Je orchidea jedovatá??
🙂
@bavlnka92 na toto som sa nepýtala
@somtuporady pre ľudí by nemala byť, pre niektorých psov a mačky áno- samozrejme je ich mnoho druhov, ale tie najčastejšie pestované by mali byť OK
...btw, aj vanilka je orchidea a celkom chutí🙂
@aduskatt pýtam sa lebo dcéra našla niekde sušený kvet z obyčajnej orchidey a kúsok zjedla....na toxikologickom centre mi povedali že by mala byť ok, prípadne keď začne mať ťažkosti mám ísť k lekárovi s ňou.....to bolo všetko....tak sa pýtam aj tu či náhodou niekto nevie
@somtuporady myslím, že to neva, pre ludí je v pohode
kúsok nevadí ale keby si pochutnávala na viacerých už by bol problém.
@bavlnka92 mohol to byť jeden lístok z kvetu, hádam teda bude ok
@somtuporady myslím že maximálne by jej bolo trochu zle alebo WC. z jedného nemôže byť až taká katastrofa 🙂
To by muselo byť si myslím vo veľkom množstve aby sa to nejako prejavilo. Takže sa nemusíš obávať, ale ju sleduj sem tam 🙂
orchidey kupene v nasich zahradnictvach jedovaté nie su, jedovate mozu byt divorastuce orchidey. Pri malych detoch je otazne, ako budu reagovat na ich kvety. Preto treba dieta pozorovat a rastlinu umiestnit mimo dosah. Toto je tusim aj napisane na informacnom stitku, treba taketo informacie citat a zariadit sa podla toho.
@leuchtturm jasné je to moja chyba, máme ju už dlhé roky, dávno predtým ako malá prišla na svet a je aj vyložená na skrini, no tento sušený kvet našla padnuty za skriňou. ..
Tak samotný Salep sa robi z orchidey..

ak ju nebudete jesť tak nie je 😅