icon

Je to ploštica alebo niečo iné?

simonalorena
12. dec 2023

našla som to na podlahe neviem co to je prosím dajte mi niekto vediet

Je to ploštica alebo niečo iné?
martinkatinka
12. dec 2023

Tzv. "Rybicka"

stellarstar
12. dec 2023

@hugigugin tak veľa žien žiaľ google nepozná 🙈

dadka1997
12. dec 2023

@simonalorena rybka, vyskytuju sa na velmi vlhkych miestach .. wc kupelna

simonalorena
autor
12. dec 2023

@hugigugin práve to hladam a nenasla som nic take podobne tomu obrázku bože ak nechcete odpisovať nemusíte trápne konnetare si nechajte neni to vobec smiese

simonalorena
autor
12. dec 2023

@dadka1997 Som strašne vystresovana mam veľkú fóbiu z ploštic ak vas môžem poprosiť toto je čo zas cez den som odtiahla skriňu a toto som našla na lištu. Zas mam v izbe vlhko nemam ešte dokončenú fasádu tak mi mokru steny noo neviem skadiaľ sa to v izbe nabralo este som to nevidela a stale pri upratovaní vsetko odtiahnem

hortenziaj
12. dec 2023

@simonalorena ty sa musíš veľmi nudiť keď odtahujes vsetkonpri každom upratovaní.

simonalorena
autor
12. dec 2023

@hortenziaj ja sa nenudím len sa veľmi sa bojím mam fóbiu z ploštic tak neviem co je zas toto

mon1806
12. dec 2023

Nie nie je

simonalorena
autor
12. dec 2023

@mon1806 nie ?? 😥

mon1806
12. dec 2023

@simonalorena nie určite

simonalorena
autor
12. dec 2023

@mon1806 dobre ďakujem

candii
12. dec 2023

Ahoj. Nie to je rybenka. Vyskytuje sa vo vlhkých priestoroch. Napríklad kúpeľňa ale ja ju mám aj v kuchyni občas. Je neškodná.

candii
12. dec 2023

A ani to druhé nie je ploštica. Ploštica má ploché brucho a je veľmi malinka. Málokedy ju človek objaví. Zvykne sa ukrývať na veľmi dobrých miestach. Skôr by si si všimla na tele štípance ako našla plosticu

simonalorena
autor
12. dec 2023

@candii dakujem velmi pekné za odpoveď

bluehorsee
14. dec 2023

@simonalorena to je švehla. Ako píšu ostatní, ľudovo nazývaná rybenka. Každý z nás to ma určite doma. Nesmrteľný tvor😃zabijem to a o chvíľu si to beží ďalej. Ale úplne ťa chápem. Ja mám panickú hrôzu zo zvierat, ktoré majú viac ako 4 nohy. Čiže od pavúkov, motýľov, kadejakých húseníc, až po takého pliagy. Tak ťa poprosím už žiadne detailné fotky😂