Gekončík nočný - skúsenosti s jašterom
Ahojte moj syn ma 8 rokov chce gekoncika máte nejaké skúsenosti s týmto jasterom? Dakujem
Jezisi kolke chyby 🙈.
Este spim evidentne.
Keď vám nevadí živý hmyz... mali sme doma príbuzné jaštery, a pravdupovediac, kvôli tomu hmyzu išli potom raz jašteričky z domu. Lebo ono to zčasu na čas z toho terárka/prepravky na skladovanie utečie, a mať stále dakde za gaučom cvrčka je záruka, že sa celá domácnosť nevyspí. A teda plus zvieratka sú to nočné, teda v noci budú loviť a robiť rámus v tom terárku, no to už je otázka umiestnenia terárka.
Inak sú to milé a nenáročné zvieratká, ak to syn nebude stále vláčiť a chcieť hladkať, bude aj gekon isto spokojný.
@miluna777
@bobulazelena
No myslím že ho to dlho vyberať nebude baviť poviem že len večer môže a čítala som že nemajú radi hluk miesto preň by bolo pri tv v rohu tak pol m od tv
@martinka30 no ono to nie je o tom co bude bavit syna, ale co skodi jasterovi. Pokial chce maznaka, tak kupte morca, zajaca, skrecka, proste cicavca. No hluk nemaju radi, lebo cez den spia. Taktiez si treba uvedomit ze maleho treba mat v malom terarku a potom terarium dat vacsie. Pripadne krmit z pinzety. Lebo drobec by si vo velkom terarku nevedel ulovit. Rozhodne si to treba nastudovat tie podmienky chovu a potom sa rozhodnut. Ale tak to plati pri kazdom zvieratku. 🙂
Vela stastia 🙂
@martinka30 Tak potom myslím, že je to v poriadku, my sme ich teda nejak extra často nevyberali (skôr z prevádzkových dôvodov - čistenie, bežná obhliadka či sú ok, atď), ale netvárili sa, že im to vadí. Detičky v 8 rokoch sa starajú bežne o vtáčikov, škrečkov, atď, je to trocha iná starostlivosť, ale v principe to nie je jadrová veda. Keď to naštudujete, dáte pozor aby mal gekončík čo potrebuje a syn je šikovný a zodpovedný, prečo nie?
@martinka30 kamoska ho ma..ako tu bolo popisane..velmi kontaktne zvieratko nie je..ja som ho este riadne ani vecer nevidela, je v malom terarku, lebo je este maly ma par mes a je male cvrcky, ako jedna neprijemnost je ze casto aj ked "potravu" zavries par potom nahanas pobyte..zalezi nakolko kontaktne zvieratko chcete...cely den je zahrabkany v piesocku cinpod kamienkom atd..bude mat uplne opacny rezim ako syn..cez den v skole ok..to neva, ale ked pojde spat tak gekon sa vtedy zobudi..
@jeennyv máme psa to staci toto skôr na ozdobu myslím mali sme aj myši tie stále vyliezli von utekali sedis pri tv a zrazu myš horor
@martinka30 ked chcete druhe zvieratko nenarocne na aktivitu tak urcite potom je dobra volba
@martinka30 je uzasny 👏
Prajem vela stastnych rokov spolu 😉
@martinka30 my ich máme doma 10 🙂už nejaký ten piatok chováme rôzne plazy a gekončik bol u vás podľa môjho názoru dobrou voľbou. Sú to pokojné nenáročne zvieratá, ktoré si aj na manipuláciu rýchlo zvyknú. Inak vetsinu našich gekončikov je hore cez deň a vyhrievaju sa na kameňoch. Prajem veľa chovateľských úspechov 😉
@7ammy7 no tak sa môžem spýtať? Naša už dva t. Nechce vôbec cvrckov iba červov a zofobos aj to nie každý deň prečo? A môžem poprosiť foto?
@martinka30 akú máte teplotu v terarku? Kŕmite večer? Inak je celkom bežné- vedia to byť vyberave potvorky
@7ammy7 kŕmime večer teplota ok ako má byť cez deň aj v noci kúpila som sarancata tých zlupla ako nič dva dni nič a potom zase len tí dlho nevydržia asi potrebuje zmenu stále iné jedlo vyberala je
Možno je len vyberavá. V zimnom období sa nám často stáva že príjem potravy klesne( hlavne u samíc) pokiaľ vám nechudne nejako extrémne tak bude v poriadku😉 sem tam si sami nasadia hladovku. Vydržia bez jedla dosť dlho( mame takú skúsenosť zo života -švagrinej utiekla mladá gekončica, prišli sme všetci hľadať, ale nenašli sme. Už sa s ňou rozlúčili a terarko odložili do špajze. a po 5 mesiacoch ju náhodou objavili keď si spokojne vykračovala po kúpeľni - bola trochu vychudnutá ale inak absolútne v pohode)

Osobne si myslim, ze plazy nie su stastnym riesenim ako domace zvieratko pre deti. Plazy su stastne, ked su vo svojom terariu a maju zabezpecene optimalne podmienky.
Ked ich clovek berie do ruky co najmenej, to je idealne. Gekoncik je pomerne nenarocny a ,,trvanlivy" ale rozhodne by si clovek z neho nemal vytvarat hladkacie zvieratko.
Aj ked su aj taky ,,chovatelia", ktory k tomu nepristupuju takto, ale je to pre potesenie cloveka a nie plaza.
Plus, treba si uvedomit, ze je to nocny zivocich, cez den bude spat a v noci bude lozit a skrabkat. A taktiez jeho potrava je zivy hmyz, ktory ttm padom musite doma aspon v nejakom.mnozstve skladovat, kedze asi nebidete stale behat do chovproduktu.
Ak toto vsetko nevadi, smelo do toho 😉.