icon

Kliešte a pes

7. máj 2023

Za 4 dni som vybrala psovi 20 kliešťov.Prosim o radu chemický obojok nechcem kamarátke psovi zožralo srsť a dostal kožnú chorobu.Tabletky, pipetu asi tiež nechcem.Ked sa kliešť pricucne a niekde mi odpadne hnusi sa mi to a myslím, že všetky fungujú na princípe, že sa pricucne a napije sa chemikálie a odpadne.Pocula som o pangamine tbl denne.Co bude najvhodnejšie?
Som ochotná na kompromis, ale neznicit si psa chemikaliou

jamimo
7. máj 2023

ak si nechceš zničiť psa chemikáliou, tak ti ho zničia možné choroby z kliešťa... Napr.
https://www.animavets.sk/blog/co-je-babezioza-a...
O tom, že ich je z roka na rok viac infikovaných nemusíme diskutovať.. Náš pes dostával tabletku každý rok a žil 16, 8 roka. Zomrel na starobu. Môj chlap v hubárskej sezóne užíva zvýšené dávky B komplexu, chodí (vy) repelentovaný od hlavy po päty a aj tak sa mu prisaje cca 5 kliešťov. Takže na to by som sa nespoliehala..

anonymanonym
7. máj 2023

Tableta alebo pipeta. Veterinari sa zhoduju na tom, ze riziko vyplyvajuce z chorob, ktore klieste prenasaju je neporovnatelne vyssie ako riziko vyplyvajuce z nejakych neziaducich ucinkov tablety alebo pipety. A k tomu pouzivam prirodny sprejovy repelent.
A klieste sa mi tiez hnusia, ale zial neexistuje nic co by na 100% zabranilo tomu, aby bol zo psa autobus pre klieste. 🙃 Lebo bud to zabije kliesta az po prisati alebo ak to nieco ma aj repelentny ucinok, tak kliest sa aj tak niekedy zachyti na srst aj ked az tak uplne nechce, takze si ho clovek aj tak prinesie domov 🤮, ak nestihne zmiznut skor ako prides domov.
Aj tak je fajn psa vzdy po venceni pred vstupom dnu popozerat a vycesat. Treba vydrzat, teraz je to take najhorsie. V lete ked su horucavy su klieste zalezene v pode.