icon

Kto pomôže jednej mamičke?

24102012
3. okt 2017

Ahojte mamičky, ja odchádzam pozajtra na operáciu, nádor je zhubný, C52, metastázy chvála Bohu nemam, no nasadili mi preistotu aj chemoterapiu. Po operácii...veľmi sa bojím ...
Neviem či by sa zároveň medzi Vama našli mamky čo by vedeli pomôcť jednej mamičke, ? Neviem či potravinami či skôr peniazkami...? Je na detičky sama, náhodne som natrafila na jej inzerát lebo som potrebovala poupratovať. (Našla som jej inzerát na inzercii, )
Bola som spokojná no viac ako 10€ som jej nevedela dať, ani ja sama veľmi teraz nemám. Pýtala sa že najbližšie kedy by mohla prísť poupratovať tak som jej povedala čo a ako u mňa...zamrzelo ju to bolo vidieť na nej že by sa potešila ak by mala voliake prilepšenie. Neviem ako dopadnem s operáciou nič som jej neslubila.
Ale chcem sa opýtať či ak by som ju chcela tzv. zamestnať ako opatrovateľku môžem si žiadať aj opatrovateľský príspevok pokiaľ ja poberám ID a ona zase poberá rodičovský a že minimálne výživné (raz za 3 mesiace60€ ak jej ex vôbec pošle :( )

Ďakujem krásne

denisa098
3. okt 2017

Pokial si ID a mas narok na asistenciu,opatrovanie ci uz na par hodin alebo naplno,moze ale musi sa informovat,vraj za to ze by aj takto pracovala a popri tom poberala rodicak by mala dostavat este financnu odmenu.Povedala mi to uradnicka ked boli na kontrole tu u mamy nakolko je ID.A vyzivne jej tiez poriesia,treba dat muzika na sud a nech riadne plati.Urcite jej takto vies pomoct.

denisa098
3. okt 2017

Ake stare ma deticky ? Mozno by sa nieco naslo u nas.

sasa1310
3. okt 2017

@24102012 opatrovateľský môže na teba poberať iba osoba, ktorá je s tebou v príbuzenskom vzťahu. AJ to musíš byť na to odkázaná a musíš mať preukaz ZTP. A aj to zhodnocujú tvoj príjem + príjem osoby, ktorá by ťa opatrovala.
Takže, nie, ona ťa nemôže opatrovať. Mohla by byť tvojou osobnou asistentkou, ale tam je tiež veľký zoznam úkonov, ktoré musí s tebou robiť. A táto asistencia sa dáva na ťažšie postihnutia (slepota, mobilita, atď).
Zákon 447/2008

denisa098
5. okt 2017

@sasa1310 ano mas pravdu,osobna asistencia,to ma mamin priatel