Kedy je relevantné robiť si tehotenský test?
Ahojte, prosim vas nazor, ci to ma daky zmysel UZ robit test.
Mam nepravidelnu m. Cyklus trva aj 40 50 dni. Posledna m. bola 19.10. Nechraneny sex 9.11.
Ovulaciu neviem urcit.
Aka bude vypovedacia hodnota testu teraz?
Dakujem
No s takym cyklom a este bez toho, aby si tusila, kedy mas ovulaciu.. ti tu nikto neporadi.
pri predlzenom cykle byva casto ovulka neskor, ako pri cykle, ktory a beznu dlzku ( okolo 28dni ). v 28dnovom cykle je predpoklad, ze niekde uprostred cyklu je ovulka. no ak mas 40-50 dnovy, tak moze byt ovulka kludne aj 25-35 den. no samozrejme toot moze byt dost individualne. niekedy byva ovulka posunuta aj pri bezne dlhom cykle.
Vypovedna hodnota bude 50:50 - takze mozno ukaze spravny vysledok a mozno nie. Bohuzial, v takej situacii tazko.
Mozes ist k lekarke aby urobila ultrazvuk, uvidi podla vajecnikov ci si uz pravdepodobne po ovulacii alebo pred a tiez moze urobit krvny test.
Aby mohlo dôjsť k oplodneniu, ovuláciu si musela mať najskôr toho 9. 11., najneskôr pár dní po (povedzme najviac 5, teda 14.11.). Väčšinou sa odporúča testovať v deň meškajúcej menštruácie, čo sa u teba ťažko určuje, ale väčšina žien má luteálnu fázu okolo 14 dní. Takže ak si otehotnela medzi 9. a 14. 11., mala by si testovať najskôr medzi 23. a 28. 11. Ak sa cielene snažíš otehotnieť, odporúčam merať bazálnu teplotu, aby si vedela, kedy ovuluješ a či vôbec. Pri takých dlhých cykloch k ovulácii často vôbec nedochádza.
@anniii suhlasim. a tiez pri dlhych cykloch dochadza k ovulke neskor ( nemusi to byt vzdy, ale stava sa ). ja som mavala ked som bola mlada cykly okolo 32dni a 2-3x za rok sa stalo, ze som mala cyklus o tie 2t dlhyi, cize okolo 45-46dni. raz som tak bola akurat u gyn, tesne v obdobi, ked som mala mat ms a ja som mala prave vtedy ovulku.
Vytiahneme vestecke gule a ideme typovat 🙂
Tazko povedat. U teba fakt len utobit test a uvidis. Ja napr.mam cykly ako ty 40-50dni. Posledna ms bola 8.10 a ovu bola 9.11.,takze pokial mas takto dlhy cyklus a ms si mala neskor, tak aj ovu mohla byt u teba neskor. Tazko povedat. Ked chces babo, tak najlepsie si vysledovat, kedy mas ovulku. Aby ste ju nepresvihli. A budes aj vediet kedy urobit test 🙂
@veronikaszabova Toto je podľa mňa úplne legitímna otázka, veď sa nepýta, či je tehotná. Nie každá vie, kedy je najvhodnejší čas testovať (inak by téma Duch na teste nemala tisíce strán), hlavne pri dlhých a nepravidelných cykloch je to ťažké odhadnúť.
@anniii sex mala 1x, ovulaciu nevie kedy mala a ci uz mala, ma dlhe cykly.... tak je minimalna sanca, ze je tehotna