Jedli by ste takéto hrozno?
Vraj je to sposobene slnkom. Jedli by ste to? Neviem nikde vygooglit ci sa to moze jest. 🤦🤣Dakujem vam 🙂

ale hej jedla...tie lepšie by som isto dala...
mne to príde ako keby hniloba začínajúca.. či.
Nie!
Ja osobne by som to vyhodila cele, aj ked tie zelene bobule /bez toho hnedeho/ jedle este podla mna su.
Ja ani náhodou. Ale ja mám celkovo averziu k jedlu staršiemu ako 2 dni. Našťastie manžel je u nás “dojižďák” 😂
Zjedla som podobné viackrát a nič mi nikdy nebolo.
Tym cistym bobulam nic nie je, s tie co uz hnednu su uz asi niekde na zaciatku procesu hnitia. Ale odrezala by som hnede a zjedla zvysok… s vela ovocim to tak robim a zijem. Plesen by bola horsia.
Nič mu nie je.
Je úplne v poriadku. Kúpila som podobné nedávno a bolo veľmi chutné.
Ja mám odpor voči tomu žiarivému, ktoré vyzerá ako z umelej hmoty. To som ani nekupovala.
Toto hrozno vyzerá byt úplne v poriadku. To hnedé nie je začínajúca hniloba, naozaj bývajú bobule aj takéto (ci od Slnka neviem) ale nič im nie je, ani chuťovo ani nijak inak ☺️
Možno v obchodnom reťazci tie plne chemikálií takéto zväčša nie sú, ale na záhrade nájdeš kopu takých strapcov.
@mirkam3 neber to ako buzeraciu.... Ale potom konzumuješ výlučne ovocie/zeleninu čerstvo odtrhnutú zo záhrady? Jablká, mrkva atď ti vydržia v pivnici aj celú zimu... A ty ich po 2 dňoch neješ? Alebo všetko, čo sa predáva v obchode, ma viac ako 2 dní po oberačke.
Lebo uvarené jedlo chápem, že po 2 dňoch máš k tomu averziu (aj keď tomu jedlu nič nie je pri správnom skladovaní)... Ale hrozno??
@bolarazjedna myslela som varené jedlo, nie každú jednu potravinu. Ja by som to ja už nejedla kvôli tomu ako lákavo to vyzerá v tejto fáze, nie kvôli tomu či to je v tom obale xy dni. K tvojmu argumentu o chemikaliach - my síce mame záhradu u oboch rodičov ale teda takéto plody nik z nich neponúka/neje. Jablka mrkvu a mnoho iného tiež skladujete v pivniciach celu zimu a teda vyzeraju vždy lepšie nez v mnohých obchodoch. Možno v zime by som akceptovala, ze už ma toto hrozno čo to za sebou, ale v lete keď si viem kúpiť krásne kúsky od ovocinára za sezónne ceny by som toto fakt nejedla, to vyzerá ze je v tom obale nie 2+ dni, ale 2+ tyzdne. Ale niekto iný si to ešte dá,, čo je úplne v poriadku ak je s tým dana osoba ok, každý mame nejaké zvyklosti v domácnostiach … a ešte aby sa tu nestihla zbytočná debata - nie, jedlo fakt zbytočne nevyhadzujem. Kupujeme/varíme koľko potrebujeme a opovazim sa tvrdiť, ze potravinový odpad mame v porovnaní s mnohými SK domácnosťami minimálny.
Kym si odfotila, napisala na MK a pockala na odpovede mohla si mat to hrozno 20x prebrate a poskodene bobule vyhodene
@viestta rozkaz sefe
Ak su bobule na dotyk tvrde, supka napata a pri zahryznuti praskne, tak ano, moze to byt od slnka.
Akonahle je makke, povadnute, supka nenapata a pri zahryznuti len vystrekne stava, bez prasknutia supky tak je to hrozno, ktore postupne starne a chyta ho plesen/hniloba.