icon

Je tu niekto z Anglicka?

20. mar 2020

Neviete, dá sa ešte dostať do SR?

karolinakr
20. mar 2020

Dneska malo priletet lietadlo z Londyna z 289 pasažiermi.Daj si Bratislavske noviny na fcb o tom informujú

autor
20. mar 2020

@karolinakr Vďaka

karolinakr
20. mar 2020

Ale vlastne ty myslíš autom či tak všeobecne? Da sa, tak že pojdeš na 2 týždne do karantény, len neviem ako púšťajú cez ostatne hranice.Lebo ked si občan Slovenska tak ťa majú pustiť

autor
20. mar 2020

@karolinakr Nie autom, nemá auto tam.

stefi_k
21. mar 2020

Kontaktoval velvislanectvo ?

mogaa
21. mar 2020

Treba kontaktovať veľvyslanectvo ale pre 5-10 ľudí tam už nepôjdu....Teraz im ešte vláda vybavovala lietadlo(cestu si musia zaplatiť), ale bolo plné...Takže je len otázka času kedy aj štáty ako napr.Rakúsko zrušia všetky lety a zavrú letisko a zrušia medzinárodné linky autobusov či vlakov....Ak má štát už zatvorené hranice musí súhlasiť s tým aby cez neho mohol prejsť autobus ktorý preváža napr Slovákov domov...ten autobus nemôže ísť v kuse bez prestávky, bez občerstvenia a žiadny štát nechce ohroziť svojich občanov že s týmito potencionálne nakazenými ľuďmi prídu do styku.....

mogaa
21. mar 2020

@karolinakr nemusia ťa pustiť ak majú zatvorené hranice....ak ide človek individuálne tak ho určite nepustia, nikto nebude kontrolovať kam presne ten človek ide ak môže cestou nakaziť ďaľších 10ľudí....a ak ide o hromadný presun autobusom musí to vybaviť vopred štát a štáty cez ktoré autobus ide s tým musia súhlasiť...ak jeden zo štátov s tým nesúhlasí, tam smola a odvoz sa nedá zrealizovať....vždy sa k týmto ľuďom pristupuje ako k potencionálne nakazeným a vždy je riziko že ľudia z autobusu sa stanú prenášačmi na území daného štátu- napr.havária, defekt, pokazená toaleta v buse, občerstvenie....

karolinakr
21. mar 2020

@mogaa no jedine takto som to našla
Ako ja chapem, že sa uzatvoria hranice, len ako sa dostaneš domov?? A ďalšia vec migranti bez pasu, rúška merania teploty si chodia cez hranice ako na kolotočoch. Turecky prezident im otvoril brany a mi tu budeme obmedzovaní v izolacii- veĺmi logické

karolinakr
21. mar 2020
mogaa
21. mar 2020

@karolinakr veď to ano Slovensko im vybavilo lietadlo....ale ak by malo Rakúsko zatvorené letisko tak sa na Slovensko pravdepodobne nedostanú....neviem či si počúvala aj Pelegríniho na TA 3 to hovoril tuším každý deň, je strašne veľa žiadostí Slovákov čo chcú ísť na Slovensko a nevyhovie sa všetkým...prioritné budú deti, študenti a tí ktorí boli vyslaní do zahraničia zamestnávateľom....to aj sú ľudia, ktorí sú na Slovensku poistení....ľudia ktorí 5-10rokov žijú v zahraničí, tam platia aj odvody sa zrazu chcú vrátiť a dobré im bude aj Slovensko...táto situácia môže trvať mesiace a títo ľudia hoci sú Slováci tu budú môcť mať len akútnu zdrav.starostlivosť...Pelegríny to otvorene povedal že nie je v možnostiach Slovenska sem priviesť všetkých, že niektorí budú musieť ostať tam kde sú....

karolinakr
21. mar 2020

@mogaa aha, tak to som nepočula.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal