icon

Je vhodné ísť 700 km autom, ktoré má najazdených 350 000 km?

30. apr 2025

Čo si myslite je vhodne si trúfnuť na jeden krat cestu 700km na aute ročník 2007 s vyše 350tisic kilometrami ? 🙈

colsami
30. apr 2025

Jazdim s autom co ma najazdenych 420tis a nemame problem ist cez europu aj s detmi, alebo sama. Tych Tvojich 700km na nom chodime uplne pravidelne. Ale tak aj muz vie v akom je stave a v akom nam ho udrziava 🙃

Predtym som mala auto co mi jazdilo do 480tis. Kym som ho nepredala, jazdila som s nim skrz Europu. A to bolo vtedy 20 rocne auto.

tundra
30. apr 2025

Nezalezi kolko ma najazdenych km,ale v akom je technickom stave...

euka210
30. apr 2025

Zavisi v akom je stave, nie rocnik a km.

olimuc
30. apr 2025

Zajtra idem podstatne viac na starsom aute s viac km … okrem prvych 1500 km su vsetky moje a sice ma skaredy lak, Klima sa odporucala a radio tiez, ale snazim sa ho udrziavat vo forme. Rozvody a olej menene pravidelne, tiez ma “svoj” servis, kde poznaju kazdy srob … sice sa vzdy pomodlim aby dobro dosli … ale je to o starostlivosti a nie o veku a km auta. Inac predali sme Octaviu kt mala po 20 rokoch novych necelych 5000 km 😂 …. Ale uz isla iba na dojazd na dedinu lebo od ca 800000 km uz nefungoval ani tacho poriadne a svietila ako stromcek

tina5959
1. máj 2025

Záleží aj či je to benzin alebo diesel. Dieselové motory vydržia viac km. Keď je udržiavaný.

zuzinabila
1. máj 2025

S porovnatelnym autom sme minule leto zvladli na dovolenke 4000 km,ale teda bolo aktualne po servisnej prehliadke. Vsak ak je stav ok,kde je problem.nemysli si ze nove auta ta nemozu zradit😀 pri dnesnych komplikovanych elektronickych prevedeniach by som sa mozno bala viac🙂

luccija
1. máj 2025

Nevidím problém., keď je servisované, skontrolovane brzdy, olej...my sme mali VW diesel a mal ešte viac najazdené a spoľahlivé auto nikdy nás nezradilo

marca12
1. máj 2025

Ak je auto v dobrom stave,neboj sa toho. Samozrejme treba mysliet na poistenie aj s asistenciou pre istotu. S nasim starsim sme tiez absolvovali taku cestu. Mala som obavy,ale nikdy nesklamalo.

cimage
1. máj 2025

My sme chodili s 500tis km najazdenymi aj dlhsie trasy. Ale zalezi ako je postarane o auto a ake je to auto. Niekto by neisiel ani s par rocnym autom tam kde sme my chodievali.

mamaaja82
1. máj 2025

Ako sa mozes toto pytat cudzich ludi,ktori o tom aute nemaju ani paru,zdravy rozum utiekol?Ludia,ved hlavu nemate na to aby vam nenaprsalo do krku🤦‍♀️

autor
1. máj 2025
@mamaaja82

Ako sa mozes toto pytat cudzich ludi,ktori o tom aute nemaju ani paru,zdravy rozum utiekol?Ludia,ved hlavu nemate na to aby vam nenaprsalo do krku🤦‍♀️

@mamaaja82 išlo mi hlavne o skúsenosti iných s cestovaním … 🙌🏻 pekný večer.

mamaaja82
1. máj 2025

A co ti pomoze,ze niekoho auto aj s pol milionom km zvladlo aj dlhsie trasy ale tvoje sa pokazi za humnami?ty si mas poznat svoje auto,ty na nom pojdes nie fero s jeho ale Ty s tvojim.Nechapem fakt taketo otazky,sorry.

autor
1. máj 2025
@mamaaja82

A co ti pomoze,ze niekoho auto aj s pol milionom km zvladlo aj dlhsie trasy ale tvoje sa pokazi za humnami?ty si mas poznat svoje auto,ty na nom pojdes nie fero s jeho ale Ty s tvojim.Nechapem fakt taketo otazky,sorry.

@mamaaja82 a vieš čo ja nechápem ?
Takéto odvpovede 🤔
Za mna nech si tu každý vytvorí diskusiu aká ho zaujíma… keď raz mi príde nezmysel , posuniem ďalej , nereagujem , načo ? Načo strácať čas niečim čo je pre mna (v tomto prípade teba) nezmysel?

Ďakujem dievčatám vyššie za vaše vyjadrenia 🙌🏻

mamaaja82
2. máj 2025

Si na diskusnom fore,takze napisat ti tu moze hocikto a hocico ci sa ti bude pacit alebo nie,a ked ide o nieco taketo postradam akukolvek logiku tvojej otazky,tot vše.

gabrm
4. máj 2025

@autor
70% dovezených áut a hlavne koncern má tieto kilometre,len majitelia o tom nevedia a spokojne a pyšne sa vozia aj ďalej ako 700km 😀.

martin96321
5. máj 2025
@tina5959

Záleží aj či je to benzin alebo diesel. Dieselové motory vydržia viac km. Keď je udržiavaný.

@tina5959 Benzinovy Ti vydrzi rovnako dlho. Nezalezi na to co tankujes,ale ako sa staras. Pokial to dostalo vsetko co potrebuje tak nieje problem.

jockey
5. máj 2025
@martin96321

@tina5959 Benzinovy Ti vydrzi rovnako dlho. Nezalezi na to co tankujes,ale ako sa staras. Pokial to dostalo vsetko co potrebuje tak nieje problem.

@martin96321 to nie je úplne pravda, dieselové motory skutočne vydržia vo všeobecnosti dlhšie ako benzínové, súvisí to s ich robustnejšou konštrukciou, nižšími prevádzkovými teplotami, nižšími otáčkami, ako aj iednoduchším systémom zapaľovania a vlastnosťami nafty ako jemného maziva

martin96321
5. máj 2025
@jockey

@martin96321 to nie je úplne pravda, dieselové motory skutočne vydržia vo všeobecnosti dlhšie ako benzínové, súvisí to s ich robustnejšou konštrukciou, nižšími prevádzkovými teplotami, nižšími otáčkami, ako aj iednoduchším systémom zapaľovania a vlastnosťami nafty ako jemného maziva

@jockey Ani to nieje uplne pravda. Pozri si japonske benzinaky.....pracuju na vysoke otacky a vydrzia nenormalne vela. Pozri si 60 rocne americke benzinaky......potrebuju trochu starostlivosti a idu vecne. Diesel je sice robustnejsi,ale aj komplikovanejsi. Na benzine vymenis olej a raz za cas sviecky,ktore stoja par drobnych a kupis to na pumpe. Vymen vstreky na diesel........len material pri 4 valci je 2000€

martin96321
5. máj 2025
@jockey

@jockey Vsetko ma svoje pre a proti....niekto dokaze pokazit aj kovadlinu😎

misanthropicdann
5. máj 2025

To ti nikto nepovie.
Kamarátovi odišlo počas cesty auto ktoré malo najazdených 150.000km ďalší si veselo jazdí s autom s nájazdom 450.000km .
Avsak každý normálny si pri aute s takýmto nájazdom pred takouto dlhou cestou nechá predtým auto skontrolovať v servise.

martin96321
5. máj 2025
@misanthropicdann

To ti nikto nepovie.
Kamarátovi odišlo počas cesty auto ktoré malo najazdených 150.000km ďalší si veselo jazdí s autom s nájazdom 450.000km .
Avsak každý normálny si pri aute s takýmto nájazdom pred takouto dlhou cestou nechá predtým auto skontrolovať v servise.

@misanthropicdann To je samozrejme. Stale je to stroj. Pokazit sa moze kedykolvek a cokolvek. Mixer Ti odide po troch rokoch a to s nim robis 2-3x za mesiac. Na aute mas 1000 veci ktore mozu odist