Kúpa havarovaného auta - za a proti
Ahojte. Potrebujem poradit.
Chcela by som kupit auto, bola som pozriet, vsetko ok.
No doma som overila auto podla vin cisla a ukazuje ze auto bolo búrane, no bolo iba z vonka. ( vonkajsie predne diely boli menene , cca 1600€ skoda spolu s prácou.. ) majitel auta mi nedal vediet ze auto bolo búrane. Aj tak bolo inzerované ze nehavarované.
V mojom mieste by ste kupili auto alebo hladali ine?
Dakujem za odpovede.
Mne napríklad 2 mesiace po kúpe nového auta buchol do zadu ked som stala v kolóne a nedobrzdil. A auto uz mam ďalších 5 rokov a nic. Proste dnes sa tuknes hocikedy hocikde, pred, zad..kým to nebolo fakt nic vážne tak by som neriešila ale majiteľa by som sa opýtala preto to tají
Mne napríklad 2 mesiace po kúpe nového auta buchol do zadu ked som stala v kolóne a nedobrzdil. A auto uz mam ďalších 5 rokov a nic. Proste dnes sa tuknes hocikedy hocikde, pred, zad..kým to nebolo fakt nic vážne tak by som neriešila ale majiteľa by som sa opýtala preto to tají
@ariannazara lenze to nieje zaruka ze autu nic nebude, za to, ze Ty si to stastie mala. A druha vec, pri cudzom nikdy nevies aky realny "tukes" ci havarka to bola.
Autorke - nikdy by som nekupovala burane auto. A navyse ked to nie je jedine auto na svete, dnes je ponuka tak siroka, ze proste nie.
Nie, navyse ak ti predajca vyslovene klame. Ani nevies v com vsetkom este klame. Este raz nie.
Nie, žiadne burane auto nekupuj. Kto vid koľko krát bolo už burane
Raz tá oklamala, to vieš, ale koľko krát tá reálne oklamala
Nekupila by som. Nevieš čo všetko ešte bude treba vymeniť.
Hladaj ďalej
Nie, hlavne preto, že to majiteľ tajil. Bohvie čo všetko ešte o tom aute tají.
Záleží ako moc bolo burane. Ak to bola len kozmetická vada tak by mi to nevadilo. Ale určite by musel stiahnuť z ceny lebo auto má už svoju históriu a keď budeš predávať budeš riešiť rovnakú vec.
My sme napr kúpili burane auto ale vedeli sme o tom a dali nám k tomu všetky podklady ale cena tomu bola prispôsobená. Taktiež keď sme ho predávali další kupujúci vedel čo kupuje. Mal aj foto ako bolo burane.
@ariannazara ale ty vieš že si auto buchla raz, alebo niekto buchol do teba 1x
Autorku predávajúca už raz oklamala. Nedá sa jej veriť, ani srnka netuší čo vserko už to auto mama sebou
A to je rozdiel
Pokiaľ predávajúce nepriznal, že auto malo poistnú udalosť, tak by som mu už neveril. Keby to bol priznal pri kúpe, tak by som to akceptoval. Ale kto vie, čo ti ešte zatajil.
Nie. Ak klame v tom, čo sa dá ľahko overiť, tak si môžeš domyslieť zvyšok básničiek o dokonalom aute😉
Nekupila by som. Nie preto ze bolo burane, ale preto ze to predavajuci nielen ze zatajuje ale vyslovene o tom klame. Takze ake dalsie zavady este zatajuje?
O ake auto ide? 1600€ aj s pracou je pri niektorych autach skoda,ktoru zaplati za buchnuty naraznik/puknute svetlo,... mohlo by ist napriklad o kontakt so zvieratom a toto by mne pri predaji tiez nenapadlo spomenut.
Ja som pri vychadzani z parkoviska suchla dvere - bolo potrebne menit nielen tie, ale aj plechy okolo. Cena opravy vysoka, ale vobec nemala vplyv na funkcnost.
Určite nie,ani nie tak preto,že bolo búrané,ale preto,že predávajúci o tom klame a zatajuje to,takže bohvie,čo všetko ešte zatajuje.
Mohlo ist aj o oskretie nakupnym vozikom, povodny majitel to mohol riesit napr.v ramci havarijneho poistenia, menila sa predna maska, abo blatnik, pricom auto nemuselo byt burane.pytala by som dovod vymeny,pripadne dokumentaciu zo skodovej udalosti.ak karoseria nebola nijak narazena, posunuta atd,mohlo ist aj o drobnost
Tieto info ti nič nedajú.
Mne do predného nárazníku nacuvalo ďalšie auto. Zlomená podznacka, 1cm škrabancek, keby som nemal odpadnutu ŠPZ ani by som to nezistil, a ani by som neriešil servis keby si ma vinnik nepockal ze chce to správu o nehode.
Dal som si teda auto cez poisťovňu opraviť. Po oprave som dostal faktúru za 6000€.
Takže v realite z prehliadnutelnej škody teraz na mojom aute svieti ze auto bolo búrane a servis bol za 6000€.
O ake auto ide? 1600€ aj s pracou je pri niektorych autach skoda,ktoru zaplati za buchnuty naraznik/puknute svetlo,... mohlo by ist napriklad o kontakt so zvieratom a toto by mne pri predaji tiez nenapadlo spomenut.
Ja som pri vychadzani z parkoviska suchla dvere - bolo potrebne menit nielen tie, ale aj plechy okolo. Cena opravy vysoka, ale vobec nemala vplyv na funkcnost.
@christie11 takže škoda 1600€ je v realite možno len výmena svetlá ktorú by si človek sám vymenil za 100€
@christie11 takže škoda 1600€ je v realite možno len výmena svetlá ktorú by si človek sám vymenil za 100€
@misanthropicdann Asi nie. Veď zadávateľka v prvom príspevku uvádza, že : "vonkajsie predne diely boli menene , cca 1600€ skoda spolu s prácou". Keď boli menené predné diely, tak to je búračka. To je asi výmena nárazníka, výstuže a kapoty spolu s lakovaním u bežného auta veľkosti fabie či oktávie.
Tieto info ti nič nedajú.
Mne do predného nárazníku nacuvalo ďalšie auto. Zlomená podznacka, 1cm škrabancek, keby som nemal odpadnutu ŠPZ ani by som to nezistil, a ani by som neriešil servis keby si ma vinnik nepockal ze chce to správu o nehode.
Dal som si teda auto cez poisťovňu opraviť. Po oprave som dostal faktúru za 6000€.
Takže v realite z prehliadnutelnej škody teraz na mojom aute svieti ze auto bolo búrane a servis bol za 6000€.
@misanthropicdann Ani tvoja info nič nedá. Neverím, že lakovanie nárazníka a výmena držiaka EČV by stálo 6000 €. Alebo máš Lamborghini?
@misanthropicdann Ani tvoja info nič nedá. Neverím, že lakovanie nárazníka a výmena držiaka EČV by stálo 6000 €. Alebo máš Lamborghini?
@chrobak7 obyčajná oktavia 2022
nevieš ako funguje servis na poistku, účtuje sa vswtko lebo poisťovňa platí.
Odstránenie skrutiek, nové skutky, montáž skrutiek.
Odstránenie lepidla, nové lepidlo, nanášanie lepidlá.
Demontáž nárazníku, novy nárazník, montáž nárazníku.
Demontáž kapoty, brúsenie kapoty, lakovanie kapoty, montáž kapoty.
Faktúra mala 5 strán,
Nárazník sa mení za nový vždy keď je na ňom malička prasklinka. To není plech ze sa vybrusi a nalakuje proste komplet nový.
Servis povie ze bol poškodený a poisťovňa to zaplatí, servisy vedia aké majú limity na aké škody takže to tlačia do najvyššej možnej hodnoty.
@chrobak7 robím v leasingovke takže viem jak to funguje, a mal som možnosť to zažiť aj na mojom aute
@chrobak7 robím v leasingovke takže viem jak to funguje, a mal som možnosť to zažiť aj na mojom aute
@misanthropicdann Servisy sú nenažrané. Snažia sa vyžmýkať nielen z poisťovní viac, než je potrebné, ale aj z ľudí.
Mal som rozbitý predok Na Citroen Picasso - nárazník, kapota a svetlá. Urobili obhliadku a opravu nacenili na 3500. Do rozpočtu dali aj okuláre, aj výstuhy nárazníka aj nejaké výstuhy rámu - všetko originálne diely. Oni sa nebudú serinkať s neoriginálnymi náhradami, nechápem prečo.
Tak som kúpil nepojazdné, presne také isté auto, ešte aj rok výroby bol ten istý za 300 €. Dal som im ho, nech z neho použijú všetko, čo potrebujú. Výmena dielov vyšla na 700 € a to som ešte musel dokúpiť chladič klimatizácie, lebo aj ten tiekol (ale nie kvôli nehode - jednoducho prehrdzavel). A čuduj sa svete - zrazu okuláre ani výstuhy rámu nebolo treba meniť. Vymenili len tie diely, ktoré boli naozaj zdeformované.
Takže nakoniec ma oprava stála okolo 1000 € a zvyšok auta som ešte predal za 200 €.
Problem je, ze vam nedal vediet. Alebo naozaj nevedel. Ja som vsak bol aj v takom servise s vlastnym buchnutym autom (jelen) a pan, ktory ho daval dokopy mal sam kupene auto havarovane. Prerabal ho do top stavu. Jednalo sa ale o specificke luxusne auto. Dokonca o tom so synom natacali vlog. Takze da sa. To ale, ze tento vas pan predajca nepovedal o realnom aktualnom stave auta, ktore vam predvadzal vzbudzuje podozrenie.
Nekupuj burane keby povedal,ze tu a tu bolo toto a toto ale takyto hajzlik vychcany sa chce len zbavit auta.My sme sa takto v piatok previezli koli autu 300km,keby mozem tomu chlapovi rozbijem papulu.Klamal az sa mu z huby prasilo,auto motor v prdeli,spojka,pristrojovka vysvietena ako vianocny stromcek a on povie,ze pred chvilou mu to nerobilo,spinavec.
Nekupuj burane keby povedal,ze tu a tu bolo toto a toto ale takyto hajzlik vychcany sa chce len zbavit auta.My sme sa takto v piatok previezli koli autu 300km,keby mozem tomu chlapovi rozbijem papulu.Klamal az sa mu z huby prasilo,auto motor v prdeli,spojka,pristrojovka vysvietena ako vianocny stromcek a on povie,ze pred chvilou mu to nerobilo,spinavec.
@mamaaja82 zial,nie je to len na Slovensku,ja uz dalej, ako hodinu nejazdim...
@mamaaja82 zial,nie je to len na Slovensku,ja uz dalej, ako hodinu nejazdim...
@tundra my sa pol roka snazime kupit auto ale uz ma to nebavi.Ja chcem predat moje,teda nechcem musim lebo tri auta nam budu zbytocne a sami spekulant,najlepsi bol jeden ci mu neznicim cenu o 1500 euro🤦♀️.tak som sa ho opytala,ci mu ju nemam rovno darovat(honda crv)

Nekupila