Inšpirácia ako minúť iba 1 plienku za 24 hodín 😉
Ahojte mamičky, chcem vám v stručnosti napísať môj recept na to, ako minúť iba 1 jednorazovú plienku za 24 hodín. Moje dôvody sú ekologické, ale určite mnohých poteší aj ekonomická stránka veci a ak inšpirujem čoilen jedinú z vás, nepísala som tieto riadky nadarmo 😉
Takže môj postup: Klasické pracie plienky som rozstrihala na 4 rovnaké časti a každú z nich som poskladala do veľkosti malej ,,vložky" Tieto vkladám môjmu bábätku do jednorazovej plienky a veľakrát za deň vymieňam, aby bolo v plienke čo najviac sucho. Vymením ich aj zo 10. Výhoda je, že sa veľmi ľahko perú v ruke, výborne sa žmýkaju, rýchlo schnú. (Občas ich samozrejme treba povyvárať.) Keď vidím, že mimčo tlačí a bude kakať, vytiahnem rýchlo vložtičku (ide to aj cez oblečenú plienku, z vrchu) a pranie hovienka už riešiť nemusím. Na noc už vložky nevkladám a ráno plienku precikanú vyhodím.
Vyhadzujem teda buď pokakanú, alebo precikanú plienku po celej noci. Ak vyskúšate, napíšte mi vaše postrehy, budem rada 🙂
no len aj to pranie stojí e a aj životné prostredie prášok zaťažuje...😉
@klavirova zaujimave
@deti95060810 periem v ruke, bez prášku, používam iba obyčajné a ekologické mydlo, vyváram (príležitostme) v octe 😉
@klavirova uz som sa zlakla, ze cakas kedy bude pasik zafarbeny cely. Minule u lekara som to totiz zazila, dieta asi mesacne taka precikana plienka, ze som az kukala. Ono zacalo tlacit, pokakalo sa a rodicia dalej veselo cakali dalsiu polhodinu, chcela som sa spytat, ci cakaju ze bude zafarbeny cely pasik, aj ma trhalo ze ho pojdem asi prebalit ja. 🙊
Ale tak kazdy sam za seba. Napad fajn len ci ta 1 plienka je stopro sucha a nemoze byt kusok v nej nacikane nevies zarucit, aby to tam nekvasilo 24 hodin a dieta nechytilo z toho daku infekciu mocovych ciest, zvlast dievcatka su na to haklive.
Booože ženy takto trapit deti 🙄🙄a seba samu nejakym sledovanim jak ŠTB 🙄🙄🙄
Mne to príde dosť nehygienicke. Časť z toho nacikaneho vsiakne do tej plienky a kvasi a rozkladá sa to tam 24 hodín. Fuj. Hlavne u dievcatiek fest nebezpečné. Keď niečo robiť tak poriadne. Bud iba latkujem s normálnymi pulkami alebo len jednorazové používam. Štýl vlk sýty aj ovca cela mi moc nepasuje
@lucia147852 presne nehygienicke
Panaboha to tu zacina byt lepsie a lepsie 🙄🙄 zeny preboha chodte a hladajte zdravy rozum ved toto je na zaplakanie 🙄🙄🙄 tak ako pise @lucia147852 je to neskutocne nehygienicke...pockaj o par rokov bude tu pisat na fb ze dieta ma zdravotne problemy od spodu a ze ako je to mozne 😬😬
@smejko25 no ja som s dieťaťom cely deň i noc. Tak nejak to vychádza. A z dieťa nevychádza moc ani stolica neustále, má zvierace rovnako ako dospelý, vie ich ovládať. Fungovala som tak s dcérou, vyhovovalo to mne i jej, má bezmála dvanásť, nevidím na nej žiadnu ujmu, fungujem tak i so synom. Väčšinou sa umývam vo vani a vypľuť zubnú pastu môžem rovnako do umývadla ako do wcka, vane či kamkoľvek..
Tato tema mi pripomenula davnejsiu diskusiu o kybliku s vodou pri prebalovani 🤦

@klavirova jejda