icon

Kde kúpiť spoľahlivé staršie auto? Tipy a odporúčania

28. júl 2025

Dobrý večer
Chcela by som sa poradiť od koho by ste mi odporučili kúpiť auto. Pred mesiacom som si kúpila staršie auto od súkromnej osoby a už po týždni som ho musela dať do servisu. Momentálne znova nejazdí a neviem čo s ním je. Je to staršie auto a nebolo ani drahé ale som z toho sklamaná a neviem komu sa dá veriť. Budem veľmi vďačná za každú radu alebo odporúčanie na niekoho spoľahlivého, kto predáva autá a nerobí z ľudí hlupákov. Ďakujem.

pribinak
28. júl 2025

Ideálne je zobrať so sebou niekoho kto sa do aút vyzná, dá si s tebou skúšobnú jazdu, pozrie aspoň niečo sa sa týka technického stavu

anonym_a122b5
28. júl 2025

@anonym_autor ak od súkromnej osoby, tak len s dobrým kamarátom a dať skontrolovať pred kúpou do servisu.

done
28. júl 2025

Choď sa pozrieť do predajní nových áut, obyčajne tam mávajú v ponuke aj jazdené autá, ktoré vykúpili na protiúčet od zákazníkov pri kúpe nového. Tieto jazdené autá si kontrolujú vo svojom servise a mali by byť v poriadku.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
dorizzz
28. júl 2025

Dobrý stav auta ti nikto nezaručí. Určite nekupovať od ľudí, ktorí majú viacero inzerátov s autami, nekúpila by som ani od človeka, ktorý neovláda pravopis a inzerát je napísaný ako z pomocnej školy. Synovi sme prvé auto kúpili od staršej pani (70r), bola prvou majiteľkou, sme spokojní, aj keď chybičky sa našli, ale nič také čo by syna zruinovalo (klop klop klop). Odporúčam kupovať od starších manželských párov, starších ľudí, oni väčšinou veľmi veľa nenajzdia a auto si vážia a starajú sa oň.

tundra
28. júl 2025

Kupit dobru jazdenku,vobec nie je jednoduche,ale
nie nemozne.
Napis,aky mas rozpocet.Odporucam kupovat od
prveho majitela alebo od niekoho,kto pouzival auto,ako druhe v rodine.Drzim palce.

pralinka86
28. júl 2025

Vzdy je to hop alebo trop.. idealne mat sa skym poradit..
Neverit, ze momentálne nie je potrebny ziaden servis na aute.. vidis kolko ma km, kolko ma rokov, kedy bola stk, kedy menene rozvody, olej, filtre, pneumatiky.. vies si pospajat aký taký obraz ako bolo o auto starane. Treba si to spísať a pytat sa. Tazko povedať, ci si mala smolu alebo to bola zla kupa

anonym_8e394b
28. júl 2025

Moje prvé auto som kúpila z bazáru vydržalo mi dva roky. Ďalšie auto som brala na lízing od kamaráta automechanika slúžil mi 5 rokov. Predala som chcela som väčšie auto a kúpila som svoje terajšie auto na Bazos za 800 eur a slúži mi to už pekných 10 rokov.

gas1201
29. júl 2025

chceš auto s ktorým nemusíš chodiť do servisu? nekupuj si žiadne, aj nové treba servisovať. pri jazdenkách ti každopádne nikto nevie povedať na mieste že "2 roky s ním nebude treba nič robiť". veľa vecí na aute je len spotrebný materiál ktorý buď vymeníš až keď to je urgent alebo preventívne ale proste ten servis musíš navštíviť. nehovoriac o tom že nevieš ako vyzerá hlava, spodok motora, piesty a pod. keď máš staršie auto musíš byť pripravená že dnes jazdíš a zajtra už nemusíš bohužiaľ

mk1111111111
29. júl 2025

My predavame auta, len ak su v poriadku, jazdime na nich aj aktualne a aj ich servisujeme a ak medzi tym kupime ine, predame. Ale vzdy su v tej chvili OK. Na druhej strane, jazdenka sa aj pri dobrom servisovani, moze pokazit, nam sa aj nove pokazilo.

oli18
30. júl 2025

Vacsinou plati, ze cena vyjadruje kvalitu. U tvojho auta 100 %. Si poucena. Zial.

noone007
9. aug 2025

Odporucanie konkretneho nemam. Ale odporucam nechod do najlacnejsich podozrivych ponuk. Radsej stred na vek a najazdene km. Odmeraj si hrubku laku. Ked budes mat cca vybrane a budes vediet VIN kup si za par eur online overenie auta - buranie a km. Alebo pripadne si zaplat aj nezavisle servis kontrolu.

urshullita6541
9. sep 2025

my máme z prešovských áčiek hondu crv a kupovali sme ju ako 3 ročnú s 30tis kilometrami - máme plug in hybrid a je perfektná! ešte sme do jej servisu nevrazili ani cent a jazdíme s ňou slušné štreky

gas1201
10. sep 2025
@urshullita6541

my máme z prešovských áčiek hondu crv a kupovali sme ju ako 3 ročnú s 30tis kilometrami - máme plug in hybrid a je perfektná! ešte sme do jej servisu nevrazili ani cent a jazdíme s ňou slušné štreky

@urshullita6541 ak by si kúpila od hocikoho 3 ročné auto s 30 tisícami tak je dosť možné, že v blízkej dobe nebude potrebný väčší servis (nerátam servis pre spotrebné veci). táto téma je o tom že autorka kúpila staré auto v AAA a my sme tu vysvetľovali že pri starých vozidlách treba rátať to že jeden deň bude jazdiť a na druhý deň sa zadre motor a treba byť pripravený pretože je to stále len auto.