Je možné založiť obrúčky a získať ich späť?
Je možné založiť obrúčky s tým, že si ich viem vyzdvihnúť aj naspäť?
@alenah31 aha myslela som, že to funguje inak. Dakujem
Lebo dávnejšie som di zakladala mobil a mala som tuším 60 dní na to aby som si pren prišla naspäť, čo som aj urobila. Tam som myslela,že hr to tak aj do zlatom
záložňa nie je požičovňa peňazí za hmotnú zálohu. Čo by s toho mal takto "požičiavať"?
@alenah31 za mobil som zaplatila úroky
Ale ak je tak tak obrúčky tak nedám🙂
tak áno je tam lehota, ale to záleží od majiteľa.
ak založiš a nevyzdvíhneš si do datúmu ktorý bude na lístku ktorý TI dajú da sa aj predlžiť lehota tak ak prepadnu tak majiteľ založne preda určite za viac ako TY si dostala peniaze je to biznis.A áno taký isty princpi funguje aj teraz.
@alenah31 tak vidíš a prv si mi napísala niečo úplne iné 🙂
Keď pôjdeš do záložňa napríklad breva tak ti ich ocenia ponúknu sumu za ne. Potom do 6 týždňov musíš ísť vyzdvihnúť a zaplatiť vopred dohodnutú sumu. Obrúčky sú zatiaľ odložené a nie sú umiestnené do predaja. Ak po ne neprídeš dajú ich na predaj.
Funguje to tak aspon keď som tam robila ..prídeš dáš obrúčky tie sa berú väčšinou za zlomkovu cenu zlata a povedia ti sumu urobí sa zmluva a máš tyzdenne úroky na max 6 týždňov bez predĺženia ale predlžovať zmluvu môžeš aj 2 roky kým sa nerozhodnes alebo kým nemáš plnú sumu na vyplatenie, my sme stalim zákazníkom aj volali ci len zabudli prísť alebo chcú nechať prepadnúť danú vec...takže budeš vedieť všetko aj termíny s výškou splátky máš na zmluve napísané cize ak na to ty nezabudneš a mas na splatku tak nie je dôvod aby si o ne prisla 🙂
@ptvw ďakujem. Presne takto som to mala aj s mobilom, len som nevedela ci je možné takto dat aj zlato. Potrebujem to len na 2 týždne🙂
@30katrusa40 robíš tam? 😀
Jasne čokoľvek co ma hodnotu a zlato ma hodnotu vždy aj keď len za zlomkovu sumu 🙂

pokiaľ ich medzitým nepredajú tak áno - ale za cenu, ktorú si už určí majiteľ záložne, určite nie za cenu, za ktorú ich od teba odkúpil. Je to biznis ako každý iný.