icon

Kniha Diabetes - no more

simoon123
9. jan 2018

Dobrý deň, prosím vás nepočuli ste niekto o tejto knihe? Vraj sa podľa nej dá upraviť hladina cukru v krvi, je to pravda?

katharines
9. jan 2018

To zavisi o akom type DM je rec. Ak je rec o DM2, tak uprava stravy a vahy vie cukor dat do normy

simoon123
autor
9. jan 2018

Ano je reč o dm2 typu, mamina ho ma a počula o tejto knihe tak zvažuje kúpu len nevie či sa jej to oplatí. Či je dobrá alebo nie

katharines
9. jan 2018

Ta kniha je najma o uprave stravy, ak sa pamatam presne.

katharines
9. jan 2018

A mamina berie lieky, alebo aj inzulin? Ma nadvahu?

simoon123
autor
9. jan 2018

Zatiaľ len lieky, ale už je to na hrane, no miernu nadváhu ano.

liz_lemon
9. jan 2018

@simoon123 na to knihu nepotrebujes, na nete urcite najdes rady, napr. https://dia.hnonline.sk/co-na-tanier/539135-mat...
alebo aj nejaky skuseny trener/vyzivovy poradca by bol urcite napomocny

katharines
9. jan 2018

No ide o nizkosacharidovu dietu. Tiez je dolezite, aby diabetici nejedli margariny, ktore poskodzuju cievy a srdce a ani dia vyrobky s umelymi sladidlami. Pre lepsie hladiny cukru je vzdy lepsie zacat salatom. Salat a aj puoavove dtonky obsahuje inulin, ktory tiez znizuje hladiny cukru.

palomablanca
10. jan 2018

Ja si myslím že by stálo za to precitať si knihu: Gary Taubes- Proč tloustneme..... osobná skúsenosť....tiež popisuje výhody /nutnosť nizkosacharidoveho stravovania...mne zmenila život.

nuska
12. jan 2018

Ja odporucam na znizenie hladiny cukru v krvi aloe vera a reishi. Kombinacia tychto dboch priridnych produktov je uplne super. Ja som mala tehotensku cukrovku, no zostala mi. Terax si to takto udrzujem. Znama ma otca na inzuline a tiez vdaka tymto profuktom mu stale znizuju davku. Ak chcete viac info napiste.