Je vhodné ísť 700 km autom, ktoré má najazdených 350 000 km?
Čo si myslite je vhodne si trúfnuť na jeden krat cestu 700km na aute ročník 2007 s vyše 350tisic kilometrami ? 🙈
Nezalezi kolko ma najazdenych km,ale v akom je technickom stave...
Zavisi v akom je stave, nie rocnik a km.
Zajtra idem podstatne viac na starsom aute s viac km … okrem prvych 1500 km su vsetky moje a sice ma skaredy lak, Klima sa odporucala a radio tiez, ale snazim sa ho udrziavat vo forme. Rozvody a olej menene pravidelne, tiez ma “svoj” servis, kde poznaju kazdy srob … sice sa vzdy pomodlim aby dobro dosli … ale je to o starostlivosti a nie o veku a km auta. Inac predali sme Octaviu kt mala po 20 rokoch novych necelych 5000 km 😂 …. Ale uz isla iba na dojazd na dedinu lebo od ca 800000 km uz nefungoval ani tacho poriadne a svietila ako stromcek
Záleží aj či je to benzin alebo diesel. Dieselové motory vydržia viac km. Keď je udržiavaný.
S porovnatelnym autom sme minule leto zvladli na dovolenke 4000 km,ale teda bolo aktualne po servisnej prehliadke. Vsak ak je stav ok,kde je problem.nemysli si ze nove auta ta nemozu zradit😀 pri dnesnych komplikovanych elektronickych prevedeniach by som sa mozno bala viac🙂
Nevidím problém., keď je servisované, skontrolovane brzdy, olej...my sme mali VW diesel a mal ešte viac najazdené a spoľahlivé auto nikdy nás nezradilo
Ak je auto v dobrom stave,neboj sa toho. Samozrejme treba mysliet na poistenie aj s asistenciou pre istotu. S nasim starsim sme tiez absolvovali taku cestu. Mala som obavy,ale nikdy nesklamalo.
My sme chodili s 500tis km najazdenymi aj dlhsie trasy. Ale zalezi ako je postarane o auto a ake je to auto. Niekto by neisiel ani s par rocnym autom tam kde sme my chodievali.
Ako sa mozes toto pytat cudzich ludi,ktori o tom aute nemaju ani paru,zdravy rozum utiekol?Ludia,ved hlavu nemate na to aby vam nenaprsalo do krku🤦♀️
Ako sa mozes toto pytat cudzich ludi,ktori o tom aute nemaju ani paru,zdravy rozum utiekol?Ludia,ved hlavu nemate na to aby vam nenaprsalo do krku🤦♀️
@mamaaja82 išlo mi hlavne o skúsenosti iných s cestovaním … 🙌🏻 pekný večer.
A co ti pomoze,ze niekoho auto aj s pol milionom km zvladlo aj dlhsie trasy ale tvoje sa pokazi za humnami?ty si mas poznat svoje auto,ty na nom pojdes nie fero s jeho ale Ty s tvojim.Nechapem fakt taketo otazky,sorry.
A co ti pomoze,ze niekoho auto aj s pol milionom km zvladlo aj dlhsie trasy ale tvoje sa pokazi za humnami?ty si mas poznat svoje auto,ty na nom pojdes nie fero s jeho ale Ty s tvojim.Nechapem fakt taketo otazky,sorry.
@mamaaja82 a vieš čo ja nechápem ?
Takéto odvpovede 🤔
Za mna nech si tu každý vytvorí diskusiu aká ho zaujíma… keď raz mi príde nezmysel , posuniem ďalej , nereagujem , načo ? Načo strácať čas niečim čo je pre mna (v tomto prípade teba) nezmysel?
Ďakujem dievčatám vyššie za vaše vyjadrenia 🙌🏻
Si na diskusnom fore,takze napisat ti tu moze hocikto a hocico ci sa ti bude pacit alebo nie,a ked ide o nieco taketo postradam akukolvek logiku tvojej otazky,tot vše.
Záleží aj či je to benzin alebo diesel. Dieselové motory vydržia viac km. Keď je udržiavaný.
@tina5959 Benzinovy Ti vydrzi rovnako dlho. Nezalezi na to co tankujes,ale ako sa staras. Pokial to dostalo vsetko co potrebuje tak nieje problem.
@tina5959 Benzinovy Ti vydrzi rovnako dlho. Nezalezi na to co tankujes,ale ako sa staras. Pokial to dostalo vsetko co potrebuje tak nieje problem.
@martin96321 to nie je úplne pravda, dieselové motory skutočne vydržia vo všeobecnosti dlhšie ako benzínové, súvisí to s ich robustnejšou konštrukciou, nižšími prevádzkovými teplotami, nižšími otáčkami, ako aj iednoduchším systémom zapaľovania a vlastnosťami nafty ako jemného maziva
@martin96321 to nie je úplne pravda, dieselové motory skutočne vydržia vo všeobecnosti dlhšie ako benzínové, súvisí to s ich robustnejšou konštrukciou, nižšími prevádzkovými teplotami, nižšími otáčkami, ako aj iednoduchším systémom zapaľovania a vlastnosťami nafty ako jemného maziva
@jockey Ani to nieje uplne pravda. Pozri si japonske benzinaky.....pracuju na vysoke otacky a vydrzia nenormalne vela. Pozri si 60 rocne americke benzinaky......potrebuju trochu starostlivosti a idu vecne. Diesel je sice robustnejsi,ale aj komplikovanejsi. Na benzine vymenis olej a raz za cas sviecky,ktore stoja par drobnych a kupis to na pumpe. Vymen vstreky na diesel........len material pri 4 valci je 2000€
@jockey Vsetko ma svoje pre a proti....niekto dokaze pokazit aj kovadlinu😎
To ti nikto nepovie.
Kamarátovi odišlo počas cesty auto ktoré malo najazdených 150.000km ďalší si veselo jazdí s autom s nájazdom 450.000km .
Avsak každý normálny si pri aute s takýmto nájazdom pred takouto dlhou cestou nechá predtým auto skontrolovať v servise.
To ti nikto nepovie.
Kamarátovi odišlo počas cesty auto ktoré malo najazdených 150.000km ďalší si veselo jazdí s autom s nájazdom 450.000km .
Avsak každý normálny si pri aute s takýmto nájazdom pred takouto dlhou cestou nechá predtým auto skontrolovať v servise.
@misanthropicdann To je samozrejme. Stale je to stroj. Pokazit sa moze kedykolvek a cokolvek. Mixer Ti odide po troch rokoch a to s nim robis 2-3x za mesiac. Na aute mas 1000 veci ktore mozu odist

Jazdim s autom co ma najazdenych 420tis a nemame problem ist cez europu aj s detmi, alebo sama. Tych Tvojich 700km na nom chodime uplne pravidelne. Ale tak aj muz vie v akom je stave a v akom nam ho udrziava 🙃
Predtym som mala auto co mi jazdilo do 480tis. Kym som ho nepredala, jazdila som s nim skrz Europu. A to bolo vtedy 20 rocne auto.