Koľko by mala zjesť mačka za deň?
Kolko By mala asi tak gramov jedla ziest macka za den ?
@alzbeta44 záleží akú má mačka hmotnosť a v akom štádiu života je( mala mačka, dospela mačka). Čo sme sa my radili a veterinárom - tak prvý pól rok dostávala asi 50g kapsicky respektivne konzervy, 50g granúl plus popritom nejaké tie pochutinky - granulky plnené niečim alebo tie take mačacie tyčinky ( samozrejme nie veľa pár kúskov). Teraz má naša mačka 2 roky - tak dostáva 100g konzervy, respektivne celu tu 100g kapsicku plus zas 50g granúl a nejaké tie pochutinky. Váhu má optimálnu, aj nadpriemernú 😀 taktiež závisí od toho či je maska sterilizovana alebo nie..
@natalis1998 Moja Ma rok odhadom lebo bola najdena v oktobri minuleho roka a mala 2 tyzdne
Je Kastrovana a za den spapa dve misky kuracieho masa granulky nezje ani nic podobne ako kapsicky alebo polievky proste iba to maso mlieko a taku jednu pamlsku , rano macacie mlieko vipije niekedy aj pamlsku spapa len trapi ma ze jeden dva dni papa a potom den dva pomenej alebo len zahrabava z labku ze nechce ci je to normalne ?
@alzbeta44 myslím si že je to normálne.. aj naša je sterilizovana a niekedy má dni že nechce nič 😀😀okrem tých tyčiniek ale skôr mi to príde že ke vyberava a potom na druhý deň to dobehne. MYslom si že je to v poriadku 🙂
@cocolino234 Super Na ten rozbor pojdem to ma ani nenapadlo ....
No Niekedy uz mam pocit ze jej to stale to iste nechuti ale ked dame nieco ine nezie ale ked viaceri vravite ze to je ok asi je zvyknuta len nato jedno
@marianarem macke smotanu nedavajte, prosim ta 🙏🏼
@lindusss2016 Preco nie? Je bezlaktozova.
@marianarem macka je vylucne masozravec. Na co jej je ta smotana? Nerozumiem...
@lindusss2016 No ma ju velmi rada, neskodi jej, stravit ju vie, tak preco nie.
U nás má granule nasypane stále a kpsicku dostáva podľa potreby. Obvykle jej dávam pol kapsicky 2-4 krát denne. Mnamky väčšinou nelubi. Niektoré dni dostáva aj maso, vaječný zltok, rybu. Kedysi som kupovala aj mačacie mlieko, ale už to nerobím. Sem-tam dostane vylízať jogurt. Má 3,5 kila, kastovana, 8 ročná cca.
@marianarem ja si tiež myslím že mačka by nemala absolútne mlieko, v podstate nič čo jeme my ľudia. A existuju mliečka pre mačky.. keď má rada skôr by som volila toto 🙂 lebo naše mliečne výrobky môžu spôsobovať tráviace ťažkosti u mačiek a podobne
@natalis1998 Davam jej aj tie macacie. Kym bola mala, nemala problem s nicim, ale neskor som videla, ze po laktozovych problem ma, tak davam striktne bezlaktozove a samozrejme len cistu smotanu, nic solene, ziadne pridane latky atd. Ale nie je to kazdy den. Skor ked nam zvysi z varenia tak dostane alebo potom tie macacie.
Dobry deň , na stavbe mame male mačiatko( kocúrik) vo veku cca dva a pol mesiaca, zaockovane odcervene, dali sme mu tam budu , pravidelne kŕmený , všetko ako ma byt.
Všimol som si tam po okolí potulovať staršiu macku ,a začal som cítit mačacie výkaly, (označkoval to vo vnútri v bude a pri miskách s jedlom ),malý kocúrik to určite nerobí ,všimol som si aj ,ze sa malý kocúrik inač sprava, zacina sa bat skovávat sa vo vysokej tráve, v doskách a pri jedle je stále v strehu nesadne si k jedlu ako to robil predtým
PORADTE ako sa zbaviť tej starej macky a existuje niečo čim sa dá búda dezinfikovať ,aby sa tam vrátil spat do búdy , ďakujem za radu
@alzbeta44 stará diskusia ale pripojím sa. My máme 6r kocúrika, je kastrovany a tiež neviem koľko g denne by som mu mala dávať... Poradte prosím

@alzbeta44 Nasa ma nieco medzi 4-4.5 kg a rano ma 15g granul, na obed 50g masa z konzervy a vecer 15-20g granul alebo tak 0.25dl smotany a k tomu okolo 10g granul.