Je Drličkovo odvolanie v župane správne?
Nie som stotožnená 100% s týmto pánom, ale spôsob doručenia odvolania je pračudesný.
@deti95060810 bežne ťa prišli vyhodiť z práce tak, źe ráno si sa zobudila na zvonenie a otvorila v župane? Za dverami bodyguardi a jedna úradníčka s výpoveďou v ruke? To je tak absurdná predstava, hlava mi to neberie.
@deti95060810 viem že za komunizmu boli rôzne pračudesné praktiky…
Čím ďalej, tým viac sa Slovensko približuje spôsobmi Rusku a Číne.
gdo? - Ministerka kultúry Martina Śimkovičová.
@deti95060810 verím ti. Tu to akosi stále zostalo. Nikdy nebudeme demokratický štát na úrovni. Vždy to tu bude kto koho pozná, zastrašovanie a podobné praktiky.
Táto vláda zlodejov, naničhodných darebákov, fašistov, boľševikov, vrahov, besných psov a primitívnych dezolátov je schopná úplne všetkého.
A mali aj kožené kabáty, či móda fašistov sa už posunula inam? Toto je absolútne choré a ako som tu už neraz spomínala, o desať rokov bude zo Slovenska pravdepodobne tvrdá diktatúra vazalského štátu Ruska. Hanba každému, kto ešte aj v tejto dobe dokáže obhajovať túto zločineckú vládu. A každý, kto to má aspoň trocha v hlave v poriadku a nemá mentalitu zaostalého nevoľníka, by mal veľmi pozorne sledovať situáciu, aby neprešvihol chvíľu, keď už nebude môcť utiecť za hranice.
@annm81 kedysi pred 10 rokmi som si vypočula na zastávke rozhovor dvoch stredoškolákov. Chlapec sa pýtal dievčiny kde ide na VŠ. Ona odpovedala, že rodičia chcú, aby odišla do zahraničia dokým sa znova nezatvoria hranice.
Tu uz davno kde kto klope ludom na dvere. Donedavna NAKA, teraz ked ju maju zrusit tak budu chodit uradnicky. Zvykneme si.
V americkych filmoch tak dorucuju dolezitu postu bezne. Akurat ze u nas len tomu koho si vyberu. Mas ludi ktorym roky nevedia dorucit obsielku.
Ja sa pohybujem na univerzitnej pôde a tiež medzi maturantmi. Intelektuálna špička odchádza. A kým ešte pred tými desiatimi rokmi platilo, že top študenti odchádzajú po maturite na univerzity v zahraničí (najmä ČR, ale nie len), tak dnes už je situácia taká, že tí rodičia, ktorí považujú vzdelanie za najlepšiu investíciu do dieťaťa, šetria žiakom ZŠ, aby odišli do zahraničia (Rakúsko, GB..) študovať už stredné školy a povzbudzujú ich, aby tam ostali.
Ja sa zgrcam, toto je dno. Vlastne pardon, zajtra pride nove dno. Ako kazdy den.
V roku 1989 som sa aktívne podieľala na zmene režimu. Boli chvíle, keď to nebolo úplne jednoznačné, ako to dopadne. Hlavne pred generálnym štrajkom. Boli sme upozornení, aby sme mali pasy pri sebe. Nikdy som nemyslela na to, že ujdem, ak sa to nepodarí. Aj teraz nemyslím na to, že odídem zo Slovenska.
Sama v poslednej dobe rozmýšľam, ako zabrániť strate slobody v tejto republike. Občas podpíšem nejakú on line petíciu, prispejem niekomu, kto to potrebuje, aby nestratil nádej... Lebo nádej je to, čo si nesmieme nechať vziať. Nádej je sloboda, nádej je cesta k tolerancii, k realizácii svojich snov a plánov do budúcna.
Nesmieme si na tento stav v spoločnosti zvyknúť. Ak sa prestanú naše deti vracať domov, stratíme slobodu a nádej. Ale stratia ju aj naše deti, pretože prídu o domov.
Nebude dlho trvať, budú sa usporadúvať verejné zhromaždenia na vyjadrenia nesúhlasu s maniermi tejto vlády. Toto bude zlomové, ak nebudú ulice plné, smer-ovanie tejto krajiny bude jasné. Fico a jeho lobizmus tu môže byť kľudne ešte 2 desaťročia.
Je mi z toho zle.
Dookola eseje? Tam sa ukáže, či si uchopila tému a rozumieš súvislostiam. Či radšej sa budeš dookola biflit niečo čo týždeň po skúške zabudneš?
@kvieta ľudia sú zlomení. Každý jeden deň sa objavujú také strašné politické akty, že veľa z nás už vyplo. Ja už ani správy nedokážem zapnúť v tv. Veľmi málo sa toho ku mne dostáva. Cielene vypínam, lebo to tu už nedávam počúvať z každej strany. Myslím, že nás je takých viac.
Áno, rozumiem tomu. Ešte to osobne nepociťujeme, nie sme dostatočne empatickí. Sme sebci. Stačí prepnúť, úplne vypnúť. Ale raz to nebude stačiť. Kto raz ochutnal ako chutí ..., nezabudne na tú chuť. (namiesto bodiek nech si každý dosadí čo chce).
Šimkovičová a Machala je deštruktívna dvojica, ktorá sa snaží zlikvidovať všetko funkčné v slovenskej kultúre," vyhlásil Drlička. Upozorňuje pritom, že v ohrození už nie je len kultúra, ale aj celá spoločnosť. Preto vyzýva na silnú reakciu verejnosti, no i politikov, vrátane koaličných. "Aby zastavili šialené besnenie tejto dvojice, ktoré už ubližuje celej krajine," dodal.
Ale rozmýšľam, kde ste bol doteraz pán Drlička, deje sa to už dlhšie… Kým ste mal flek tak ste sa neozval.
Keby sa doteraz neozval, tak tam dodnes sedí😀
To, že Šimkovičová nemá čo robiť na poste ministerky kultúry už nie je jasné iba kultúrnej obci. Už sa mi ani pekná nezdá...
Veď to je čistá cenzúra, len slepý to nevidí.
Hej. Naťahujú sa kvôli nejakým prenajatým priestorom a odvolaniu riaditeľky baletu SND.
Nech by to aj bol adekvátny dôvod, ale takto? Štbácke praktiky? Či mafiánske? A veď to je jedno, ako to nazveme.
Vieme už, koho tam Martinka pichne na uvolnený flek?
@kvieta Áno forma odvolania je neuveriteľná. Dookola rozmýšľam - v skorých ranných hodinách, doručená ministerskou úradníčkou a dvoma ochrankármi. Radosť otvoriť dvere normálne. By ma šľak trafil od strachu keby mne niekto ráno takto skoro ráno zazvoní a potom ešte vidím cez kukátko túto šialenú zostavu s papierom v ruke. Choré. Fakt choré.
@kvieta veľmi pekne napísané,píšeš mi z duše.
Moji rodičia nežijú práve kvôli tomu,že sa v 89 nebáli za svoje názory a chceli pre Slovensko lepšiu budúcnosť.
Paradoxne ti,či na nich donssali i teraz ticho somru,volia Fica a ich deti študujú v zahraničí,lebo im to zaplatili,až také intelektuálne esá nie sú.
Ja sa tiež nechystám odísť a mám kopu známych,kt.sa buď uchytili slušne tu alebo aj boli v zahraničí a chcú zúročiť skúsenosti práve tu,lebo chcú aby Slovensko malo budúcnist a chcú svoje deti vychovávať ako Slovákov.
Ok,nie je nič zle na Tom,keď chcú ľudia odísť....môžu,pre o nie.
Každý nech si šťastie hľadá...ale nemôže nadávať na Slovensko,pre ktoré neurobil nič,lebo myslel iba na seba a svoj profit.
V zahraničí,nech som hocikde....vždy som a budem cudzincom...čím na vyššej pozícii,tým mi to dajú menej pocítiť,ale aj tak dajú.
Ak chceme niečo zmeniť....nemôžme nadávať na gauči a nevzdelavat sa,nesleduvat politiku,reálny život a riešiť iba koľko som dnes odbehla,kde mi urobia krajšie pery,ale reálne sa učiť....už keď ničí iné,tak spoznávať svoju históriu,viesť svoje deti k hrdosti na Slovensko.
Pokiaľ budeme pri voľbách sedieť doma a nechávať za seba rozhodnúť iných....potom sa nedivme situácii,v akej sme🤷

nič nové pod slnkom... o takýchto praktikách viem už min. 20 rokov.
keďže sa stávali bežným ľuďom nikto si toho nevšímal...