Je trest pre mafiu na Slovensku spravodlivý?
Ja viem že na Slovensku nieje trest smrti.., ale… celkom ma bavia spracované videa o slovenskej mafii.. nedávno som počúvala o Šatorovcoch.. a podrobný opis ako vykostili, naporcovali a pomleli svojho spoločníka tak to je akože moc.. podľa vás je adekvátny trest 25 rokov alebo doživotie za takéto skutky?
Nie,nie je, no v tejto až bigotne katolíckej krajine by ani trest smrti neprešiel 😔
Myslim si že keď niekto dokaze takto obzvlášť brutálne a psychopaticky nalozit s inou ľudskou bytosťou, tak do spoločnosti nepatri. Už nikdy. Pre ochranu tej spoločnosti. Ťažko je odsúdiť na trest smrti a zabit lebo to sa znížime eticky na úroveň daného vraha, ale kľudne by som ho poslala do vyhnanstva s ostrahou na štýl Sibíru kde o sebe môže uvažovať ale k živým ľudom sa viac nepriblíži.

Myslím. si len toľko, že našťastie v 21.storočí "mafie" k násilným trestným činom pristupujú len v nevyhnutných prípadoch. A či už za vraždu alebo úkladnú vraždu bez ohľadu, či to bol člen "mafie" alebo nie je doživotie dosť tvrdý trest, dalo by sa diskutovať aj o tých 25rokoch pre niektorých páchateľov ale to by bolo na dlhú debatu. Som rada, že spoločnosť ustúpila od starého známeho "oko za oko, zub za zub".