Je káva Lavazza dobrá?
Ahojte, dostala som 10 balení takejto kávy. Je to dobrá káva?
Ako ju správne pripraviť? Stačí ju len zaliať horúcou vodou z kanvice?
Kolko kalórií ma táto káva?
Ďakujem

to sa vážne pýtaš,ako sa pripravuje káva a kolko má kalórií??????????????
Ide o výbornú taliansku kávu, potrebujete špeciálny kávovar. Mali by ste piť veľmi málo, raz denne, inak nebudete môcť zaspať.
Ide o výbornú taliansku kávu, potrebujete špeciálny kávovar. Mali by ste piť veľmi málo, raz denne, inak nebudete môcť zaspať.
@albertto Aký spocialny kávovar treba aby toto bola výborná káva
@minenka Bývam v Taliansku, neviem aké sú na Slovensku kávovary.
Po slovensky neviem, ale trochu rozumiem.
Toto má byť starý espresso stroj, ktorý v Taliansku dostanete za 5 eur. V jednej časti nalejete do nádoby studenú vodu, nalejete do nej kávu a následne zapnete vrchnú časť, do ktorej steká horúca káva. S pozdravom
Ja mam rada Lavazza O'ro a robim si ju obvyklým sposobom na kavovari DeLonghi. Je to sice stary typ kávovaru ale penu robi fantasticku.
@minenka Bývam v Taliansku, neviem aké sú na Slovensku kávovary.
Po slovensky neviem, ale trochu rozumiem.
Toto má byť starý espresso stroj, ktorý v Taliansku dostanete za 5 eur. V jednej časti nalejete do nádoby studenú vodu, nalejete do nej kávu a následne zapnete vrchnú časť, do ktorej steká horúca káva. S pozdravom
@albertto Bialetti kávovar.
Uplne v pohode kava. Vobec nie je suca na vyhodenie. Zase netreba afektovat. Ak nemas kavovar tak ju normalne zalejes na turka.
Nemám rada talianske kávy lebo sú prepražené a chutia ako špaky 🫢
Je to otazka osobných preferencií. Tiež sme ju dostali, nechutila nám, ale nebola na vyhodenie.
Preferujeme inú značku, ale možno by niekomu nechutila.
A ten prístroj je dobrá náhrada kávovaru. Kým u nás neboli kávovary v predaji, používali sme ho dlheeer roky, aj moji rodičia, hádam od roku 1950 (doniesli ho z Maďarska).
Nieje namna bola
Kysla a co viem je to jedna z tych “lacnejsich”
Ja som teda kavopic a potrpim si na dobru kavu. Mne osobne tato kava nechuti. Za mna je to prepalena kava, ktorej nepomoze ani to, ked sa urobi inym sposobom, nez len zaliat horucou vodou.
Ale aby som ju vyhadzovala? Ehm, to by som si pozrela, ako by ste niektore vyhodili 10 baleni kavy do kosa. Ved co mne nechuti, inemu mozno zachuti.
Btw, neverim, ze tato tema je realna.
ten "kávovar" mám aj ja,asi od roku 1986😀
asi pred rokom som si kúpila automatický kávovar,a teraz neviem,čo s ním,.lebo som pred asi 2 týždňami prestala piť kávu😢
Je to dobrá káva, niekedy si ju aj dám. Treba zaliať horúcou vodou. To si fakt nevedela ako sa robí zalievana káva? 🤭A nie, určite ju nevyhadzuj.
Ťažko hodnotiť a dávať ti subjektívne rady ked sme tu ľudia ktorý si za 10€ kupujú 100g a su tu ľudia co kupujú 500-1000g za 10€.
Nám Lavazza chutí, ale treba si vybrať tú správnu. Z mojich skúseností Lavazza na Slovensku nie je vôbec taká isto ako v Taliansku - tam je lepšia. Myslím že k nám vozia druhotriednu kvalitu, hoci obal sa tvári rovnako.
Nám Lavazza chutí, ale treba si vybrať tú správnu. Z mojich skúseností Lavazza na Slovensku nie je vôbec taká isto ako v Taliansku - tam je lepšia. Myslím že k nám vozia druhotriednu kvalitu, hoci obal sa tvári rovnako.
@patricja Nie, nie je to o podradnom druhu. Na severe Talianska káva tiež chutí horšie ako na juhu. Je to otázka klímy a vody.
Je to dobrá káva, niekedy si ju aj dám. Treba zaliať horúcou vodou. To si fakt nevedela ako sa robí zalievana káva? 🤭A nie, určite ju nevyhadzuj.
@bielasovicka Zaliať tento druh kávy horúcou vodou je barbarstvo. To sa robilo s typom kávy dostupnej na trhu počas komunizmu. Kávová usadenina sa používa ako hnojivo pre rastliny v črepníkoch. ale zmiešajte ich so zeminou
Pre milovnikov talianskej a inej kavy zo supermarketu. Vyrobcovia ako Lavazza, Tchibo, Meinl, atd ktori produkuju kavu v obrovskych mnozstvach, potrebuju dosiahnut konzistentny vysledny produkt pre zakaznika. Pri takych mnozstvach nie je mozne kupovat dlhodobo jednu odrodu. Preto sa na vyrobu tychto kav pouzivaju rozne odrody, z roznych kutov sveta. Vzhladom na vyslednu cenu je jasne, ze ide o komoditnu kavu, v preklade - kavove zrna su nizsej kvality, s vacsim poctom poskodenych/nezrelych zrn. Aby zakaznik dostal zakazdym rovnaky produkt z roznych odrod kav, kava sa prazi dlhsie. Dlhym prazenim straca akykolvek povodny podton (ovocny, coko, oriesky, floralny….) a ostava len horkost. Pridavaju sa zemitost a dalsie neprijemne pachute a vone.
Na obale takejto kavy nenajdete info o povode kavy (napr konkretna farma), o tom, v akej nadmorskej vyske bola pestovana, o sposobe jej spracovania, atd. Najdete tam ale prazdne slova o lahodnosti, kreme, a pod… cize clovek nevie, co vlastne kupuje.
Netvrdim, ze niekomu takato kava nemoze chutit. Faktom vsak ostava, ze tento zakaznik kupuje menej kvalitnu kavu.
@bielasovicka Zaliať tento druh kávy horúcou vodou je barbarstvo. To sa robilo s typom kávy dostupnej na trhu počas komunizmu. Kávová usadenina sa používa ako hnojivo pre rastliny v črepníkoch. ale zmiešajte ich so zeminou
@albertto no snáď si môžem kávu urobiť takú akú ja chcem. Mne takto chuti. Nechápem, načo sem miešas hnojivo, alebo si myslíš, že zjem aj kávovú usadeninu? 🙄
Lavazza je odpad
ja sa priznam, že ked kaviaren ponuka tuto kavu, mne nechutila



Lavazza je bezna, nekvalitna, spalena kava.