icon

Kúpa Lada Niva ako druhého auta

14. jún 2025

Ahojte,
uvažujeme nad kúpou Lada Niva ako druhého auta – niečo lacné, čo zvládne jazdu na chatu, po poľných cestách, v zime, do lesa a podobne. Hlavné auto do mesta máme, toto by bolo skôr na víkendy a ťažší terén.

Viem, že Niva nie je žiadne pohodlné SUV, skôr taký pracovný offroad. Zaujímalo by ma, či ju niekto z vás má alebo mal – ako sa s ňou jazdí, či to vôbec dáva zmysel ako doplnkové auto v rodine. Trochu sa obávam komfortu, hluku, vyššej spotreby a či je to vôbec spoľahlivé na dlhšie používanie. Na druhej strane ma láka, že zvládne skoro všetko v teréne a má jednoduchú mechaniku, ktorú vie opraviť aj šikovný sused.

Ak má niekto skúsenosť – aj s tým, ako sa to dá používať v zime, či s deťmi na kratšie trasy, alebo ako sa správa po rokoch – budem vďačný za každú spätnú väzbu. Ďakujem

martinmmartin
14. jún 2025

Opravis so to na kolene , problem je ze srobovak z
takmer z ruky nepustis

martul
14. jún 2025
@martinmmartin

Opravis so to na kolene , problem je ze srobovak z
takmer z ruky nepustis

@martinmmartin ale prosím ťa, nezmysel.

Môj ujo to má roky rokúce, býva na Orave, je horár a iné by nechcel.

tundra
14. jún 2025

Tvoja obava je opravnena😂.Ak mas deti a chces ich v tom vozit,moc neodporucam.
Chod sa odviezt a uvidis.Som polovnik a na mna to auto dojem nespravilo.Staci,ked mas 4x4 a trosku vyssiu svetlu vysku.Na horarni mozno ano,zviezt sa do doliny👍.Ako tretie auto na vyblaznenie,mozno tiez ano,ale podla toho co pises,nie som si isty,ci budes spokojny....

tundra
14. jún 2025
priscilla07
17. jún 2025

Ak Ťa netrápi spotreba, tak skôr by som si vybrala UAZ Safari Hunter