icon

Je tu skupina na intoleranciu laktózy?

obcanka123
17. mar 2021

Ahojte,je tu nejaká skupina čo toto rieši?

zuzzinkaa
17. mar 2021

@obcanka123 ahoj napríklad ja som v skupine: ,,Alergia na BKM a intolerancia laktozy” ale skupina nie je veľmi aktívna podľa mna 🙂 ale môžeš si tam prečítať predchádzajúce príspevky. Ale na FB je aktívnejšia skupina ak chceš 🙂

obcanka123
autor
17. mar 2021

@zuzzinkaa FB nepoužívam,ale ďakujem za info,si zlatá 😊

teleskop
18. mar 2021

co konkretne chces riesit? nejedz to kde je laktoza alebo si kup laktazu kt ti to nastiepi ked to potrebujes jest

obcanka123
autor
19. mar 2021

@teleskop pardon,že sa tu niečo pýtam. Ja ju zatiaľ nemám potvrdenú od lekára a nevadí mi všetka laktóza. Nezapájaj sa do diskusie,keď do nej nemáš čo priniesť😉

teleskop
19. mar 2021

@obcanka123 prosim ta aspon netrep e nevytvaraj diskusie ktore nemaju logiku, aka vsetka laktoza?????? Je len jedna laktoza, to je enzym ty...

obcanka123
autor
20. mar 2021

@teleskop prečítaj si názov tejto diskusie. Pýtala som sa či je tu nejaká skupina. Viem že bezlepkáči takú majú.. to čo si tu ja píšem s niekým iným nemusíš riešiť 😉 a čo si nedokončila vetu ?? Veď sa vyjadri 😉

marianeta
20. mar 2021

@teleskop laktóza nie je enzým, ale mliečny cukor ( zložitý) ktorý aby bol strávený potrebuje ,, enzým" laktazu , ktorá ho rozstiepi na jednoduchý cukor kt.je ľahšie potom stráviteľný.. Trepeš akurát tak ty a prd o Tom vieš..

avril299
20. mar 2021

@teleskop ona to pravdepodobne myslela tak, ze jej nevadi iste mnozstvo laktozy... ja to mam tiez tak, napr. trochu masla si dam na chlieb OK, dam si platok syru tiez OK, ale dat si do kavy deci mlieka, tak to uz teda nie je OK 😀

marianeta
20. mar 2021

@avril299 presne.. Maslo ok, aj tvrdý syr, ale mlieko alebo smotana to je už o inom🙄.

savanna
20. mar 2021

Ja tiez tak, maslo sice bezlakto pouzivam pre istotu, ale tvrdy syr je uplne ok. A uplne najhorsie, co moze byt, je pre mna klasicke mlieko a slahacka, to su ine krce. A mne napr. tie tablety laktazan vobec neucinkuju, tak neviem.

avril299
20. mar 2021

@savanna mozno skusit laktazan extra, ten je silnejsi a dat si ich viac, v pribalovom letaciku je napisane kolko moze byt max 🙂

obcanka123
autor
21. mar 2021

@avril299 určite vyskúšam ten lactazan,musím si ale ešte dostatočne odsledovať čo mi vadí ☺️☺️

avril299
21. mar 2021

@obcanka123 skus 🙂 mne to pomaha, ale Laktazan Extra, lebo iba obycajny Laktazan je slabsi (teda aspon pre mna)
takto to vyzera:
https://www.pilulka.sk/laktazan-extra-tbl-9000-...
je mozne uzit 1-2 tabletky pred jedenim

marianeta
21. mar 2021

@savanna dajú sa kúpiť aj kvapky, ktoré dáš priamo do mlieka či smotany alebo jogurtu..Síce to treba spraviť 24 h pred konzumáciou, ale keďže aj syn má intoleranciu tak ich mám vždy po ruke, lebo u nás zohnať čerstvé delakto mlieko je občas problém a tie trvanlivé nerada kupujem.. A aj v DM majú laktazu v tabletkách s nižším aj vyšším obsahom laktazy 🙂

obcanka123
autor
21. mar 2021

@avril299 ďakujem ti veľmi pekne ☺️