Je tu skupina na intoleranciu laktózy?
Ahojte,je tu nejaká skupina čo toto rieši?
@zuzzinkaa FB nepoužívam,ale ďakujem za info,si zlatá 😊
co konkretne chces riesit? nejedz to kde je laktoza alebo si kup laktazu kt ti to nastiepi ked to potrebujes jest
@teleskop pardon,že sa tu niečo pýtam. Ja ju zatiaľ nemám potvrdenú od lekára a nevadí mi všetka laktóza. Nezapájaj sa do diskusie,keď do nej nemáš čo priniesť😉
@obcanka123 prosim ta aspon netrep e nevytvaraj diskusie ktore nemaju logiku, aka vsetka laktoza?????? Je len jedna laktoza, to je enzym ty...
@teleskop prečítaj si názov tejto diskusie. Pýtala som sa či je tu nejaká skupina. Viem že bezlepkáči takú majú.. to čo si tu ja píšem s niekým iným nemusíš riešiť 😉 a čo si nedokončila vetu ?? Veď sa vyjadri 😉
Ja tiez tak, maslo sice bezlakto pouzivam pre istotu, ale tvrdy syr je uplne ok. A uplne najhorsie, co moze byt, je pre mna klasicke mlieko a slahacka, to su ine krce. A mne napr. tie tablety laktazan vobec neucinkuju, tak neviem.
@avril299 určite vyskúšam ten lactazan,musím si ale ešte dostatočne odsledovať čo mi vadí ☺️☺️
@obcanka123 skus 🙂 mne to pomaha, ale Laktazan Extra, lebo iba obycajny Laktazan je slabsi (teda aspon pre mna)
takto to vyzera:
https://www.pilulka.sk/laktazan-extra-tbl-9000-...
je mozne uzit 1-2 tabletky pred jedenim
@savanna dajú sa kúpiť aj kvapky, ktoré dáš priamo do mlieka či smotany alebo jogurtu..Síce to treba spraviť 24 h pred konzumáciou, ale keďže aj syn má intoleranciu tak ich mám vždy po ruke, lebo u nás zohnať čerstvé delakto mlieko je občas problém a tie trvanlivé nerada kupujem.. A aj v DM majú laktazu v tabletkách s nižším aj vyšším obsahom laktazy 🙂
@avril299 ďakujem ti veľmi pekne ☺️

@obcanka123 ahoj napríklad ja som v skupine: ,,Alergia na BKM a intolerancia laktozy” ale skupina nie je veľmi aktívna podľa mna 🙂 ale môžeš si tam prečítať predchádzajúce príspevky. Ale na FB je aktívnejšia skupina ak chceš 🙂