Generácia mladých a vandalizmus
Vraj nova generacia a chut na nicenie cudzieho majetku.

boze toto tu bolo vzdy. uplne som alergicka na to ked sa nieco co tu je veky pripisuje len sucasnosti. lebo pred rokom 2010 bola vsade len duha lietali tu jednorozce a vsetci sme zili v raji 🙈
Za a) tvrdenie, ze to suvisi s mladymi nemas nicim podlozene. Je to tvoj vymysel. b) je to samozrejme nezakonny protest (poskodzovanie cuzdieho majetku). Ale taketo veci musis zasadit do kontextu. Musk tiez zasahuje do mojich prav, ked ovplyvnoval demokraticke volby tym ze podporil AFD. A v statoch je mnozstvo zufalych ludi, ktori vidia ako ich bezne zivoty ovplyvnuje nikym nevoleny autisticky miliardar s prakticky neobmedzenou silou. Takze aj ked to neschvalujem, uplne tomu rozumiem.
Neviem kolko mas rokov, ale co sa pamatam, tak vandali pisali grafitti kde im prislo uz ked som bola teeneger. A uz vtedy to bolo poskodzovanie cudzieho majetku, motivacia moze byt akakolvek.
Napriek tomu, ze Musk je asocial a veľmi nebezpečný k tomu, nie som schopná vnímať akékoľvek zadosťučinenie pri takýchto formách protestov. Ak ako spoločnosť ticho pripustime, že terorizmus, nicenie majetku či verejná dehonestacia sú prípustné formy protestu pre skupinu ľudí (či už pre ich majetok, názory alebo čokoľvek iné), sme znovu tam, ako sme boli v časoch nacizmu. Akurát, že vtedy to bolo prípustné proti Židom, dnes sú v kurze bohatí a praviciari. A nech mi je Musk akokoľvek nesympatický a jeho názory považujem za zvratene, buďme realisti. On nezbohatol na pravicových ideach ale na práve tých ľavicových idealistoch, ktorý jeho elektroauta považovali za poslov svätej ochrany klimy, ktorí nás spasia od tých škaredých a škodlivých spaľovacích motorov. Menej ma desí on ako takýto spasitelia sveta "pre dobro všetkých"

Toto vôbec nie je len vecou tejto novej generácie. Mladí majú v sebe vždy prirodzené rebelanstvo a ideailizmus. Aj v minulosti boli bežné rôzne nátlakové akcie, hnutia, vandalizmus až terorizmus, ktorými ľudia protestovali proti spoločenským pomerom.
Nie som fanúšik vandalizmu, naopak. Ale ako ma rozčuľuje, keď niekto poleje vzácny obraz paradajkovou omáčkou, tak mi to v prípade Muska príde úplne ľahostajné - nezúčastňujem sa toho, nijako to nepodporujem, ale ak niekto chce riskovať pokutu či trestné stíhanie, je mi to v tomto prípade jedno.. to tvrdím nahlas a pritom skryte pociťujem istú nemorálnu škodoradosť.