icon

Je strach z netopierov opodstatnený?

28. apr 2025

Zdravím všetkých. Prosím predtým než odsúdite a rozhodnete sa napísať niečo škaredé skúste ma pochopiť.
Nedávno som sem písala že trpím hypochondriou (som v liečbe psychológa takže nie nesnažím sa liečiť pomocou modrého koníka a vlastne ani neviem čo od tejto diskusie očakávam). Taktiež som v tej diskusii povedala že mám podozrenie že u nás bol v noci netopier (našla som niečo čo pripomínalo netopierí trus hoci som si neni istá čo to skutočne bolo niesom odborník).
Ubehlo 17 dní od tej doby a ja som si na chrbte našla dve červené bodky/chrastičky vedľa seba. V mojej hlave hneď panika že tu určite ten netopier bol a v noci ma pokúsal.
Mám pocit že už neviem rozlíšiť čo je skutočná hrozba a čo len výplod mojej fantázie... Som naozaj bezradná 😓. Najradšej by som okamžite išla k lekárovi ale zase priateľ mi hovorí nech nebláznim že veď to môžem mať z hocičoho a nie od nejakého netopiera ale ja naozaj neviem. Lenže ak pôjdem k lekárovi čo poviem? Viete čo žiadneho netopiera som u nás nevidela len niečo čo vyzeralo ako jeho trus a bojím sa že ma pokúsal ale neviem to isto? Ale zase nechcem nič zanedbať. Je to fakt hrozné. Zároveň sa nemôžem spoliehať na ľudí na modrom koníku lebo je to moje zdravie ale jednoducho ovláda ma strašná panika.

kacena4
28. apr 2025

netopier nehryzie ludi, upir ano... sorry nedalo mi. ak mas problem chod k psychiatrovi, evidentne potrebujes upravit liecbu, kedze sa citit takto zle. drzim palceky aby sa polepsilo a dokazala si viest co najviac plnohodnotny zivot

doriiis
28. apr 2025

Netopier je plachý a boji sa ľudí.Hryze iba v prípade,že sa cíti ohrozený.
A neviem,či si niekedy videla a počula netopiera,keď bdie.Ticho nie je určite.A pochybujem,že by si sa nezobudila na to piskanie .
A ten trus môže byť kľudne mysaci alebo potkani

patka06
28. apr 2025

Konzultuj so svojím psychologom, liečba evidentne nezaberá - buď ju zmeniť alebo smer psychiater

diewcatqoo
28. apr 2025

Na 100% tam nemas netopiera. Ak by si tam mala netopiera, neexistuje, ze by si si to nevsimla. My sme raz mali netopiera vo vnutri a to bol taky randal, ze si to ani nevies predstavit.
Chod k psychiatrovi, nech ti predpise lieky. Pre vlastne dobro a dobro svojich blizkych. Drzim palce.

aalt
28. apr 2025

Netopiere zijuce na Slovensku sa zivia lovenim hmyzu. Take co "piju" krv u nas neziju. Tie ziju v Juznej Amerike. Takze so 100% istotou to netopier nebol.

rozculena
28. apr 2025

To sa obzeráš denne celá v zrkadle?
Netopieri nehryzú.Upíri áno,ale ten by ťa hryzol do krku.

januska12323
28. apr 2025

Netopiera by si počula, tie bodky si si poškrabala sama. Jedine žeby bol frajer upír.

teki1
28. apr 2025
@rozculena

To sa obzeráš denne celá v zrkadle?
Netopieri nehryzú.Upíri áno,ale ten by ťa hryzol do krku.

Ty si ako vidíš na chrbát? 😉
@rozculena

nin12345
28. apr 2025

Prepáč ale na tvojom mieste už by som sa zverila do rúk psychiatra nech ti nastaví liečbu a uľaví sa ti. Takto to musí byť veľmi ťažké. Zažila som po pôrode tieto hypochondrialne stavy a tak sa nedá žiť iba prežívať..

lindous
28. apr 2025

Kusnúť naozaj môže aj netopier, ktorý sa živí hmyzom, keď sa cíti ohrozený (čo si si predpokladám už načítala 😅), ale keby bol v tej situácii a teda dezorientovane ti poletoval v izbe, tak si ho určite všimneš a zobudíš sa na to (vletel nám tak na balkón) a zúbky majú tak malé, že zväčša nezanechajú stopu po uhryznutí, lebo poriadne neprejdú ani kožou… držím prsty s liečbou psychiky…

autor
28. apr 2025

Ďakujem pekne všetkým. Bojím sa práve preto že mávame v noci otvorené okno a v mojej hlave sa hneď objavil scenár že ma určite v spánku pohrýzol. Že napríklad pristál na posteli a ja som ho priľahla tak ma kusol (viem mám asi dosť bujnú fantáziu). Najhoršie je že všetok tento strach si robím sama keďže viem že by sa mi pravdepodobne veľkým oblúkom vyhýbal a nie ma vyhľadával. V mysli sa mi však stále objavuje "čo ak".

bloger
28. apr 2025

Je dosť nepravdepodobné, že by sa ti zatúlal do izby. Netopiere väčšinou žijú v jaskyniach.

tato_
28. apr 2025

Skus si vygooglit podla tvaru a rozmeru uhryznutia, co to mohlo byt. Moj typ je izbovy pavuk...
https://zdravetipy.dobrenoviny.sk/96883/10-usti...

marianarem
28. apr 2025

A preco sa vlastne bojis uhryznutia netopiera? Bojis sa, ze ta niecim mohol infikovat?

nin12345
28. apr 2025
@bloger

Je dosť nepravdepodobné, že by sa ti zatúlal do izby. Netopiere väčšinou žijú v jaskyniach.

@bloger kamarátke vletuju do izby so železnou pravidelnosťou v lete keď ma otvorené okno každú chvíľu netopier a aj nám už 2x vletel ale to narobí taký ramus že autorka by sa isto zobudila

bloger
29. apr 2025
@nin12345

@bloger kamarátke vletuju do izby so železnou pravidelnosťou v lete keď ma otvorené okno každú chvíľu netopier a aj nám už 2x vletel ale to narobí taký ramus že autorka by sa isto zobudila

@nin12345 Tak to som prekvapený. Myslel som si, že sa skôr vyhýbajú zastavaným oblastiam. Ale takého tvora si určite človek všimne v dome. A najmä ma to prekvapuje z dôvodu, že sa riadia echolokáciou.

bg92
1. máj 2025

Smer psychiater