Krvácanie z maternice u samice králika: Ako pomôcť?
Ahojte. Stretol sa niekto s takým problémom u samice králika? Ale myslím naozaj brutálne krvácanie. Nie pár kvapiek ale naozaj hrôzostrašné masívne krvacanie. Boli sme aj u veterinara. Povedal že jej krváca z maternice a že jej "niečo" neviem čo zblblo. Neviem lebo muž bol s ňou. Pichol jej antibiotiká ale je hotová, nepapá len je schulena v klbku ani hlavu nezdvihne. Stretol sa s tým niekto, prežil to zajac ?
@candii no možno pyometra, treba operovať. Také malé zviera a taká strata krvi... nečakaj a choď niekam na kliniku.
Ano zazila som uz zapal maternice u kralika, chvilu stabilizacia a potom sme to hned museli otvorit a vykastrovat.
Prezila, ale nie je to pravidlo, je to zivot ohrozujuci stav.
@candii tiez by som ju brala k inemu veterinarovi. Moze mat totiz nalez na maternici a to musia zoperovat/vykastrovat-vraj to samicky mavaju uplne bezne od urciteho veku. Ak uz ani nepapa a je len schulena tak musi velmi trpiet. Brala by som ju cim skor, nech spravia sono bruska, ak o nu nechcete prist
@candii no aj tak by som sla ja k inemu na sono. Nasej nevedeli tyzden prist na to co jej je a nakoniec iny veterinar zistil zo sona a krvi ten nalez a tak isto ochorenie, ktore sa prejavuje pootocenou hlavickou do strany, uz si nepamatam nazov. Ale popri tom som ju aspon dokrmovala tekutym senom, kedze kralik nemoze prestat zrat, je to pre neho velmi zle a moze uhynut

@candii osobne by som šla k inému veterinárovi, ktorý vám reálne povie čo jej je, vysvetlí všetko atď. Lebo “niečo jej zblblo” je vysvetlenie, ktoré by mi určite nestačilo.