Kde vybaviť pôžičku na auto?

chocholousek
8. sep 2018

Ahojte, kde ľudia najčastejšie žiadajú o pôžičku na auto? Priamo v autopredajni (autobazári), alebo idú do banky a požiadajú tam? Kde je to najvýhodnejšie? Ďakujem.

deti95060810
8. sep 2018

pozri finančná hitparáda.sk
tam boli pôžičky na autá - kde sa oplatia, popr. pozri iné pôžičky... popozeraj si tu stránku.
v autopredajni ti auto už len predajú, nezdá sa mi žeby sa oni zaoberali pôžičkami...my keď sme kupovali tak najskôr museli mať e na účte až potom sme si mohli prísť pre auto...

citronely
8. sep 2018

@chocholousek ako uver z leasingovky mas lepsi co sa tyka uroku ale mas vyssie splatky kvoli tomu, ze zahrnuju do toho mesacnu splatku poistneho plus mas kratsiu dobu splacania. v banke pri spotrebnom uvere mas o nieco vyssi urok ale vies si vybavit individualne poistenie (co ta vyjde urcite lacnejsie) a splatku rozdelit na viac rokov. zalezi ste mesacne pripraveny platit. niektore vacsie bazare spolupracuju s financnymi instituciami ale treba si vsetko precitat 🙂

hettinka
8. sep 2018

tak rôzne, my sme mali väčšinu áut na leasing. RÍba raz sme brali aj úver na auto, dostala som ponuku predschváleného úveru, to sme potrebovali len taky rozdiel dofinancovať.
Určite si treba dať urobiť cenové ponuky, autopredajne zvyčajne majú zmluvy so "svojími" leasingovými spoločnosťami a pri takomto financovaní dávajú zľavy z ceny auta.
My kupujeme autá vždy nové, nie jazdenky ...

Ťažko povedať, čo je "lepšie", či úver, alebo leasing, všetko má + a -.
My auto splácame max. 4 roky ... pre mna nemá zmysel splácať ho dlhšie, kedže ho po 3-4 rokov zvyčajne meníme.

kika6956
8. sep 2018

Na uver z banky je auto tvoje ale na leasing ich. Prepise sa az ked ho splatis. My sme mali jedno auto na leasing a druhe uz na uver. Najlepsie pozriet ponuky ako Vas to vyjde. Pre nas bol vyhodnejsi uver z banky

citronely
8. sep 2018

@kika6956 leasingovky uz ponukaju aj uver nie len leasing

kika6956
8. sep 2018

@citronely moze byt,my sme to brali pred 6 rokmi. vsetko sa meni.

monica14
8. sep 2018

@chocholousek Ahoj, posielam Ti kontakt na jednu veľmi šikovnú osobu: Anikó Ivanicsová tel.č. 0908283959. Vypracuje Ti úver alebo leasing. Má niekoľko ročnú prax. Je zazmluvnená s NBS, s ďalšími bankami, aj s rakúskymi. Je z DS, ale chodí aj do NR. Nájdeš ju aj na fb. Pekný deň!

emilia788
20. jan 2019

Odporucam si pozriet nejake auto z bazaru Darex.sk.. my sme odtial brali cca rok dozadu, v ramci podmienok nam ponuklu najlepsie prave priamo na pobocke, a to sme obehali vsetky banky. Rozdiel bol skoro 40%. Teda ak najdete nejake auto u nich (co som tiez spokojna), toto finnacovanie tiez rieste priamo tam.

gab_riella
27. apr 2019
Používateľ gab_riella je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od gab_riella.

pravda je, že vačší predajci aut bežne poskytuju finančne služby na mieste a tak uver vybavič hned a ked pojde všetko hladko, ešte v ten den odijdeš s autom domov

ivana1612
4. máj 2022

DAREX
POZOR! – TO ČO U NICH VIDÍTE NA CEDUĽKE AUTA ALEBO INTERNETE NIEJE KONEČNÁ CENA!
Musím sa podeliť s mojou skúsenosťou...
Kupovala som si auto uskladnené v DAREX na ČSOB lízing s tým, že cena auta bola dohodnutá vopred. Zaplatila som 20% akontáciu, zvyšok klasicky naplánované v mesačných splátkach.
Jednanie s ČSOB bolo úplne bezproblémové a rýchle, čo chválim (prekvapili ma aj výhodnou úrokovou sadzbou), avšak tragikomédia nastala až na strane Darexu.
Od ČSOB som dostala info, že akontáciu majú na účte a ja si kľudne môžem ísť prevziať auto do Darexu.
Keď som tam v sobotu ráno prišla, pán na mňa vybalil poplatok 350 eur za čistenie auta, ináč si auto prevziať nemôžem...
TAKÝTO POPLATOK BY MAL BYŤ KUPUJÚCEMU OZNÁMENÝ VOPRED!!!! A NIE AŽ KEĎ MÁ UHRADENÚ AKONTÁCIU, ZMLUVY PODPÍSANÉ A PRÍDE NA HOTOVÉ....
Keďže som kúpu auta riešila prvýkrát v živote, pravdepodobne som bola ľahká obeť...
Uhradila som to s úmyslom, že v pondelok v ČSOB preverím, či bol takýto poplatok oprávnený...
IBAN mi dať nechceli, akceptovali iba cash a dali vám šoféra, ktorý s vami skočí do bankomatu vytiahnúť si hotovosť.
Pozor spomínaný poplatok ide na firmu, s ktorou vraj spolupracujú neuveriteľne dlhé 3 mesiace–waw
Jedná sa o Empire Property (check finstat - tržby za posledný rok ma nulové) – waw na druhú
Na záver (Aspoň na pobavenie)...
Úsmevná vec č.1: keď som si bola poplatok vymáhať späť, riaditeľ Darexu prirovnal Darex k AAA auto, že ,, veď aj tam to tak robia‘‘...čiže vieme všetci ktorá bije
Úsmevná vec č.2: resp. skôr smutná, v aute darex, ktorom šofér vozí ľudí pre tieto nezmyselné poplatky do bankomatu nefunguje na mieste spolujazdca ani bezpečnostný pás, čo by malo byť alfa omega u niekoho, kto sa živí predajom aut – safety first
Za mňa nikdy viac
Prosím nedajte sa oklamať a poučte sa z mojej skúsenosti 😊
Dajte peniažky radšej súkromníkovi alebo normálnemu autobazáru a nie týmto šuflikantom
Ivana