Kedy učiť dieťa vykať?
Prosím vás pekne kedy učiť dieťa aby dospelým vykalo ? Dakujem
Syn sa to učil az ked siel do skoly
Od mala ich upozornujem, komu maju vykat a komu tykat. A deti maju najlepsi vzor v nas
Ja ich to tiež neucim, prirodzene vedia kedy vykat a kedy zatykat (občas sa jasné ze seknu 😂) Oni to odpozeraju od rodičov....ze pani predavačke vykame, ale krsnej tykame...
Tak nejako prirodzene som ho k tomu viedla od malinka, komu moze vykat a komu tykat. Ako k ostatnym zasadam slusneho spravania. Nebolo to nic take ze "az od skolky, az od skoly".
@sida456 prikláňam sa k názorom, že dieťa to prirodzene odpozoruje. Nejaké zásahy zo strany rodičov bude podľa mňa chápať a akceptovať až okolo 6. roku... Neviem si predstaviť vysvetliť podstatu vykania 3. ročnému dieťaťu. Ak to začne robiť, tak len zrkadlením. Ja som napríklad minule pred mojim 4 ročným zažartovala Dobrý deň, čo si prajete? A on na to Ále, veď ja nie som ujo... 🙂 Tiež som si všimla , že mi počas hry (na obchod) zavykal Nech sa páči, toto si vezmite... Nikdy sme ho to neučili, nevysvetľovali 😉
K tomu odpozorovaniu - môj syn keď mal okolo 2 rokov jeden čas vykal svokre, pretože jej vykam ja. Ona ho stále opravovala a divila sa prečo jej vyka 😁
Moje dieta zacalo vykat dost neskoro - az okolo stvrtej triedy. Ale dovtedy akosi nebolo komu vykat, tak sa to nenaucila. Ked tak nad tym uvazujem, tu sa fakt malicko vyka (v skole tiez az od druheho stupna a aj to nie vsetkym ucitelom, inak len v praci)

Moje deti od malička vykaju. Prirodzene sa k tomu dopracovali. Opakovali po nas