icon

Je zrušený sviatok 1. máj?

petruska05
8. jan 2025

Ahojte. Evidujete niekde v správach, že návrh aby bol zrušený 1.máj ako sviatok pracovného pokoja prešiel? Je to niekde zapísané, povedané? Ďakujem

patka06
8. jan 2025

Zrejme neprešiel, pre rok 2025 je to deň pracovného pokoja

petruska05
autor
8. jan 2025

Ďakujem, lebo u nas v práci ma presviedčaju, že už to je len obyčajný deň 🤔

maranco
8. jan 2025

@petruska05 a aký zdroj svojho tvrdenia predkladajú?
Odpovede nájdi si na nete, alebo videá nejakého influencera?

katulienkax
8. jan 2025

1.5 je sviatok a volny den skoro v celej europe, to len niekto zahulil, ale toto sa urcite nezrusi. Mozno by zrusili niektory z cirkevnych sviatkov, ale to by biskupi kvilili, to jednoduche nebude 😉

zic
8. jan 2025

1. september je tento rok pracovny (teda uz kazdy rok, len minule to bolo cez vikend a uz to bolo zrusene)... je to stale statny sviatok ci ako, len uz to nie je den pracovneho pokoja... ci si to nepomylili...

zic
8. jan 2025

@janai1 nevypadlo im tam 15.9.?

dianka3
8. jan 2025

@petruska05 presne aj mna v práci kolegyna presviedča že to sa bude robiť 🙄 vraj to schválili už koncom roka

janai1
8. jan 2025

@zic 😂 Hej, vypadlo
Tak ešte + 15.9.

zic
8. jan 2025

@dianka3 toto ma dojima vzdy az k slzam (detto v diskusiach na internete, ale teda v realnom zivote je to snad este horsie)... ked niekto "ma dojem", ale vydava to za realitu bez toho, aby si to (mnohokrat uplne jednoducho) overil... Potom vznikaju zarucene spravy a "praudy"...

larinka552
8. jan 2025

@zic 15.9. ma Fico narodeniny, tak snad si nebude kazit svoj den 😄 Inac nasrata som aj za ten 1.9. a tak co spravime...

natalka13
8. jan 2025

@petruska05 v praci nemate kalendare?

nynia
8. jan 2025

https://www.vlada.gov.sk/slovensko/statne-sviat... pár kliknutí a našla som oficiálny zdroj kde si to vieš overiť. Dokonca google mi tento zdroj hodil hneď ako prvý po tom čo som zadala "štátne sviatky a dni pracovného pokoja 2025"

kukulienka999
8. jan 2025

@petruska05 určite neprešiel.

tetapetra
8. jan 2025

Viskupic básní o zrušení 6.1 a 1.5. zatiaľ to nepreberali nakoľko musia spraviť najprv svojich ľudí, možno raz. Ale nemyslím,že to bude táto vláda

sisska96
8. jan 2025

Je sviatok. Mal by byť pracovný deň? :o Dufam že nie :D

petruska05
autor
8. jan 2025

@natalka13 Predstavte si máme, ale otázka znela či to niekto registruje, lebo ževraj to má nadobudnúť platnosť od marca. A ja som to koncom roka nepočula nikde, preto sa pýtam ci náhodou niekto to nezaregistroval v správach alebo podobne

tetapetra
8. jan 2025

@petruska05 nič také neprešlo

tetapetra
8. jan 2025
marsmykkok
8. jan 2025

@larinka552 prečo nasratá za 1.9? Však nemôžeme mať viac sviatkov ako pomaly pracovných dní. Za mňa by druhý kandidát bol 17.11, kedysi nebol sviatkom, teda nemá dlhu tradíciu a v novembri je sviatok už 1.11 a to stačí. Ešte 5.7 teoreticky, ale cez letné prázdniny aj tak ekonomika funguje pomalšie, teda rušiť sviatok v júli alebo auguste nebude prínos.

sevrin
8. jan 2025

1. Máj je sviatok práce. To by si boľševici zo Smeru strelili do vlastnej nohy. Ale už naozaj, nie ako v Handlovej.

pininka1
8. jan 2025

@larinka552 15.9 je sedembolestna panna Mária ktorá je patronkou Slovenska. To asi sotva zrušia, kresťania by ich utlkli palicami.

maranco
8. jan 2025

@pininka1 najprv zrušia kresťanov a potom takéto sviatky

larinka552
8. jan 2025

@marsmykkok neprehanaj.... zda sa ti, ze malo si v praci alebo ze malo prispievas do rozpoctu? Aj tak su tie prachy davno spalchnute a nikto z nas ich nikdy neuvidi. Rusenim sviatkov bezni ludia musia chodit makat viac na Ficovu prdel a prdele jeho kamaratov pod zamienkou konsolidacie. Neviem co sa ti na tom paci 😃🙈 Aspon nieco bolo dobre pre ludi, inac vsetko porusili alebo este len zrusia. (zubny bonus, danove bonusy na deti, rodicovske dochodky atd. o DPH snad nemusim hovorit) Neboj ved ked to pojde dalej takto zrusia aj dalsie sviatky a mozes aj spat v robote 🙂 Dosadzovanie svojich ludi do funkcii, privatizacia narodnych parkov, zdravotnictvo, lieky idu hore pred ocami, z mesiaca na mesiac alebo este lepsie ich rovno vyradia z uhrady poistovne na plnu sumu. Mafia nas doslova zmyka z penazi ako to len ide a sprosty slovak im za to este zatlieska a podakuje. Uz teraz sme takmer vo vsetkom na konci EU, esteze ten fond pracovneho casu mame priemer. Skoda ze vyplaty nie a ceny vyssie ako v Nemecku.
@pininka1 dufam, ze nezrusia. Ale Cirkev uz na Slovensku nema tu moc ale keby Fico velmi chce, tak aj to zrusi a na zmier zalepi usta nejakym slubom.

marsmykkok
8. jan 2025

@larinka552 Iné krajiny toľko sviatkov nemajú a preto nemám problém s týmto opatrením, ked sa 1.9 zrušil a ešte jeden zruší. Rodičovské dôchodky neboli dobré-respektíve dobre nastavené, kedže diskriminovali rodičov, čo vychovali také schopné deti že pracujú mimo Slovenska alebo naopak mali smolu a mali choré deti a celý život si kvôli ním odriekali a ich deti sú choré aj v dospelosti a poberajú ID-lebo nie sú schopní zo zdravotných dôvodov pracovať a nedostali nič. Tu naozaj väčšiu hlúposť ako vymyslí SNS nevie nikto. Rovnako ako ich slávne rekreačné poukazy, čo rapídne zvýšili ceny pobytov na SK a pre dôchodcov, živnostníkov, ľudí čo pracujú v menších firmách sa stala dovolenka na Slovensku nedostupnou.
A daňový bonus tak slávne nastavil už samotný pre mnohé ženy "spasiteľ " Matovič, to proste bolo len jeho drahé PR platené z odvodov nás všetkých čo nič neriešilo a neefektívne, to bol podobný populistický ťah ako zo strany Fica vlaky zadarmo a podobné. Nemalo to zmysel na takú krátku dobu, len že ho niektoré ženy žerú a majú za spasiteľa. To tie prachy sa mohli radšej investovať do školstva napríklad a z toho by deti mali viac a dlhodobo a aj celý národ neskôr.

hankab
8. jan 2025

@marsmykkok ale maju aj ine krajiny tolko sviatkov. Niektore o 1-2 menej a niektore viac. Pripadne ked je sviatok vo stvrtok, tak minimalne v Nemecku maju “bridge day”, zostavaju doma automaticky aj v piatok. A ked sviatok padne na nedelu, tak su doma v pondelok. Vsade sa negativne prezentuje to ze Slovaci maju najviac sviatkov v EU, ale pritom niektore roky aj 3-4 padaju na vikend. Tento rok napr. 5.7., 1.11. V r.2022 ich bolo az 5.

larinka552
8. jan 2025

@marsmykkok snazim sa respektovat tvoj nazor, aj ked neviem pochopit, ako niekto dokaze byt spokojny s tym, ze pride o den (dokonca mozno viac dni) volna. Jedine stastny to clovek, ak ho ta praca tak bavi, ze ju uprednostni pred svojim volnym casom. Nie vsak kazdy ma to stastie ze praca je aj jeho konickom.

bobrina1
8. jan 2025

@hankab myslis Brückentag, ale to nemaju automaticky vsetci, to zavisi od zamestnavatela, od firmy. A ten den si musia vopred "nadrobit".