Kde nájsť mená bývalých majiteľov bytu?
Ahojte mamicky, idem po radu, lebo tu mi mozno niekto bude vediet poradit. Chcela by som pomoct svojmu synovi najst kamaratku z detstva. Stravil s nou jedno leto, on mal 7 rokov, ona asi o rok viac. Odstahovali sme sa do ineho mesta a ostalo nam v pamati iba jej krstne meno. Bolo to v roku 1997 v Martine, Holubyho ulica, dievcatko sa volalo Martinka. Nepamatame si ani priezvisko, aj ked na stranke katastra som pozerala byt v ktorom byvali, ale ten uz ma ineho majitela. Vlastne moja otazka je, kde sa daju zistit mena predchadzajucich majitelov bytu, a ci sa vobec zistit daju, je to uz davno, skoro 30 rokov. Dakujem za vase odpovede.
Teoreticky byty spravuje správcovská spoločnosť, ona by mala mať evidenciu, ale je otázne či ti také údaje poskytne.
Alebo by som pozrel na katastri vlastníkov bytov v staršom veku, potom v telefónnom zozname vyhľadal ich čísla a skúsil im zavolať
Skús na facebooku daného mesta.
Cez mena majiteľov sa náhľad do aleluja.
Na fcb je skupina Hľadáme stratené kontakty, zadaj tam čo najviac údajov, spomienok, nejaké roky, a sila spolupatričnosti sa pohne. Našlo sa takto tisícky ľudí.
@maranco Skusili sme kontaktovat jedneho pana z domu,ktory tam byval v tom cas bol velmi ochotny, ale nepamatal si tu rodinu, takze to vyzera, ze tam asi nebyvali dlho
@personality Naozaj ked kupis po niekom byt, su spomenuti v papieroch vsetci predchadzajuci vlastnici? Novy majitel bytu je pani z Afriky, tu sme ani na fb nenasi
@januska12323 dakujem
@maranco Skusili sme, podarilo sa nam kontaktovat jedneho pana, co tam vtedy zil, ale nepamata si.
@cacianka ro nie je zly napad, dakujem
Ja som to tak mala v papieroch všetkých majiteľov.
Na stránkach na katastri si vypýtať list vlastníctva s históriou, ak to teda boli majitelia bytu
@fialkafialkovita Treba uviest dovod? Alebo to poskytnu hocikomu
Hocikumu, ak tam plomba nie je
@fialkafialkovita to som nevedela, že kataster môže poskytnúť list vlastníctva s históriou úplne hocikomu.
@saraxyz môže, len bez rodných čísel musí byť list vlastnictva
Všimla som si na fcb, že už tam hľadáš, tak veľa šťastia.
A co jej chce po 30 rokoch povedat?
@cacianka Dakujem velmi pekne

Tak napíš novému majiteľovi bytu, vyhľadaj jeho a opýtaj sa ho od koho byť kúpil. Ten to bude mať v papieroch, aj predpredchádzajúcich majitelov...