icon

Kde nájsť respondentov pre dotazník o osobnosti?

alexaobci
1. nov 2023

Ahojte, viete mi poradiť ohľadom získavania respondentov k dotazníku DP?

Školiteľka mi nastavila hranicu minimálne 400 ľudí, kde žiada približne rovnaký pomer respondentov vzhľadom k ich veku.
Mladšia dospelosť (25-35)
Stredná dospelosť (35-45)
Neskorá dospelosť (45-60)
Seniori (60+)

Dotazník je na tému osobnosť a vnímanie cien, čiže je rozsahom asi na 10minut a obsahom aj na zamyslenie.

Kde mám hľadať seniorov, ktorí by vedeli vyplniť taký dotazník? Sociálne siete, kamaráti, rodina a práca... všetko mám obehane. Napadá vás ešte niečo?

kaktusik007
1. nov 2023

@alexaobci domovy dochodcov, domovy socialnych sluzieb.... obce v okoli ---- proste natvrdo prist s prosbou

miggy
1. nov 2023

Ja by som oslovila aj knižnicu, či by vám s tým nepomohli.

deti95060810
1. nov 2023

400 ? no tak poniektorí budú vypĺňať aj 5 dotazníkov...
vybavené.

viestta
1. nov 2023

Kluby dochodcov, v nedelu pred kostolom oslovit tetusky.

zanny93
1. nov 2023

V nemocnici? Tam je ludi a ešte sa aj nudia.. Velmi radi vyplnia dotazníky 😉

elanor
1. nov 2023

vo stvrtok rano sa postav pred Kaufland, a hned sa ti nazbiera.

bolarazjedna
1. nov 2023

Aj mňa napadla nemocnica, oslovis vrchnú sestru, či by ti nepomohla s tým, na konci pobytu väčšinou každá nemocnica dáva vyplniť dotazník spokojnosti, tak by to mohli rozdať s tým, nemali by teda s tým moc práce navyše.
Ale možno by som skôr zvolila oddelenie dlhodobých chorých, tam nie sú akútne stavy a možno by to menej "otravovalo" personál, že to musia od nich zbierať.

petamich
1. nov 2023

napr. u mojej hematologicky su pravidelne taketo dotazniky 🙂 a teda vek je tam skor nizsi ako vyssi, cize by som skusila presne aj taketo zariadenia typu nemocnica, poliklinika idealne ak mas niekde nejakych znamych

ivanaks
1. nov 2023

Zájsť na faru, povedať pánu farárovi, o čo ide. Nech iba po omši vyhlási, že na budúcu nedeľu po skončení omše o xy hodine budeš mať pred vstupom do kostola stolík s vytlačenými dotazníkmi (a zásobami pera). Nech sa veriaci pri Tebe zastavia a dotazník vyplnia (že im to nezaberie viac ako 10 minút). A treba zdôrazniť zásadu anonymity, apolitickosť témy a na aký je to účel (do školy)...

lienka.7
1. nov 2023

@alexaobci zájdite do klubov dôchodcov, zober tam starkym nejaké koláčiky a kávičku a mas.

hipuska
1. nov 2023

Ja by som si z každej skupiny vybrala 10 ľudí a urobila prieskum na nich. Taktiež vytvorila online dotazník a hodila ho na fora. Ostatné dotazníky vyplnila podľa nich sama. Aj tak tieto štatistiky v diplomovkach nikto nečíta.

hortenziaj
1. nov 2023

@hipuska presne aj mamina tak robila, a ešte upravila tak aby jej sedel záver

hipuska
1. nov 2023

@hortenziaj tak to robia všetci. Treba si to zjednodušiť. Nie je možné osloviť 400 ľudí. (Teda je, ale je to zbytočnosť, ja by som pre niekoho pri tescu neobetovala 10 minút)

t1nusa
1. nov 2023

@alexaobci mladsia a stredná generácia na internete - existujú FB skupiny zamerané na dotazníky, rozpošli ich aj medzi kamarátov a rodinu, časť vytlač a popros známych nech ich dajú vyplniť kolegom v práci, časť dones do už spomínaných domovov, verím že aj tu na MK nájdeš ochotne ženy ktoré ti pomôžu s vyplnením

alexaobci
autor
1. nov 2023

@kaktusik007 skúsim, ďakujem 🩵

alexaobci
autor
1. nov 2023

@deti95060810 tým, že rozsah dotazníka je fakt asi na 10minut. Majú ľudia problém to raz vyplniť a nie viac krát 😏

alexaobci
autor
1. nov 2023

@t1nusa MK neumožňuje zverejniť dotazník, ani podobne fóra. Skúšala som to a odstránili mi príspevok. Ale moc ďakujem za info.

iffushka
1. nov 2023

@alexaobci veď vytvor Google formulár a zdieľaj na Facebooku aký problém?

alexaobci
autor
1. nov 2023

@iffushka online dotazník už vytvorený je, na FB medzi priateľmi a v skupinách koluje. Avšak len zopár ochotných ľudí sa našlo ktorí by to vyplnili..malé % z toho čo potrebujem 🙂

mima172
1. nov 2023

@alexaobci Bola som na tom podobne, tiež som robila kvantitatívny prieskum (ale pri BP, na účely DP som musela robiť kvalitatívny) a vzorku som získala formou dotazníku na nete + vyššie vekové kategórie mi pomohli získať moji rodičia, obaja vtedy ešte pracovali a obaja ich vzali do prace a porozdávali. A inak klasika - od dverí k dverám, tj susedia atď.

alexaobci
autor
Odpoveď bola odstránená
juliacenc
6. nov 2023

@alexaobci ja by som to vyplnila sama.