icon

Kedy dať dieťaťu prvý smartfón?

13. jún 2025

Kedy si myslíte že je vhodné dať dieťaťu prvý smartfón? Kedy ste ho dieťaťu kúpili vy? Zaujímaju má vaše názory na túto celkom kontroverznú tému

denkabemommy
13. jún 2025

Syn má 7r momentálne má zatiaľ len hodinky (keď ide von pred bytovku s kamošom si ich bráva). Keď bude mať tak 9-10r dostane prvý telefón, bez možnosti sťahovať tam blbosti ako hry atd. 🙂

tramtada31
13. jún 2025

Mne jeden otecko poradil kúpiť hodinky, dieťa má tým naplnenú potrebu volania, fotenia, jediná hra bola príklady. Clovek si vie odsledovat dieťa, kde sa nachádza. Takze my dúfam ešte istu dobu vydrzime len na nich. Tiež mi to nepride férové, že starší súrodenec dostane a mladší nie. Ako mladší súrodenec to beriem ako celoživotnú krivdu 😀

sablinka
13. jún 2025

Môj názor je čím neskôr tým lepšie, ak sa bavíme o konkrétnom veku tak možno 12rokov, dovtedy ak dieťa chodí samo zo školy alebo je samé doma stačí tlačítkový telefón. Pre mňa nie je dostatočný argument že ostatní v triede majú smartfon a nech sa necíti vylúčený. Ovplyvňuje to vyvíjajúci sa mozog. Mám 4 deti 2 staršie majú smartfony, 2 mladšie nie. Nie je to krivda, tak ako s vekom rastú ich povinnosti rastú aj ich práva.

autor
13. jún 2025

Podľa mňa je adekvátny vek 11-12 rokov (aj to s reguláciou ak je treba), deti medzi sebou už komunikujú aj ohľadom školy napr... Ale stratávam sa s názormi že až od 15 a viac čo mi príde neskoro ja osobne som už v tomto veku bola veľmi vyspelá

laurinka27
13. jún 2025

Ja by som dala dietatu mobil v 1. rocniku ZS (s vhodnymi obmedzeniami/obmedzenou moznostou pouzivania).

olimuc
13. jún 2025

Od 6 rokov … je vasnivy fotògraf, moj telefon mu padol na zem, dostal vyradeny dtarsi model. Nema k nicomu pristup. Moze max zavolat 3 osobam a pouzivat, co je Offline. Sam telefon ako taky je len “ nefunkcna tehla”, ktoru nikam nenosi okrem dni ked chce fotit.

aalt
13. jún 2025

Plan je od 3. triedy, dostane nejaky starsi zdedeny zo suflika. Doteraz nechodila nikam sama, od septembra zacne. Hodinky nevidim vyznam, v skole ich aj tak nemoze mat na ruke.

sevrin
14. jún 2025

Ja keď vidím niektoré 8 ročne decká ako sa hádžu o zem, keď sa im zoberie mobil, tak rozmýšľam, kde v evolúcii Homo sapiens sa stala chyba.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
denkabemommy
14. jún 2025
@sevrin

Ja keď vidím niektoré 8 ročne decká ako sa hádžu o zem, keď sa im zoberie mobil, tak rozmýšľam, kde v evolúcii Homo sapiens sa stala chyba.

@sevrin pretože dostanú “absťák” od dopamínu. A nie je to len u detí. Kopec dospelákov rovnako. Len dospelí sa nehodí o zem a nezačne revať. Prejavuje sa to zvýšenou podráždenosťou. 🙂