icon

Je farba vína správna? Diskutujme!

11. mar 2024

Pekný deň prajem, som človek ktorý absolútne nepije alkohol čiže sa v tom nevyznám, preto píšem vám. Poraďte je tá farba úplne v poriadku? Na obrázku je jedna značka , jeden druh, proste to isté víno len majú rozdielnu farbu. Objednávala som toho viac na oslavu a pri rozbaľovani som si všimla že majú rozdielnu farbu aj keď sa jedná o úplne rovnaké víno. Je to ok?

Je farba vína správna? Diskutujme!Je farba vína správna? Diskutujme!
bukajka_mata
11. mar 2024

To zistíš asi až keď ich otvoríš, ale tak nemusí mu byť nič. Záleží aké bolo hrozno, ako bolo víno skladované.

pinkgirl
11. mar 2024

To víno je v poriadku, ak sa pozrieš bližšie na šaržu - tak je tam rozdiel. Vína sú z rôznych rokov, takže majú aj odlišné zafarbenie - čo ale neznamená že je zlé.

hiro
11. mar 2024

Vsak vidis ze to tmavsie je o rok starsie - ruzove casom tmavnu a dost rychlo starnu / zmutneju. A nedajboze by bolo na svetle...

lakebabe
11. mar 2024

@hiro inak viete mi niekto povedať keď skladujem vína v mini bare v tme koľko tak vydržia? Keď tam mam ružové a biele co mam tak štyri roky stane sa mu cosi? Ci to radšej vyliať

hiro
11. mar 2024

@lakebabe Tma, chlad - tie by mali v pohode vydrzat. Ide o to ze od bieleho/ruzoveho sa ocakava sviezost, vona, ostrejsia chut - a po viac rokoch hlavne ruzove prejde do zvadnuteho kvetu. Pitne ale nesplni ocakavanie.

autor
11. mar 2024

@hiro ďakujem za odpoveď. Čiže je to ok, alebo mám kontaktovať eshop cez ktorý som to víno kupovala? Nechcem hosťom naliať niečo čo bude zlé

hiro
11. mar 2024

Ja by som tie tmavsie nechal na neskory vecer ked to uz nik nespozna :D
A neviem ale vino ti asi nik nezreklamuje - ak teda je viac ako 2 mesiace po kupe, povie zle skladovanie...

lakebabe
11. mar 2024

@hiro super tak ich dám radšej niekomu vypiť ďakujem 😄

autor
11. mar 2024

@hiro dnes mi prišiel kuriér, není šanca žeby som ich ja zle skladovala . Vytiahla som ich takéto z krabice 🙈

ekira1
11. mar 2024

Víno je v poriadku, sú to rôzne šarže, rôzny ročník.. každý rok je iné počasie, iné podmienky, každý rok je iná kvalita vína.

hiro
11. mar 2024

@ekira1 To áno ale ja mám okolo 400 fliaš vína kde sú aj 36 rokov staré fľašky a ružové vidno ako tmavne nezávisle na ročníku, kvalite a podmienkach...

ekira1
12. mar 2024

@hiro tak tebe by sa oplatilo vykradnúť pivnicu 🫣 sme z rovnakého mesta, keby niečo, ja som v tom úplne nevinne 🫢

hiro
12. mar 2024

@ekira1 To nevykradnes :D Sam som to prenasal asi na 20x v extra velkom ruksaku niekolko dni. Uplne vidim ze by ta vykradacka skoncila tak ze by som tam nasiel zlodeja lezat v bezvedomi 🙂

ekira1
12. mar 2024

@hiro tak jedna dve fľašky sa odnesú i v kabelke 😁 ako tam máš zaistenú stálu teplotu? Nie je tam cez leto moc teplo? My uvažujeme nad vinotékou, nemáme tu miesto kde nekolíše teplota.

hiro
12. mar 2024

@ekira1 Ta pivnica je pod zemou... rovnako cely rok.

ekira1
12. mar 2024

@hiro tak to je super, len ja takú nemám 🤔