icon

Hrajú sa ešte vaše 8-9 ročné deti?

reka89
15. sep 2019

Ahojte.Hraju sa este vase deti?Ak ano,tak s cim?Dakujem za odovede

Strana
z2
hors
15. sep 2019

Môj malý keď mal 9,10r tak jedine ho bavilo lego ale samozrejme auta, formule skladat

0silvia0
15. sep 2019

@reka89 v tomto veku bola u nas topka lego

gilmorka
15. sep 2019

@reka89 Tiez hlavne lego. A vela kresli komiksy, hlavne v druzine

veronikaszabova
15. sep 2019

@reka89 syn ma 10r - lego, rozne pokusy podla knihy, tablet, telefon, ...

viera
15. sep 2019

Magneticke stavebnice, lego, spinnery,..

pininka1
15. sep 2019

11 sa už nehrá, natáča filmy, seriály a tak, toto ho baví. Mladší má 8 a ten hlavne šport, ale aj lego ešte občas a dnes má narodky a chcel veľké auto na diaľkové ovladanie. Ale inak sa hrá skôr na mobile, čo môže len trocha.

reka89
autor
15. sep 2019

@pininka1 tak vsetko najlepsie mensiemu.

@veronikaszabova vsak to ze dcera tiez najradsej by len mobil mala v ruke.Co jej samozrejme nedovolim.Potom sa len nudi.Nevie sa s nicim hrat.Led je pekne tak ideme von ale inak si obcas kresli.A uz naozaj neviem co s tym.

sorciera24
15. sep 2019

@reka89 moj 10rocny najviac lego, stavebnice a vela je vonku, bicykel...

alazala
15. sep 2019

@reka89 moja 9 ročná sa už veľmi nehrá, ale číta veľmi veľa a "tvorí"😊

hettinka
15. sep 2019

@reka89 syn sa v tom veku ešte hral s legom, autíčkami, puzzle, 3D skladačky, spoločenské hry...
Dcéra sa menej hrala s hračkami, ale veľmi veľa čítala, robila obrázky z koralikov a take veci. Mobil v tom veku nemala, počítač dostala v 9 rokoch a používala ho do školy, alebo pozerala seriály v angličtine.

pininka1
15. sep 2019

@reka89 dakujem

siska53
15. sep 2019

@reka89 ano, hra sa, aj ked jasne, ze najradsej na mobile.. ale inak sa rad hra na rodinu so sestrou alebo na sefa podniku. Auta a lego uz menej, niekedy so sestrou ( ta ma 7r.) tak, ze maju legondomcek postaveny a hraju sa s panacikmi tiez na rodinu alebo na tabor.. aj komiksy kreslieva.. casto sa obaja hraju na aktualny zazitok - ked sme leteli k moru, tak sa hraval na letisko, aj spravil drahu pre lietadla a tak .
vonku najradsej bicykel alebo futbal, ale aj na ihrisko este, ale uz nie piesok..
Aj mna do toho zapajaju, ked mozem, rada sa s nimi zahram. 🙂

jana_eyre_2
15. sep 2019

ja mam 7,5r syna - takze este nespada do tejto kategorie, ale o chvilu bude.. a hra sa najradsej s legom, ale aj inymi stavebnicami a autami.. taktiez sa rad hra so.svojimi surodencami na rozne pribehy - teraz sa hraju na zachranarov, inokedy aj na rodinu, vylety vlakom a podobne..mobil a pc hry zatial.neriesi a nevyzaduje, vela sa hybe, radi sa blaznia na zahrade, bicykluje, skace a beha..

tonka1110
15. sep 2019

@reka89 ja mam 8 ročnú a telefón ma akurát od piatka do nedele a cez týždeň sa hrá v izbe, kreslí si, pozerá rozprávky na TV, učíme sa a ideme von alebo hráme pexeso

saluda
15. sep 2019

@reka89 a čo tak nejaké kreativne zabavky? Je toho teraz vela. Alebo lego, iné stavebnice. Citanie knih, komixov, alebo ich kreslenie, maľovanie na plátno. ...... Niektore deti este stale bavia rucne prace. Najlepsie sa ale zahrajú spolu s kamosmi

saluda
15. sep 2019

Inak k tým knihám, bravam deti do kníhkupectva a sami si výberu. Také knihy, alebo komixyaj potom čítajú. Majú tam aj krásne omalovanky, aj na štýl mandaly, treba sa tam len poobzerat

lula313
15. sep 2019

@reka89 v našej dobe sme sa určite hrali s barbiami, Polly pocket a venovali sme sa zbieraniu farebných papierikov(z bločku), tamagochi prichádzal do módy, chalani sa hrali poggy. Mali sme radi spoločenské hry, ocino nás naucil mariáš.. ešte v tom čase sme si so sestrou stavali bunkre😊 svagrova neter má 8, kúpili sme jej take sady na výrobu kozmetických výrobkov, minuly rok dostala sadu na pečenie keksíkov a tvárila sa, že ju to tesi..

reka89
autor
15. sep 2019

@saluda no tak ja jej kupujem knihy samozrejme comsi vyberie ona sama.aj omalovanky.lenze ja som rozvedena a ked jenu otc tam m dovoleny kobil kedy len chce a potom si to ziada aj doma a odmieta sa hrat.ja mobil jej nedavam hocikedy do ruky nemm rada ked sa na tom hra.samozrejme ked je take pocasie tak chodime von.takze sa snazim aby sa zabavila aj bez mobilu.

reka89
autor
15. sep 2019

@lula313 presne.aj my ked ame boli deti tak sme sa hrali s babikami,plastelonou tamagochi.lenze tieto detinuz nie su take.a na ihrisku ako pozorujem tak aj ovela mensie deti od nej su uplne zavisle na mobiloch.necjpem tuto dobu

jana_eyre_2
15. sep 2019

@reka89 takych deti je urcite dost, ale takych bolo aj v dobach minulych, napr. v dobach ked decka hrali poggy (tj koniec 90rokov a vyssie) tak bolo vela deciek co cumeli vela na TV, v dobe predtym bolo zas vela deciek, co zas hlavne citali (len to ludia nepokladaju za vhodne porovnania s tv a mobilom, ale tiez je to cinnost, pri ktorej pracuje len mozog a oci, ale tam je pridana fantazia) vzdy su proste deti rozne a rozne sa pozeraju na svet, ale nikdy nic nie je plosne, len clovek ma tendenciu vnimat iba cast pohladu a na ten sa zamera..

mne je tiez luto, ked moj synovec co je rovnako stary ako moj syn odmietne ist von lebo radsej hra hru, ale to uz nie je moja vec..

lula313
15. sep 2019

@reka89 no veď katastrofa je to. Dcéra má 17 mesiacov a 90% percent deti, čo mame na FB terminovke pozera každý deň YouTube a Rozpravky, čo dcéra ešte ani jednu rozprávku v tv nevidela, čiže tato generacia, čo nám vyrastá, bude mega závislá a ovplyvnená detmi, ktoré cely deň presedia pri mobiloch a tv🤦🏽‍♀️ Ale podľa mna sa pocita každá kvapka casu, čo do dietata investujeme, aby trávilo inou kreatívnou činnosťou, ktorou je každá hra, čítanie,..

hettinka
15. sep 2019

@reka89 pokial sa nevieš dohodnúť s otcom dieťaťa na pravidlách a jednotnej výchove, nič s tým neurobíš. Ak jej on dovolí štukať na mobile cely čas, a ty nie, budeš ťahať za kratší koniec. Tým vôbec nechcem povedať, že jej máš dovoliť mobil, práve naopak. Tvoj problém je niekde úplne inde, ako to, že sa dcérka nevie hrať. Tvoj problém je ex, ktorý ju odkladá k mobilu.

ivkus
15. sep 2019

mam dievca 9 rokov kreslenie ,modelovanie, futbal,svihadlo ,korcule,bicykel sem tam detske ihrisko

eriksonka1234
15. sep 2019

@reka89 naša 8r. lol a veľa kreslí, lego ju nebaví, to bavilo syna, ešte aj v 12 tich

kristiii
15. sep 2019

@reka89 môj ešte tak rok dva dozadu veľmi rád skladal lego, teraz ale že vôbec, je schované pod posteľou 😒 momentálne ak je doma, tak ho láka jedine tablet, mobil, PS, so mnou si rád zahrá spoločenské hry, ale s kamarátmi ich to samozrejme nenapadne. Ale on je veľa vonku, na biku alebo len tak, takže teraz je to ok, horsie bude, keď sa pokazí počasie

p.j.jacky
15. sep 2019

@reka89 moja 8 ročná dcéra sa hra . S konikmi schleich má toho plnú izbu , PET stop litle , plysiakmi. Sem tam bábiky . Inak s kamoskou sa stále hrajú na kone . 🐴🐎

evabb35
17. sep 2019

@reka89 V tomto veku moje dieťa sa hralo asi najviac a so všetkými hračkami - úplne top boli vtedy bábiky /Mami, a to nevadí, že sa ešte hrám s bábikami?/, puzzle, gorálky /náhrdelníky, náramky vkuse vyrábalo/, lego a kadečo vyrábalo /šilo šaty pre bábiky, vyšívalo obrúsky, stále niečo strihalo a lepilo...../Také tie sady z LIDL sme mali doma - kreatívne - rôzne kvetované papiere a šnúrky a trblietky ...v jednom kuse sme niečo dokupovali v umeleckých potrebách /tam oči, tam vlasy, kadejaké polystyrénové guličky a gorálky.../ A už začínalo s varením - krupicová kaša, nepečená torta...samozrejme keksíky vykrajovať a kadejaké šúlance - práca s cestom to bola tá najväčšia zábava...Podľa mňa, keď je dieťa veľmi unavené a nevyspaté, tak ho ani tie hračky nebavia a skôr inklinuje k tomu mobilu...

eliska13
17. sep 2019

@evabb35 Podľa mňa je chyba to, že sa nevedia zabaviť samé či vymyslieť si zábavu.
V tom veku skladal rád puzzle, Lego, autodráha, vyrábal sliz😉a všelijaké tie kreatívne zábavky niečo lepiť, vyrabat.z webu som mu sťahovala také mestečka na lepenie, lietadla...
@reka89 baby a vekom to bude už len horšie😉Lego za stovky eur zapadá prachom a vlastne celú izbu by som už mohla vyhodiť

matkahelka
17. sep 2019

@reka89 moja ma 9 a mam pocit,ze sa hra viac ako ked mala 5 😁 do bezvedomia prezlieka barbiny, ma barbie karavan a dom, tak s nimi stale niekam akoze cestuje a stahuju sa 😁 a potom klasika lego, plastelina... my mame doma striktne pravidla, hodina denne bud telka alebo mobil. Odkedy zacala skola, tak ani tu hodinu denne si castokrat nevycerpa, lebo po skole druzina, kruzky, doma potom domace ulohy a teda chce sa este aj pohrat... ja som rada,ze nemam doma "zavislaka" na elektronike

evabb35
17. sep 2019

@reka89 V tomto veku moje dieťa minulo tony lepidla, kilometre lepiacej pásky a všetko v byte bolo oblepené a pomenované podľa aktuálnej hry - raz bola u nás škola, raz knižnica, obchod, aj nemocnica s ambulanciami a operačnou sálou u nás bola...v pravidelných intervaloch mi mizli zo skrine šatky, šaty, klobúky a volánové sukne...moja bižutéria bola v tom čase značne znehodnotená a padla v tomto období za obeť najviac.

Strana
z2