Je ženská verzia služby "manžel na hodinu" skutočne využiteľná?
Ahojte. Poprosím Vás o názor a ďakujem za reakcie 🙂
Manžel na hodinu- poznáme, možno niekto rieši, možno má obavu alebo málo referencií a pod...
Ale čo tak manžel na hodinu - žena-technicky schopná, s techn.vzdelaním, s pojazdnou dielňou, skúsenosťami. Poprípade ako dozor, radca pri zavolaní majstra z fachu? Využijete to ako slob.matky, ženy žijúce samé...? Je pre Vás schodnejšia cesta v tomto smere žena?
Ďakujem
@sonicc na Slovensku v tom nevidím moc potenciál, keďže tu robia tieto práce “naši” muži. V zahraničí, kde je splet rôznych národností by som skôr volila ženu, cítila by som sa bezpečnejšie 🙂.
@sonicc Slobodne matky samozivitelky na takúto službu nemajú, to si treba uvedomiť. Vždy hľadajú známych, susedov alebo kohokoľvek, kto by pomohol. A nie len ony, mlade rodiny s detmi, dôchodcovia..Takato služba je skratka luxus v dnešnej drahobe
Vybrala by som si takého majstra, aby nepotreboval dozor 🙂
Vybrala by som si takého majstra, aby nepotreboval dozor 🙂
@anonym_469107 nebolo to myslené, že ona potrebuje dozor... Skôr tak, že nemôže majster vedieť všetko - elektriku, vodu, klampiarinu... Ale áno, sú aj takí a potom tie domy aj tak vyzerajú 😀
@anonym_469107 nebolo to myslené, že ona potrebuje dozor... Skôr tak, že nemôže majster vedieť všetko - elektriku, vodu, klampiarinu... Ale áno, sú aj takí a potom tie domy aj tak vyzerajú 😀
@sonicc aky dozor? Bud mi opravi, co potrebujem alebo nie. Radu nepotrebujem. Potrebujem vyriesit problem. A je jedno, ci mi ziarovku vymeni muz, ci zena. Ak to nevie a ja tu sluzbu chcem, no tak nezaplatim, ani muzovi, ani zene.
@sonicc tak som to ani nemyslela. Píšeš, že ako dozor pri zavolaní majstra z fachu. Tak píšem, že by som si našla takého majstra z fachu 🙂 , ktorý by TVOJ dozor nepotreboval.
Nevyskusas nevies...Ja sa tiez pohravam s myslienkou rozbehnut vlastnu firmu, popri zamestnani,ako "Allrounder"Zatial,nemam casovu kapacitu,ale coskoro sa situacia zmeni.
Zaciatok je urcite narocny,ale zase casom vybudujes klientelu a mohlo by to fungovat.
Tiez zalezi, kolko budes uctovat za vykon.
Tu ,vo Švajciarsku pod 100fr/h remeselnika zozenies velmi tazko.
Drzim palce🍀
@sonicc mne je jedno kto pride, ked spravi robotu, na co bol(a) zavolany(a)... Na odstahovanie trezoru by som asi cumel na zenu, ale neviem, preco by taku elektrinu alebo vodu nemohla opravit / spravit zena...
Sla by som podla referencii. Ak by ten clovek mal dobre referencie a bol by fakt schopny, bolo by mi to jedno, ci je to zena alebo muz.
Je mi jedno či daný probrém vyrieši /odstráni muž, žena, mimozemšťan 😄
Mohla by to robiť aj žena, do ponuky si napíše aké práce robí a ak niekto bude potrebovať tie, tak ju zavolá. Aj hodinový majstri - chlapi, niektorí nerobia všetky práce.
@sonicc Ja ak môžem volím všade ženu, napríklad ak idem do banky a sú 2 priehradky voľné radšej si vyberiem ženu, mne sa so ženami lepšie komunikuje. Teda áno keby boli napríklad dvaja takýto hodinoví manželia s dobrými recenziami a rovnakou cenou a jeden by bol muž a druhý žena vybrala by som si ženu. Ja moc nemusím proste väčšinu slovenských chlapov, aj tak proste stále žijú v stredoveku a podceňujú ženy a proste skôr by som verila žene že urobí ako má a že muž si povie že ženská čo nič nevie a obtiahne ma a neurobí to dobre...
@sonicc v tomto by som nevidela problem, ze pride zena. Ak ma dost sily, ze sa vie opriet do priklepky a navrtat mi diery do betonu, tak nebudem riesit, ze by to mal byt muz.
Aj utle zeny vedia prekvapit, kolko sily maju, co unesu a zvladnu.
Isla by som podla referencii, ale vacsinou neviem opravit alebo spravit len to, kde mi chyba fyzicka sila alebo specialne naradie… Neviem ci nejaka zena by mi pomohla …ale ak povie, ze sa na to citi, je mi jedno, kto pride.
Tu kde zijem by si mala zlatu bañu, tu je problem, ak zavolas instalatera ci ineho majstra, aby vobec prisiel. Ja stale musim nieco riesit, mame dom, bazen, a vzdy sa nieco najde, a ak by si bola v tomto dobra, bola by si u nas varena-pecena😂. Moj manzel sa uz napriklad 7 rokov chysta v jednej izbe zavesit roletu. Ked sme vrtali rolety z Ikea v obyvke, nakoniec to musel prist dokoncit nas znamy, ale tiez to nie je na 100%
Vobec nemysli na to, ci zena alebo muz. V takej Bratislave ci vacsom meste by si mala vela prace, kolko ludi je lenivych alebo nevie navrtat diery na obrazy, na policky, opravit tecucu bateriu...... Radsej si zaplatia a nemusia riesit
Tu kde zijem by si mala zlatu bañu, tu je problem, ak zavolas instalatera ci ineho majstra, aby vobec prisiel. Ja stale musim nieco riesit, mame dom, bazen, a vzdy sa nieco najde, a ak by si bola v tomto dobra, bola by si u nas varena-pecena😂. Moj manzel sa uz napriklad 7 rokov chysta v jednej izbe zavesit roletu. Ked sme vrtali rolety z Ikea v obyvke, nakoniec to musel prist dokoncit nas znamy, ale tiez to nie je na 100%
Vobec nemysli na to, ci zena alebo muz. V takej Bratislave ci vacsom meste by si mala vela prace, kolko ludi je lenivych alebo nevie navrtat diery na obrazy, na policky, opravit tecucu bateriu...... Radsej si zaplatia a nemusia riesit
@tenerifka priprav zoznam😂
@sonicc Nie. Hodinoveho manzela volam na tazku manualnu pracu, ktoru zena nezvladne. Ak by zvladla, urobim si to aj sama. Tiez som technicky aj fyzicky zdatna.
@sonicc len sa nevyťahuj, zas až taká šikovná nie si aby si robila klampiara. alebo skôr ani nevieš čo ta práca obnáša.
nie určite by som si ženu nezavolala. skôr ženu na upratovanie, umyť okná, možno služba navariť .
Ako vidis, na Sk stale vladnu predsudky. Vcera som bola s autom v autodielni, majitelkou je zena a dalsia je tam zamestnana, je tam aj jej muz, ale tieto dve su tie “hlavne”….stale je tam natresk
Využila som takúto službu 2x, raz išlo o naozaj fyzicky náročnú prácu a prenášanie ťažkých vecí, kde som nepotrebovala žiadnu veľkú odbornosť, skôr silu, čiže tam by som ženu asi nevolala a raz na tapetovanie, tam by mi bolo úplne jedno či príde muž alebo žena. Ak je otázka, či by som vyslovene uprednostnila ženu iba pre to, že je žena, tak ani nie, ale ani by som ju neodmietla iba preto, že je žena, ak by nešlo o niečo ako som písala úplne na začiatku. A ako radcu a dozor nad majstrami nepotrebujem naozaj nikoho. Ak by som mala obavy byť s majstrami sama, zavolám si niekoho z kamošov, kamošiek, nech mi robí spoločnosť.
To nie je len sikovnosti alebo predsudkoch. Zavrtas policku do panelu s priklepovou vrtackou? Lebo ja som technicky zdatna, ale fyzicku silu ako muz nemam...
@beata_k nemas dobru vrtacku. Dobra priklepovka s dobrym vrtakom sa do betonu "taha sama".
@viestta Mam dobru ( bosch a aj vrtak kvalitny do panelu), ale nebudeme si zase feministicky nahovarat, ze do panelu to ide same. Nie, do panelu to bez muzskej sily nedam. Iba zeby som to tam vrtala "pol" dna. A to nechcem ani ja a ani susedia.
To nie je len sikovnosti alebo predsudkoch. Zavrtas policku do panelu s priklepovou vrtackou? Lebo ja som technicky zdatna, ale fyzicku silu ako muz nemam...
@beata_k To sú zase predsudky, ako áno, väčšinou má muž viac fyzickej sily. Ale zase každá žena nie je 160cm a 48kg tintítko ani napríklad vyžratá mamina od detí s 160cm a 95kg s nulovým pohybom a čo zje denne 2 veľké čokolády. Napríklad vo Farme je teraz taká jedna Sarah sa volá a ona je vyššia, taká pevnejšia ale nie tučná a teda sily má dosť, ak robí s chlapmi strčí aj chlapov do vrecka. A zase nejaký majster 60tnik čo je 23 rokov alkoholik hoci je muž tej sily moc nemusí mať...
@beata_k To sú zase predsudky, ako áno, väčšinou má muž viac fyzickej sily. Ale zase každá žena nie je 160cm a 48kg tintítko ani napríklad vyžratá mamina od detí s 160cm a 95kg s nulovým pohybom a čo zje denne 2 veľké čokolády. Napríklad vo Farme je teraz taká jedna Sarah sa volá a ona je vyššia, taká pevnejšia ale nie tučná a teda sily má dosť, ak robí s chlapmi strčí aj chlapov do vrecka. A zase nejaký majster 60tnik čo je 23 rokov alkoholik hoci je muž tej sily moc nemusí mať...
@marsmykkok Tak hadam hodinovy manzel nebude robit take chudunke tintitko. Ja ked si zavolam hodinoveho manzela, tak ocakavam, ze mi policu navrta rychlo a odborne.

Nie, radsej chlap, sorry :D