icon

Kto vie dobre po nemecky a zavolal by mi do nemocnice?

30. máj 2023

Dievčata ...prosim vas , ktora viete dobre po nemecky a zavolali by ste mi do nemocnice ? Stala sa taka vec že chlap v Rakusku utrpel zranenie v praci a vzali ho do nemocnice a vraj ho operovali , už je hore ...čosi s chrbticou ...no on tiež dobre nevie po nemecky , a ani ja ...ktora by ste boli ochotna a taka dobra a zavolali tam a popytali sa čo mu je 😭

stellarstar
30. máj 2023

Lenže info nedajú okrem rodinných príslušníkov. Jedine ze by si tam šla osobne s niekým kto by ti prekladal

maranco
30. máj 2023

Skús urobiť konferenčný hovor, mať na linke prekladateľa a môžete traja rozprávať.
Keď si jeho manželka info o jeho zdravotnom stave ti majú dať vedieť, manželovi pošli na mobil v nemčine správu o tom že chce telefonovať jeho manželka, ukáže im to v mobile tak budú vedieť že chceš zavolať a vedieť info.
Prípadne urob konferenčný hovor že budete na linke všetci štyria, ty, manžel, prekladateľ a lekár.

stellarstar
30. máj 2023

@maranco A ty si myslíš ze na ten video hovor bude mať dr čas? Zabudni. Dr je len ráno na visite a dovi dopo. Jedine ze mu napíšu do mobilu správu co mu je on nech to pošle jej a ona nech dá sem tu správu

simca06022011
30. máj 2023

normlane tam treba zavolat, ja teda po nemecky neviem, v okoli si niekoho najdi OSOBNE ak sa da, a nech sa predstavi ako ty. Nikto to skumat nebide kto je na druhej strane. Ak budu ochotny. Alebo nech si chlap odfoti spravy alebo nieco /nech si to necha napisat/ ohladne stavu, posle ti to a ty si to hod do google translate albeo teda sem niekomu na preklad.
Ak nebudu chciet, neposkytnu informacie ani len telefonicky. Cize aj tak si to bude musiet manzel vydiskutovat nejak, odfotit, pozriet... alkebo poprosit kolegu/sefa... nech prekladaju

svetlonos
30. máj 2023

Ahoj pok9jne mi napis spravu daj tam t oje tel cislo zavolam tebe aj do nemocnice 🙂 za pokus nic predsa nedame ;). Predstavim sa ako manzelka a hotovo.

marcellka32
30. máj 2023

@svetlonos ja len že môžeš dostať od dr otázky na ktoré nebudeš vedieť odpovedať.....

koniarova
30. máj 2023

@svetlonos palec hore. 👍👍👍👍

oliviabb
30. máj 2023

moj priatel spomina, ze ked odpadol v Londyne, vzali ho do nemocnice, porobili mu vysetrenia, zistili podla dokladov, ze je slovak a sami od seba zabezpecili videohovor s prekladatelkou. Doktor prisiel do izby a zacal na obrazovke videohovor. To vzdy hovori, ze ako to maju vymakane. Rozhodol sa pre operaciu na Slovensku, tu neurochirurg sa neponahlal s terminom. Z nicoho nic volal dotycny doktor z Londyna do nemocnice, chcel vediet co je s mojim priatelom. Nas doktor sa ho pytal, ze ci mu to je nejaky znamy a on, ze nie. Toto sa u nasich doktorov, starostlivosti len tak nevidi

svetlonos
30. máj 2023

@marcellka32
ano to mozem, ale ked budem volat z dvoch telefonov- na jednom zena na druhom dr tak to pojde. Alebo rovno mozem povedat ze len prekladam a zenu dam na hlasny odposluch.
Tak uz som to raz robila na inom urade.

simca06022011
30. máj 2023

@oliviabb ja myslim, ze aj v nejakej poistke cestovnej alebo akej som mala, ze v pripade urazu zabezpecia aj tlmocenie a pod. Tiez ma toto napadlo hned...

hipuska
30. máj 2023

Mne tak volala kamarátka v Írsku po anglicky. A nebol absolútne žiaden problém.

oslo1
30. máj 2023

@oliviabb ano, v UK je toto uplne normalne, je na to agentura, ktora da prekladatela, popripade, ak je staff rovnakej reci, tak preklada ten. Tiez som velakrat prekladala.

koniarova
30. máj 2023

@svetlonos určite to skúste. Nič za to nedáte a hádam sa podarí.👍

fadama
30. máj 2023

Nemocnica je si myslím povinná zabezpečiť tlmočníka.

svetlonos
30. máj 2023

@koniarova
podarilo 🙂

oliviabb
31. máj 2023

@oslo1 maju to potom super vymyslene

koniarova
31. máj 2023

@svetlonos paráda. 😘