Je farba vína správna? Diskutujme!
Pekný deň prajem, som človek ktorý absolútne nepije alkohol čiže sa v tom nevyznám, preto píšem vám. Poraďte je tá farba úplne v poriadku? Na obrázku je jedna značka , jeden druh, proste to isté víno len majú rozdielnu farbu. Objednávala som toho viac na oslavu a pri rozbaľovani som si všimla že majú rozdielnu farbu aj keď sa jedná o úplne rovnaké víno. Je to ok?

To víno je v poriadku, ak sa pozrieš bližšie na šaržu - tak je tam rozdiel. Vína sú z rôznych rokov, takže majú aj odlišné zafarbenie - čo ale neznamená že je zlé.
Vsak vidis ze to tmavsie je o rok starsie - ruzove casom tmavnu a dost rychlo starnu / zmutneju. A nedajboze by bolo na svetle...
@hiro ďakujem za odpoveď. Čiže je to ok, alebo mám kontaktovať eshop cez ktorý som to víno kupovala? Nechcem hosťom naliať niečo čo bude zlé
Ja by som tie tmavsie nechal na neskory vecer ked to uz nik nespozna :D
A neviem ale vino ti asi nik nezreklamuje - ak teda je viac ako 2 mesiace po kupe, povie zle skladovanie...
@hiro dnes mi prišiel kuriér, není šanca žeby som ich ja zle skladovala . Vytiahla som ich takéto z krabice 🙈
Víno je v poriadku, sú to rôzne šarže, rôzny ročník.. každý rok je iné počasie, iné podmienky, každý rok je iná kvalita vína.

To zistíš asi až keď ich otvoríš, ale tak nemusí mu byť nič. Záleží aké bolo hrozno, ako bolo víno skladované.