Je masér povinný dať mi doklad o zaplatení?
Ahojte, chcem sa spýtať či má masér dať potvrdenie o zaplatení alebo blok?Ďakujem
@miku1 doklad o zaplateni si nema pytat ma ho dostat automaticky ak ide o prevadzku ani v potravinach si nepytas dostanes ho hned
@sabina1975 Je to pravda ale realita je u nás niekde inde.-(
@sabina1975 To ja dobre viem, veď preto som napísala, že ak jej ho nedá, čo určite nedá, nech si ho pýta.
@miku1 nuz ak neda sam od seba informovat SOI ku
@miku1 to co zarazilo je prave ta cast."..co podla mna neda...". Akoze preco by nemal dat? Mne sa to este teda nestalo zeby nedal a mam za sebou cca 50masazi do roka pocas par rokov...Sokovalo by ma keby nedal automaticky...ina vec ak sa pozname a trebars si vymiename sluzbu, ty mne masaz, ja tebe prebytok zo zahrady alebo nieco podobne podla dohody... ale take ze cudzi maser so salonom a automaticky neda blok... Divne
@indiga123 je to tak ze ked SZCO zaroby v hrubom mesacne(hlavne sluzby) cca 600 euro tak z toho min odvádza do socialnej poist.minimum co je pre SZCO cca 190 euro +58 euro zdrav.poistenie+nájom (co je v mojom pripade pre 4*4 miestnost)100 eurá=252 eurá zostanú v cistom na ostatnè vydavky(materiál,strava atd)Pokial zestmanec zarobi v cistom 600 tak z toho zaplati do sociálky nemocenskè poit.1,4%(za to istè SZCO 4,4%),starobnè poistenie 4%(SZCO 18%),invalidnè 3%(SZCO 6%)pois.nezamestnanosti1%(SZCO4,75%)A mozno ze ten masèr na to jednoducho zabudol!
@sissmiss Pravda je taká, že nie všade sa pri takýchto typoch služieb bloky dávajú. Podľa otázky zakladateľky som to pochopila tak, že na masáži bola a blok nedostala, a pýta sa dobudúcna, aby vedela. Mne je jasné, že všade by sme za tovar, službu, .. bloček dostať mali, ale realita je iná. Preto som spomenula aj napr. ten taxi. Poznáš niekoho, komu taxikár dal doklad o zaplatení? Lebo ja nie. Ja som jej nepísala svoje skúsenosti, mne tiež vždy napr. masér, kaderníčka, kozmetička....blok dali. Vychádzala som z toho, že keď jej bloček raz nedal, zrejme jej ho nedá znovu, tak nech si ho nabudúce vypýta.
@miku1 vdaka, chapem uz, len povodne to vyznelo tak akoby maser patril k tym co nedavaju...a ze je divne to ocakavat automaticky 😉 Inak istu dobu ani parkovacie automaty nedavali blok a tiez tie automaty na napoje ci sladkosti...cisty biznis bez zbytocneho zatazovania nejakymi percentami? Taxikom nezvyknem chodit tak neviem ale je pravda ze kedysi ked som sa par krat viezla tak som blok nedostala...
@natuska87 Mrzí ma, že môj príspevok vyznel "naštvane" , adresovaný bol síce na teba, ale myslený všeobecne pre všetkých, ktorí by mi chceli písať, že bločky sa majú dávať vždy a pod.....pretože to ja dobre viem. Vysvetlila som to neskôr ako a prečo som napísala to čo som napísala.....To je tá nevýhoda toho, že človek niečo napíše a neuvedomí si ako to môže druhý vziať.
@indiga123 ja chodim pravidelne na masaz a blok je samozrejmostou

@indiga123 Ak bloček, alebo nejakú potvrdenku o zaplatení chceš, tak si vypýtaj, ak ti ju nedá sám, čo predpokladám, že nedá. Aj napr. od taxikára si môžeš pýtať doklad o zaplatení.