Kto mi súkromne poradí?
komu mozem napisat?
financnej
ved napis otazku
nevadi opytam sa uz aj tu..v pripade ze ste trojclenna rodina, vy aj muz zamestnani, byvate vo vlastnom, a mate starsie auto ktore sa kazí, chcete uz kupit nove take vacsie bezpecnejsie kedze muz pravidelne cestuje za pracou a rocne najazdi vela km, a mate moznost ho kupit ale s tym ze komplet minite rezervu ktoru mate na ucte a ostane z tej rezevy mozno 2-3 tisic eur isli by ste do toho alebo radsej to riesili na leasing..alebo pockali a snazili sa usetrit na to auto..s tym ale ze vase aktualne auto ma 10 rokov a zacina sa pomaly ale isto kazit..
Ja by som riesila leasing.. rezervu isto nie, ta je na ine veci.. ak mate moznost leasingu, tak ja by som volila ten..
Neviem ake auto idete kupovat? to je podstatna vec, ako cistonove by som si zbytocne nekupovala
@zuzubb007 nieje cisto nove ale aj tak nas vyjde cca 23 000 na co mame len ked ho kupime tak nam ostane cca 3000 eur rezerva na ucte..povodne sme chceli na to zobrat spotrebak ale muz hovori ze naco sa zadlzovat ked na to financie mame..
Kúpila, ale nie nové 2,3 r a to už sa ty rozhodni vyrataj si koľko preplatite na leasingu a za akú dobu ste schopní našetriť na auto.Uplne z peňazí by som sa nevyhadzala
Spotrebak urcite nie.. ja osobne by som na rezervu nesiahala, predsalen, su životne situácie ktoré sa mozu zo dna na den prihodiť a na tie ti veru leasing nedajú.. ale na auto áno.. nejako rozumne si nastaviť výšku splatok, akontaciu a je to fajn..
Spotrebak,ani leasing určite nie.Je to to isté.Vybrala by som si lacnejšie auto,aby aj auto bolo ,,nové" a aby aj väčšia rezerva ostala
@doriiis my uz chceme kupit SUV..z toho dovodu ze manzel vela jazdi a je to bezpecnejsie auto..a aj po ..tragickej skusenosti v rodine co mame..a nechcem aby bolo uplne zas stare..zase don vrazat peniaze..sestra kupila starsie suv a co maju s nim patalii..a kolko penazi don dali tak to je koniec..
O aké auto sa jedná? Lepšie si ešte prisporiť ako minúť takmer celú rezervu
@autor....veľmi veľa záleží na tom,aké auto idete kupovať.Nikto ti nedá záruku že do novšieho 23 000 coveho auta nebudeš vrazat tiež.
Ja mám auto za 7500 a za dva roky som do neho vrazila len necelých 2000 €.A je to také menšie SUV
@doriiis kupili sme nase auto pred 10 r. a jedine co sme don vrazili taka vacsia polozka bolo cca pred 2 rokmi nejake brzdove oblozenie..cca nas to stalo 500 eur..a inak len tie bezne veci, vymena oleja filtrov a podobne..len teraz uz tym ze je starsie a vkuse manzel jazdi tak uz zacina strajkovat..
Tak leasing ci spotrebak? Vyrataj si, kolko preplatite. My s nasim leasingom preplacame naozaj nizku sumu, takze sme tiez neminali rezervu. Ale brali sme nove auto, to stare uz naozaj dosluhovalo.
Ahoj, my sme akurát riešili túto dilemu. Vymysleli sme to tak, že sme si vzali leasing na ojazdené auto, ale zaplatili sme 40% akontáciu, aby nám splátky vyšli čo najnižšie. Ostalo nám teda ešte dosť peniažkov z finančnej rezervy a mesačné splátky nám nijak výraznejšie neublížia. 🙂
aku znacku zvazujete? my mame suv suzuki vitara sme.velmi spokojni. ak by si obehala viacero predajcov mozno dostanes napr. predvadzacie vozidlo za nizsiu cenu. pripadne lekarom ci pravnikom zvyknu dat oar percent zlavu. pripadne maju akcie na jesen ci vianoce.... kolko mesiacov prezijete z 3000eur? za kolko viete oredat sucasne auto ? zvazte vsetky moznosti
@juliet86 nechapem tu otazku ze kolko mesiacov prezijeme z 3000 eur.,?
@raziel_ 10 ročne auto maju teraz chcú novšie a ty im nukas 13 ročne 🙈
@raziel_ dovolim si nesuhlasit s tvrdenim ze leasing je jedna z najhorších možnosti... Je dost vela bank, ktoré leasing poskytuju a vždy sa da vybrať. Samozrejme čo niekomu vyhovuje, inému nemusí.. my sme s leasingom nikdy problém nemali, nijak extra sme nepreplacali a určite je to lepšia možnosť ako spotrebak alebo sa vybuchat z penazi úplne..
ake su vase mesacne naklady. ideal je mat rezervu aspon na cca 6mesiacov
Kupit nove bez leasingu,3000 vam staci ako rezerva a ked pracujete hned si mozte odkladat z kazdej vyplaty
@kristina82 cca 350 eur ale uz aj s telefonmi --+ strava ale obaja sme zamestnani manzel zaraba cca 1500 v cistom ja 800--
no je dosť možnosti jednou z nich je kúpiť si na leasing mala som aj tak auto ked som mala navyse peniazky vuplatila som predcasne, teraz mam auto za hotove chcela som vyssie opel crossland červený je to 2 a pol rocne auto... servisovane... ale musim ho znova predat a kupit väčšie cakame 3 dieta🤣🤣🤣 ale teda za 23 000 isto nie... ake si teda planujete kupit

tak možno by si asi mohla napísať v akej oblasti - varenie, právo, medicína, obrábanie ťažkých kovov, astronómia... ?