icon

Koľko stojí geodetické zameranie pozemku na oplotenie?

22. júl 2025

Dobry den,
Vie mi niekto povedat cca kolko ste platili geodetovi za zameranie pozemku okolo domu? Orientacna cena, viem ze je to podla velkosti, terenu atd.. ale napr cena za meter alebo kolko to vas stalo.. chcem zameranie kvoli oploteniu
Druha otazka je, musim stavbu plotu niekomu hlasit? Obec, susedia?
Totiz vlastnim jeden dom s pozemkom(1/1) a druhy dom s pozemkom (1/5) a ten pozemok čisto moj by som si chcela oplotit, pretoze mi cez neho chodia aj cudzi ludia ked sa chcu dostat do toho druheho domu… k nemu je pristupova cesta aj ina, ale zarastena nevyuzivana alebo je to aj obkluka..
Dakujem za rady

lucik194
22. júl 2025

je ten pozemok jeho hranica uz vytycena? zarastena? aby videl zo strojom od bodu k bodu, ak tvar nie je klasicky (obdlznik, stvorec....) bude to stat viac, lebo bude viac bodov vyhadzovat, detto kolko si pýta za dopravu, detto niektory aj za material, keďže Ti natlcie koliky do zeme .....

vela neznamych premennych.....

300-400eur by si sa mohla zmestit. optimisticky. ked nebudu problemy . pesimisticky viac

plot nie je cena za meter.u geodeta myslim

ohlasenie plotu je podla toho, aky plot ides postavit, hlavna je vyska 2 m

zuzkaa1991
22. júl 2025

@anonym_autor plus dodam co sa tyka plotu by tam malo byt.ohlasenie drobnej stavby na stavbny urad resp tam zavolať a vam odpovedajú na otázku co potrebujete vybavit na plot
Geodet ako vysse pise kedysi pred.8r platila 300 400 eur kedze aj geometrický plan vam spravia....poprípade teraz nech pytaju 500eur.

Staci zavolat geodetovi vo vasom okoli viacerým a kto da.lepsiu cenu toho zobrat

zalka
22. júl 2025

@anonym_autor ja som dala zamerať, vytycit hranice aby sme vedeli kde plot postaviť. Stalo ma to 120e...kreslit som nepotrebovala len vytýčit.
A plot som ohlásila, úrad súhlasil vtedy tak sa postavil ale len klasika pletivovy a spodok bol z H-ciek aby burina ho neprerastala.

hugigugin
22. júl 2025

@anonym_autor 350e Okres KS. Rozmer plochy 160m2.
Robil komplet GEOMETRICKY PLÁN.