icon

Jedli by ste takéto hrozno?

15. sep 2023

Vraj je to sposobene slnkom. Jedli by ste to? Neviem nikde vygooglit ci sa to moze jest. 🤦🤣Dakujem vam 🙂

autor
15. sep 2023
deti95060810
15. sep 2023

ale hej jedla...tie lepšie by som isto dala...
mne to príde ako keby hniloba začínajúca.. či.

dajana19
15. sep 2023

Nie!

muchotrafka298
15. sep 2023

Ja osobne by som to vyhodila cele, aj ked tie zelene bobule /bez toho hnedeho/ jedle este podla mna su.

mirkam3
15. sep 2023

Ja ani náhodou. Ale ja mám celkovo averziu k jedlu staršiemu ako 2 dni. Našťastie manžel je u nás “dojižďák” 😂

thereisabear
15. sep 2023

Zjedla som podobné viackrát a nič mi nikdy nebolo.

vanilkovazmrzka
15. sep 2023

Tym cistym bobulam nic nie je, s tie co uz hnednu su uz asi niekde na zaciatku procesu hnitia. Ale odrezala by som hnede a zjedla zvysok… s vela ovocim to tak robim a zijem. Plesen by bola horsia.

januska12323
15. sep 2023

Nič mu nie je.

tanyan
15. sep 2023

Je úplne v poriadku. Kúpila som podobné nedávno a bolo veľmi chutné.
Ja mám odpor voči tomu žiarivému, ktoré vyzerá ako z umelej hmoty. To som ani nekupovala.

bolarazjedna
15. sep 2023

Toto hrozno vyzerá byt úplne v poriadku. To hnedé nie je začínajúca hniloba, naozaj bývajú bobule aj takéto (ci od Slnka neviem) ale nič im nie je, ani chuťovo ani nijak inak ☺️

Možno v obchodnom reťazci tie plne chemikálií takéto zväčša nie sú, ale na záhrade nájdeš kopu takých strapcov.

@mirkam3 neber to ako buzeraciu.... Ale potom konzumuješ výlučne ovocie/zeleninu čerstvo odtrhnutú zo záhrady? Jablká, mrkva atď ti vydržia v pivnici aj celú zimu... A ty ich po 2 dňoch neješ? Alebo všetko, čo sa predáva v obchode, ma viac ako 2 dní po oberačke.
Lebo uvarené jedlo chápem, že po 2 dňoch máš k tomu averziu (aj keď tomu jedlu nič nie je pri správnom skladovaní)... Ale hrozno??

mirkam3
16. sep 2023

@bolarazjedna myslela som varené jedlo, nie každú jednu potravinu. Ja by som to ja už nejedla kvôli tomu ako lákavo to vyzerá v tejto fáze, nie kvôli tomu či to je v tom obale xy dni. K tvojmu argumentu o chemikaliach - my síce mame záhradu u oboch rodičov ale teda takéto plody nik z nich neponúka/neje. Jablka mrkvu a mnoho iného tiež skladujete v pivniciach celu zimu a teda vyzeraju vždy lepšie nez v mnohých obchodoch. Možno v zime by som akceptovala, ze už ma toto hrozno čo to za sebou, ale v lete keď si viem kúpiť krásne kúsky od ovocinára za sezónne ceny by som toto fakt nejedla, to vyzerá ze je v tom obale nie 2+ dni, ale 2+ tyzdne. Ale niekto iný si to ešte dá,, čo je úplne v poriadku ak je s tým dana osoba ok, každý mame nejaké zvyklosti v domácnostiach … a ešte aby sa tu nestihla zbytočná debata - nie, jedlo fakt zbytočne nevyhadzujem. Kupujeme/varíme koľko potrebujeme a opovazim sa tvrdiť, ze potravinový odpad mame v porovnaní s mnohými SK domácnosťami minimálny.

viestta
16. sep 2023

Kym si odfotila, napisala na MK a pockala na odpovede mohla si mat to hrozno 20x prebrate a poskodene bobule vyhodene

autor
16. sep 2023

@viestta rozkaz sefe

tykat
16. sep 2023

Ak su bobule na dotyk tvrde, supka napata a pri zahryznuti praskne, tak ano, moze to byt od slnka.
Akonahle je makke, povadnute, supka nenapata a pri zahryznuti len vystrekne stava, bez prasknutia supky tak je to hrozno, ktore postupne starne a chyta ho plesen/hniloba.