icon

Kolobežky na chodníkoch. Ako ochrániť deti pri chôdzi?

15. mar 2025

Mám strach chodiť s deťmi po chodníku. Nedávno sme chodili po tichšej ulici a tam deti ako bláznivé na kolobežkách. Už sa vlastne nedá ísť nikde s deťmi, aby človek nemusel stále striehnuť či sa im niečo nestane.

minenkaa
15. mar 2025

Taktvoll prvomnrade v Tom clanku niesu klasicke e kolobezky a v druhom normalen sa im uhla ako ked by siel kocik,uzky chodnik.Chyba bola ze sli na chodnik,robia to aj na motorkach a dost casto

siska53
15. mar 2025

Chapem ta a som rada, ze uz nema tak male deti. A to nie iba kolobezkari, je kopec bezohladnych cyklistov. Hlavne, ze maju cyklotrasy, aj tak sa budu trepat na chodniky a svojou rychlou jazdou ohrozovat chodcov.
Zial mala som velmi neprijemny zazitok, este ked scera chodila do skolky, som rada, ze ona je pokojne dieta a pekne sme sli za ruky, zabacali sme, ked vtom vyletel cyklista. Nastastie sme stihli zastat. Ale stacilo by par sekund a vpalil by to do nas alebo keby dcerka bola taka, ze si chce vopred skackat. Ten chlap siel neuveriitelnou rychlostou po chodniku!
A pred casom pribudli kolobezkari.....
Samozrejme, cest vynimkam. Tu mam naozaj na mysli vsetkych tych bezohladnych, ktorych zial nie je malo.

autor
15. mar 2025

@siska53 rodičia nakúpili deťom kolobežky a tie jazdia hlava nehlava. Nemusía mať ani elektrokolobežku. Ked píšeš o cyklistoch, jeden takto zrazil dievča a obišla so zlomeninou stehennej kosti!

siska53
15. mar 2025

To je tak, ked sa nikde nedodrzuju pravidla a nikto to nekontroluje a nepokutuje.