Je záujem o celebrity a influencerov v dnešnej dobe prehnaný?
Ahojte, nemyslíte si, že v súčasnosti sa zbytočne veľa priestoru venuje celebritám a influencerom? Čo vlastne v živote dokázali, aký je ich skutočný prínos? Pozerala som "módnu políciu" z nejakej akcie, polovičku ľudí som ani nepoznala, až podľa vysvetliviek pod fotkami to boli nevesty z Ruže, farmárky. To fakt stačí? Som teda výrazne po 40tke, možno som len stará, ale tomuto nerozumiem :-/
Asi nechápem otázke. Ja vôbec neregistrujem, že sa týmto ľuďom dáva veľa priestoru. Ak sleduješ médiá a programy, ktoré sú zamerané na "celebrity", tak to je tvoje rozhodnutie. Máš ich veľa preto, že ich sleduješ. Ja ich nikde nevidím. Ak niekomu vyskakuje na IG Bianka či Saky, tak preto, že pozerá podobné príspevky. Veď nesleduj prízemné formáty a nebudeš ich vôbec registrovať. Keď budeš sledovať vedecké a dokumentárne záležitosti, svetovú literatúru a podobne, bude sa ti zdať, že sa tomu dáva veľa priestoru. V médiách je veľa oblastí, pre široké spektrum sledovateľov. Každý vidí to, čo si vyberie.
@melanta Práve nemyslím instagram, FB - ale teraz som natrafila na módnu políciu z Lets dance - bolo tam hodnotené oblečenie "celebrít", rada si to pozriem a boli tam ženy, o ktorých som nikdy nepočula - až podľa popiskov som zistila, že boli v takej šou, v onakej šou - ktoré som nesledovala, teda logicky som ich nepoznala.
To je jedno, či IG, FB či módna polícia z Let´s dance. To je jedno, o aké médium ide. Proste sleduješ to. Ja ani neviem, čo je to módna polícia. Prečo by som mala čítať o hodnotení oblečenia celebrít. Prečo sa tým zaoberáš? Lebo chceš. Keby ťa zaujímali hodnotnejšie veci, tak toto nebudeš riešiť.
To je jedno, či IG, FB či módna polícia z Let´s dance. To je jedno, o aké médium ide. Proste sleduješ to. Ja ani neviem, čo je to módna polícia. Prečo by som mala čítať o hodnotení oblečenia celebrít. Prečo sa tým zaoberáš? Lebo chceš. Keby ťa zaujímali hodnotnejšie veci, tak toto nebudeš riešiť.
@melanta Vidíš, to ma nenapadlo, že ide o moju povrchnosť vlastne. Zaujíma ma móda skutočne len okrajovo, skôr tak bulvárne 🙂 ako oddychovka. Len ma zarazilo, že fakt polovičku z tých žien som nepoznala a to sa snažím mať aký taký všeobecný prehľad.
Kým budú hlavne ženy, ktoré si takéto influecerky a ich stránky a články pozerajú, dovtedy sa im bude dariť, dokonca aj vo veľkom, napr. teraz som čítala, že Hanychová chcela od Rytmusa vytiahnúť poriadnu sumu, ešte, že sa jej to nepodarilo.
si stará. je to tak. dnešní mladí vyrastali so sociálnymi sieťami, im to príde úplne normálne ako nám prišlo úplne normálne že sme mali v detskej plagáty NKOTB alebo neviem koho si mala ty .. 🙂
Áno je. A divím sa ľuďom, že sa takými zbytočnosťami vôbec zaoberajú.
ale ak ťa zaujíma móda a preto pozeráš módnu políciu - nemyslím si že si nutne povrchná - môžeš byť ale nemusíš ... móda patrí ku kreatívnemu vyjadreniu vkusu, estetiky, názoru ...
si stará. je to tak. dnešní mladí vyrastali so sociálnymi sieťami, im to príde úplne normálne ako nám prišlo úplne normálne že sme mali v detskej plagáty NKOTB alebo neviem koho si mala ty .. 🙂
@biba_18 NKOTB si trafila 🙂 ale teda ja som skôr bola na slovenské/české, nie zahraničné skupiny.
Ale napr. ja si pozriem aj módu z Oskarov, teraz bola Met Gala - neskúmam to do detailov, len si pozriem, kto sa ako obliekol. Len v tom zahraničí viem, kto je kto, herci, speváci. Možno tých influ prezentujú tiež 🙂 len nám ich neukazujú.
Si moja generacia … ano stara, ja tiez nechapem, ze moze byt celebrita niekto, kto ukaze na socialnej sieti skatulu a pod. … ale aky stat, take celebrity - …. Dopln slovo. Svk nema v podstate skoro ziadne, kt by za hranicami Svk nieco znamenali a Ti jednoduchsi nemaju recove znalosti aby si precitali aj zahranicne noviny a rozsirili svoje obzory, v podstate ich to ani nezaujma.
Myslim, ze sa dava zbytocny priestor ludom, ktori su hlupi a vulgarni. Ruzu, Farmu a neviem co nepozeram, ale obcas sa ku mne dostanu nejake zostrihy videi z danych relacii. A to je teda trapnost nad trapnost, do neba volajuca hlupost a vulgarnost. Pripadne nejaki influenceri, ktori stavaju svoje videa na tom, aby ohovorili co najviac ludi alebo si myslia, ze ich videa su zabavne tym, ako su vulgarne. Neviem, ale na toto som asi fakt stara a nechapem, preco takito ludia zarabaju tolke prachy a dava sa im priestor v mediach. Teda... viem, toto predava a pritahuje pozornost.
Myslim, ze sa dava zbytocny priestor ludom, ktori su hlupi a vulgarni. Ruzu, Farmu a neviem co nepozeram, ale obcas sa ku mne dostanu nejake zostrihy videi z danych relacii. A to je teda trapnost nad trapnost, do neba volajuca hlupost a vulgarnost. Pripadne nejaki influenceri, ktori stavaju svoje videa na tom, aby ohovorili co najviac ludi alebo si myslia, ze ich videa su zabavne tym, ako su vulgarne. Neviem, ale na toto som asi fakt stara a nechapem, preco takito ludia zarabaju tolke prachy a dava sa im priestor v mediach. Teda... viem, toto predava a pritahuje pozornost.
@diewcatqoo Tak vitaj v klube starých ❤
Mne napr. nevadí, že zarábajú, nech si každý zarába ako vie - aj keď to, že oni z toho reálne dokážu a zrejme nadštandardne žiť mi príde divné, možno až desivé. Keďže mám tiež dieťa, má 15 rokov a keď toto vidí, tiež sa bude chcieť takto živiť a keď budú všetci influ a insta a tiktok, kto bude piecť chleba v pekárňach a opravovať cesty?
@autor úplne ti rozumiem. Tiez mam pubertiaka doma a niekedy si v duchu hovorim – ak ho budu formovat len tieto „vzory“, tak neviem, kde skoncime. Jasne, nech si kazdy zaraba ako vie, ale je trochu smutne, ze vacsi dosah na mladych ma niekto, kto cely den prekladá krabice, ako ucitel, vedec alebo niekto, kto naozaj nieco tvori.
A ano, moda ako oddych – preco nie. Tiež si pozriem Met Gala alebo Oscary. Ale tie mena aspon vacsinou viem priradit k filmu, hudbe, niecomu. Tu na Slovensku casto neviem, ci pozeram recenzie na outfity alebo cast obsadenia z reality šou, o ktorej som v zivote nepocula.
Mozno sme „stare“, ale aj to je faza zivota – a aspon mame s cim porovnavat. A keby nic ine, stale vieme upiect ten chleba, aj ked influencer zrovna nestihne
presne toto je reálny problém - kto bude chcieť obyčajne robiť? no - nikto ... budú k nám chodiť imigranti ...
@autor úplne ti rozumiem. Tiez mam pubertiaka doma a niekedy si v duchu hovorim – ak ho budu formovat len tieto „vzory“, tak neviem, kde skoncime. Jasne, nech si kazdy zaraba ako vie, ale je trochu smutne, ze vacsi dosah na mladych ma niekto, kto cely den prekladá krabice, ako ucitel, vedec alebo niekto, kto naozaj nieco tvori.
A ano, moda ako oddych – preco nie. Tiež si pozriem Met Gala alebo Oscary. Ale tie mena aspon vacsinou viem priradit k filmu, hudbe, niecomu. Tu na Slovensku casto neviem, ci pozeram recenzie na outfity alebo cast obsadenia z reality šou, o ktorej som v zivote nepocula.
Mozno sme „stare“, ale aj to je faza zivota – a aspon mame s cim porovnavat. A keby nic ine, stale vieme upiect ten chleba, aj ked influencer zrovna nestihne
@xxxxxnnnnn Kde skoncime? No, presne tam. Uz teraz traktor sam poore pole, zaseje, pozbiera. A staci ze chlapik v kancelarii pozera vzdialene ci mu to dobre ide. Stroje pomelu, vymiesia, vytvaruju a upecu rozky. Roboty poukadaju do predajne alebo rovno ti ich drony dorucia domov. Takze kde skoncime? Nuz v pracach ako su influenceri. Bude coraz menej treba klasickych zamestnani a ludia si budu vymyslat svoje. Nie take kde budu produkovat rozky ale napriklad toto. Taketo presypanie profesii sa deje masivne poslednych 100 rokov a bude to pokracovat aj nadalej.
Otazka asi je, co kto berie ako celebritu, respektive hlavne influencera... Lebo ciste teoreticky, ak je niekto dobry v niecom a ma o tom "kanal", tak si to rad pozriem, poucim sa... je to influencer? Asi ano... vie ma ovplyvnit...
Ak niekto len tak "trepe", ale ma vela followerov a nic nedokazal... tak takemu nerozumiem... Neviem sa nic naucit od dotycneho, nic mi to neprinesie...
@hiro jasné, technológie idú dopredu, práca sa mení, ale niektoré profesie sa úplne nestratia – len ich prevezme menšina, ktorá ešte bude ochotná pracovať rukami alebo hlavou inak než len online. A tie budú vzácne. Lebo nie každý chce celý život zabávať algoritmus.
Ja si tiež rada pozriem niečo odľahčené, ale vadí mi, keď sa z toho robí „celebrita“ niekto, kto je známy len tým, že sa hádal v šou alebo predvádzal denný outfit na gauči. To nie je závisť – to je len čudovanie sa, kam sa posunula hodnota slova „vplyvný“.

Asi nechápem otázke. Ja vôbec neregistrujem, že sa týmto ľuďom dáva veľa priestoru. Ak sleduješ médiá a programy, ktoré sú zamerané na "celebrity", tak to je tvoje rozhodnutie. Máš ich veľa preto, že ich sleduješ. Ja ich nikde nevidím. Ak niekomu vyskakuje na IG Bianka či Saky, tak preto, že pozerá podobné príspevky. Veď nesleduj prízemné formáty a nebudeš ich vôbec registrovať. Keď budeš sledovať vedecké a dokumentárne záležitosti, svetovú literatúru a podobne, bude sa ti zdať, že sa tomu dáva veľa priestoru. V médiách je veľa oblastí, pre široké spektrum sledovateľov. Každý vidí to, čo si vyberie.