Hrobové miesto
Ahojte. Mohli by ste mi prosím poradiť ako mám riešiť hrobové miesto pra pra rodičov? Bohužiaľ niesom z Levíc a toto doposiaľ riešila babka. Naposledy keď sa to riešilo tak to musela nejako riešiť cez reformovanú církev hovoríme o roku 2011, od roku 2021 nieje zaplatený a nikdo sa ani neozval.. Mali sme aj jedno číslo telefonné ale nikdy ho nikdo nezdvihol. A vieme len že sa tam dalo ísť len v stredu. Ako to je teraz? Ďakujem.
skúsila by som aj mestský úrad, alebo kto má cintorín na starosti.
@anonym_f20e4e budem tam zajtra volať. Len mama hovorí že tam volala a poslali ju na ten reformovaný úrad a na ten ja neviem už nájsť číslo na netu. Ale to sa bavíme o minulom roku.
Ja som v tomto roku riešila to isté v inom meste. Správca cintorína, obec, mi po tel. dohovore poslali zmluvu a údaje k úhrade na prenájom hrobového miesta.
V Leviciach je správca pohrebísk v meste Mesto Levice. Ak máš mená, dátum narodenia a úmrtia pochovaných, nemal by byť problém. Samozrejme pri troške ochoty.
U nás bežne žiadna cirkev nespravuje cintoríny/ hrobové miesta, ale obecný alebo mestský úrad. Niekedy to rieši cez mestské organizácie zamerané na správu cintorínov ( prípadne iné).
Takže pozri organizačnú štruktúru mestského úradu, kto spravuje cintorín. Musia mať evidenciu hrobov a v nej kto platí prenájom / poplatky za hrobové miesto, termíny nájmu a iba ten človek môže nakladať s týmto miestom. Po jeho úmrtí ti vysvetlia ako môžete riešiť.
V lv je to sro Služby mesta občanom
u nás je správcom firma-pohrebná služba
Pokial nie je tak dlho hrobove miesto zaplatene, je mozne, ze uz je aj zrusene. Oni sa snazia najst niekoho, kto ho platil v minulosti a oznamit mu to, ze nie je zaplatene ale po pribuznych specialne nepatraju. Informuj sa na sprave cintorina daneho mesta. Mala by si vediet cislo hroboveho miesta a aj cislo zmluvy.
Pokial nie je tak dlho hrobove miesto zaplatene, je mozne, ze uz je aj zrusene. Oni sa snazia najst niekoho, kto ho platil v minulosti a oznamit mu to, ze nie je zaplatene ale po pribuznych specialne nepatraju. Informuj sa na sprave cintorina daneho mesta. Mala by si vediet cislo hroboveho miesta a aj cislo zmluvy.
@muchotrafka298 4 roky ešte nemusí byť zrušené, na hrobe je možno nálepka
@muchotrafka298 4 roky ešte nemusí byť zrušené, na hrobe je možno nálepka
@cacianka zalezi od spravcu cintorina, ak je dopyt po miestach, tak je to zrusene k urcitemu datumu, ak nezaplati. v BA napriklad nemoze hrob zaplatit ktokolvek, kto si zmysli. Len ten, na ktoreho je najomna zmluva.
@cacianka zalezi od spravcu cintorina, ak je dopyt po miestach, tak je to zrusene k urcitemu datumu, ak nezaplati. v BA napriklad nemoze hrob zaplatit ktokolvek, kto si zmysli. Len ten, na ktoreho je najomna zmluva.
@muchotrafka298 áno, aj ja píšem, pozri predposlednú vetu. Poznám prípad, že pracovníčka na správe prehodila zmluvu na iného a bol prúser ako mraky. O hrob sa hádali až na súde.🤦.
@muchotrafka298 áno, aj ja píšem, pozri predposlednú vetu. Poznám prípad, že pracovníčka na správe prehodila zmluvu na iného a bol prúser ako mraky. O hrob sa hádali až na súde.🤦.
@cacianka nas tiez chcel tymto sposobom obrat o rodinny hrob vzdialeny pribuzny. Mal vsak velku smolu, kedze ten hrob "zdedil" moj otec a aj za neho riadne plati. Na toto davame pozor. Cize u spravcu cintorina nepochodil, lebo hrob bol zaplateny. Neviem co by bolo, keby nebol, ale tiez by som sa asi o to miesto hadala. NEviem ci az na sude, ale nedala by som ho len tak. Toho cloveka pozname, je to vzdialeny pribuzny ale tak vzdialeny, ze to uz asi ani nie je rodina.
@cacianka nas tiez chcel tymto sposobom obrat o rodinny hrob vzdialeny pribuzny. Mal vsak velku smolu, kedze ten hrob "zdedil" moj otec a aj za neho riadne plati. Na toto davame pozor. Cize u spravcu cintorina nepochodil, lebo hrob bol zaplateny. Neviem co by bolo, keby nebol, ale tiez by som sa asi o to miesto hadala. NEviem ci az na sude, ale nedala by som ho len tak. Toho cloveka pozname, je to vzdialeny pribuzny ale tak vzdialeny, ze to uz asi ani nie je rodina.
@muchotrafka298 Bratislava má celkovo obrovský problém s hrobovymi miestami, nečudujem sa že sa striktne dodržuje platobný poriadok. Aj hnusné pokusy o krádeže.
Na dedinách a menších mestách takéto problémy sú oveľa menšie.
@muchotrafka298 Bratislava má celkovo obrovský problém s hrobovymi miestami, nečudujem sa že sa striktne dodržuje platobný poriadok. Aj hnusné pokusy o krádeže.
Na dedinách a menších mestách takéto problémy sú oveľa menšie.
@cacianka uz teraz sa kseftuje s miestami na lukrativnych cintorinoch. Ze sa predavaju hrobove miesta za tisice EUR a toto si nerobim srandu.
@muchotrafka298 Ahoj. Je to tak ako som povedala Hrob je v časti ktorú spravuje reformovaná cirkev, ktorá sa o cintorín nestará ( to sú slova pani z úradu ). Aj zmiňovala že jej volá xxx ľudí ohľadom týchto miest a s temi ona nevie nič spraviť, pretože och cirkev nechce dať do ich starostlivosti.
@muchotrafka298 Hrob zrušený nieje a ani nálepka na ňom nieje.
@muchotrafka298 Ahoj. Je to tak ako som povedala Hrob je v časti ktorú spravuje reformovaná cirkev, ktorá sa o cintorín nestará ( to sú slova pani z úradu ). Aj zmiňovala že jej volá xxx ľudí ohľadom týchto miest a s temi ona nevie nič spraviť, pretože och cirkev nechce dať do ich starostlivosti.
@lennyd23 pokial vies, kto dany cintorin spravuje, tak sa obrat na reformovanu cirkev. V dnesnej dobe internetu si kontakt lahko dohladas. Ked nezdvihaju telefon, napis email, chod tam osobne. Urcite maju zverejnene, kedy su a kde k dispozicii svojim farnikom.
@lennyd23 pokial vies, kto dany cintorin spravuje, tak sa obrat na reformovanu cirkev. V dnesnej dobe internetu si kontakt lahko dohladas. Ked nezdvihaju telefon, napis email, chod tam osobne. Urcite maju zverejnene, kedy su a kde k dispozicii svojim farnikom.
@muchotrafka298 Keby to je na netu tak sa to nesnažím hľadať tu.😄 Však si to len skús. Ani len správná adresa tam nieje a ani mobil. Vše mi musela dať pracovníčka mestského úradu, s tým že sú tam len v stredu a to pokiaľ sa im chce. Email nemajú a mobil nikdo nedvíhá, pretože nemajú na toto žiadného pracovníka. Toto čo ti hovorím mi povedala ta pracovníčka. Nevymyslela som si to.😄a som od Trnavy, nemám moc čas chodiť na otoč do Levíc sa pozrieť či tam niesu. Boli sme tam dokopy 5x a ani raz tam nikdo nebol.
@lennyd23 fakto to nie je na internete? Stacila mi minuta na Google...zadas tam Reformovana cirkev Levice.
Nech sa Ti paci, ked to teda nikde nie je dostupne a pracovnicka na urade tvrdi, ze nikto nikde nie je, nechodi tam a vlastne asi neexistuje.
Reformovaný cirkevný zbor Levice
Adresa: 934 01 Levice ul. Sv. Michala 38
Telefónne číslo: +421-36-6336203
E-mailová adresa: kassaigyula.lv@gmail.com
Webstránka: www.refleva.com
Duchovný(í): Gyula Kassai +421-945-453 857, Tímea Mártha Kassaié +421-915-364-266 kassaimarthatimea@gmail.com
Kurátor: Csilla Andruska, Lívia Jančok
Krátka informácia: Dcérocirkevný zbor: Horná Seč - Lajos Csekei kurátor,
Hontianska Vrbica - Ernő Dálnoky kurátor
Nový Tekov - kurátorka Aranka Benke, +421-902-297-200, +421-36-6387174
Malé Kozmálovce - Sándor Icso, +421-903-649-194, icsoster@gmail.com, kurátor Klára Sebo
@lennyd23 fakto to nie je na internete? Stacila mi minuta na Google...zadas tam Reformovana cirkev Levice.
Nech sa Ti paci, ked to teda nikde nie je dostupne a pracovnicka na urade tvrdi, ze nikto nikde nie je, nechodi tam a vlastne asi neexistuje.
Reformovaný cirkevný zbor Levice
Adresa: 934 01 Levice ul. Sv. Michala 38
Telefónne číslo: +421-36-6336203
E-mailová adresa: kassaigyula.lv@gmail.com
Webstránka: www.refleva.com
Duchovný(í): Gyula Kassai +421-945-453 857, Tímea Mártha Kassaié +421-915-364-266 kassaimarthatimea@gmail.com
Kurátor: Csilla Andruska, Lívia Jančok
Krátka informácia: Dcérocirkevný zbor: Horná Seč - Lajos Csekei kurátor,
Hontianska Vrbica - Ernő Dálnoky kurátor
Nový Tekov - kurátorka Aranka Benke, +421-902-297-200, +421-36-6387174
Malé Kozmálovce - Sándor Icso, +421-903-649-194, icsoster@gmail.com, kurátor Klára Sebo
@muchotrafka298 a to kde si vyhrabala? 😄 lebo som spravila to isté a nič som nenašla. A ano. Také číselko mi tiež dala ale nezdvihnú. Skúsim napísať na ten mail. Ale stránka aj tak nefunguje.
@muchotrafka298 a to kde si vyhrabala? 😄 lebo som spravila to isté a nič som nenašla. A ano. Také číselko mi tiež dala ale nezdvihnú. Skúsim napísať na ten mail. Ale stránka aj tak nefunguje.
@lennyd23 no tak asi mam iny Google ako ty. Evidentne. To ci stranka funguje alebo nefunguje, to si snad vies overit aj sama. Ja som neoverovala, ci tam niekto dviha telefon, ci web funguje. Toto si uz ries ty.
@lennyd23 no tak asi mam iny Google ako ty. Evidentne. To ci stranka funguje alebo nefunguje, to si snad vies overit aj sama. Ja som neoverovala, ci tam niekto dviha telefon, ci web funguje. Toto si uz ries ty.
@muchotrafka298 Veriť mi nemusíš. Ale nemám dôvod ti klamát. Ozaj som to nenešla a čo sa týká stránky tak to som len oznamovala. Ale chcem ti veľmi poďakovať.

skúsila by som aj mestský úrad, alebo kto má cintorín na starosti.