škoda, audi, bmw , trebars aj volvo - tie majú väčšinou spoľahlivé motory, 10 ročné v pohode 200 000 km Jasne - ak na nich nebola predtým / nejaká vážna / oprava Ale vieš, čím má motor menej km - tým lepšie, ale pozor nesmú byť pretočené, mala som raz bmw - super išlo, ako hodinky a to už malo nejaký ten KM a zistilo sa, že ešte malo dosť veľa km pretočených a žiadná chyba, mala som nového peugeota GT / to nie je nemec / a do 3 r. bol podvozok opotrebovaný už cez 60 % 😲 - asi nebol stavaný na naše cesty, v tom sa francúzi zmýlili 😀

elenka.k
20. máj 2025

taká pikoška - mne / jasné ak zavriem oči z bmw, audi .. / tak sa mi pekne jazdilo na volve X60
/švajčiar/, ak som mala menšie deti. Ja som iba na automaty 😎

autor
20. máj 2025
@elenka.k

taká pikoška - mne / jasné ak zavriem oči z bmw, audi .. / tak sa mi pekne jazdilo na volve X60
/švajčiar/, ak som mala menšie deti. Ja som iba na automaty 😎

@elenka.k ďakujem za rady. A náhodu, nejaku zmluvu vzor? Je ich na nete niekoľko ale...

katarinapavuckova
Autor odpoveď zmazal
katarinapavuckova
29. máj 2025
@tundra

Nemas niekoho,kto sa rozumie autam?
To co pise @gov nie je celkom pravda...
Portal autobazar.eu ponuka sluzbu preverenie vozidla za cca.200€
https://www.autobazar.eu/komplexne-preverenie-v...
Dobre auto kupis aj od sukromnej osoby,len treba na to cas a nervy.
Kupnu zmluvu najdes tiez na nete.

@tundra táto firma má dobré recenzie - kontrola auta pred kúpou www.vyberaneauta.sk