icon

Je možné opraviť poškodený notebook po prehriatí?

mirko135
24. feb 2025

Pracoval som pracoval som, položil som ntb na gauč nechal ho tak asi 5min. zrazu niečo počujem. Otočim ntb položený vedla seba spod klavesnice pomaly dym. Vypol som z nabijania. Zapnut už nejde. Dost smrdia plasty. Je šanca na opravu?

niekto2hy
24. feb 2025

@mirko135 Gauca?Ako popisujes situaciu ze si vedla ntb sedel a necitil si nic?

hiro
24. feb 2025

Jasne. Keď dym tak to sa prehral - zhorel najskôr nejaký kondenzátor čo nie je problém. Pogoogli kto sa tomu venuje.

e1h
24. feb 2025

Ak z toho išiel dym, tak je zle. Predpokladám, že si mu položením na gauč zakryl zo spodu otvory na chladenie a to bola posledná kvapka do pohára. Zober to niekam kde servisujú notebooky, ale ak to nebude nejaká jednoduchá súčiastka, ktorá sa dá vymeniť alebo naletovať nová, tak oprava bude pravdepodobne drahá až nerentabilná.

hiro
24. feb 2025

@e1h Prave preto pisem ze to bude asi jednoducha suciastka lebo nie je vela veci co vedia dobre dymit - teda okrem kondenzatorov. Taky cip zhori, skoro bez dymu a jedine co je vidno je priskvarena horna plocha. Ak vobec nejde tak to vyzera na napajaci kondenzator. Problem je ze vedia zhoriet dost silno a vtedy poskodia kadeco naokolo vratane zakladnej dosky a spalia spoje aj do hlbky.

mirko135
autor
24. feb 2025

@niekto2hy od prveho pocutia nejakeho pukania cez zorientovanie, uvidenie dymku až odpojenie napajania cca 5 sekund a bolo po všetkom

niekto2hy
25. feb 2025

@mirko135 Pokial je zariadenie v zaruke,tak ries cez servis a ak nie,hladal by som ine zariadenie.