Klepotavý zvuk pri zatáčaní doprava
Zdravim, chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti s mojim problemom...prednedavnom mi menili komplet brzdy,platnicky aj strmene na golfe 4 ...plus manzetu pri lavom kolese a cap na ramenodvety sa na aute preslo asi 500km...teraz sadnem do auta a po chvili sa ozve klepotavy zvuk pri zatacani doprava,najskor trocha a potom stale len t t t t t ...neviete niekto co to moze byt???
Klepotavy zvuk vydava kineticky klb na poloosi,prave pri zalomeni volantu do strany.
Cim viac zalomis volantom,tym je hlasnejsi.
Odporucam vymenit celu poloos.V Holandsku je vyrobca poloosi na vsetky znacky,posli znacku,model rok a poslem ti cenu.
@jeanbalage vyskusaj, ci to pri zatacani robi pod plynom, ked uvolnis plynovy pedaj aj ked pribrzdujes (priamo a dolava to nikdy nerobi?). Je mozne, ze nieco domrvili pri poslednom vacsom servise, moze to byt nejaka ina prkotina (na celej naprave), teoreticky aj niektory zo styroch homokinetickych klbov na poloosiach. Chce to dobre identifikovat kedy presne a z ktoreho miesta to ide. A potom dobreho automechanika.
Dotiahni sróbky na kolese. Mne takto v servise prezúvali kolesá a ako píšeš po 500km jedna bola úplne uvoľnená a v jednej zákrute to robilo presne toto, v opačnej nič.
@jeanbalage mne sa tak prejavoval nalomeny klbovy hriadel.
Tiez by som zacala kolesom, povolene sruby som mala 2x
Môže byť hocičo... počas zatáčania ti aj trhá volantom? Ak áno, homokineťak, nepodceň to, ja som podcenil na felde a ostal som na tri krále stáť v strede maratonu mieru jak dilino, ani autobusy okolo mňa nemohli chodiť. :D
Môže byť hocičo... počas zatáčania ti aj trhá volantom? Ak áno, homokineťak, nepodceň to, ja som podcenil na felde a ostal som na tri krále stáť v strede maratonu mieru jak dilino, ani autobusy okolo mňa nemohli chodiť. :D
@thirstymonk
Volantom mi netrha,bola som v servise a ze poloos a dokocna udajne lava a nie prava,kolesa sme skusali tie drzia...
Dakujem za odpovede
Klepotavy zvuk vydava kineticky klb na poloosi,prave pri zalomeni volantu do strany.
Cim viac zalomis volantom,tym je hlasnejsi.
Odporucam vymenit celu poloos.V Holandsku je vyrobca poloosi na vsetky znacky,posli znacku,model rok a poslem ti cenu.
@tundra golf 4 2000 rok

@jeanbalage asi to bude ložisko, treba ísť ku automechanikovi