icon

Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?

sara2
2. mar 2009

ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂

kacenka78
27. jan 2019

a ďalší tip - mne to potvrdil šéf našich odborov - ak ste zamestnané - po predložení dokladov a splnení ostatných podmienok stanovených zákonom budem mať 55% oprávnených nákladov preplatených formou rekreačného príspevku, max do výšky 275 € 🙂

kacenka78
27. jan 2019

@sonah ano, je to novinka, ale ako čítam podrobnejšie, zákon dáva obmedzenie - preukázateľne zaplatené úhrady súvisiace s kúpeľnou starostlivosťou a s ňou spojenými službami, vynaložené v príslušnom zdaňovacom období v prírodných liečebných kúpeľoch a kúpeľných liečebniach prevádzkovaných podľa osobitného predpisu v úhrne najviac do výšky 50 € za rok. A zákon ešte aj tú dáva výnimky, kedy to neplatí..

sonah
27. jan 2019

@nadezdah da sa to aj na dieta aj na manzelku kazdemu preplatia do vysky 50 eur tak je to na tlacive

sonah
27. jan 2019

Za vyskusanie nic nedate ,ja to tiez chcem skusit tento rok aj ked nemam orig.blocek,ale mam vypis z banky ze som to platila aj potvrdenie z kupelov ze sme absolv.kupele so schvalenym sprievodom uvidim....vyskusam .....

kukulienka83
27. jan 2019

Ahojte, chcem sa spýtať, zajtra idem podať žiadosť na VšZP, aká je šanca ze mi idklepnu doprovod so 4,5 ročným. Ci budem ako samoplatca?

sonah
27. jan 2019

@kukulienka83 podla mna do 6roku by vam to mali aut.schvalit a ked nie tak rozhodne sa odvolat....pretoze mate na to narok !!!!

oksu
28. jan 2019

@carlottafavore my sme boli u Dr v stredu 2.1. a až v utorok 8.1. sme nastupovali a v pohode. Dr. mala ostatné dni dovolenku. A v liečebni to v pohode zobrali, neriešili.

carlottafavore
28. jan 2019

@kukulienka83 pred rokom som bola ako neschvaleny sprievodca platila som 416e (ld jedla) , teraz ideme piatok.. a som ako schvaleny sprievodca a platim 301e (limba) syn v marci bude mat 5 rokov.

carlottafavore
28. jan 2019

Ahojte mamicky, co tam pijete? nosite tam mineralky ci pijete vodu z vodovodu? dakujem

daduska2009
28. jan 2019

Ahojte momentalne sme v kuoeloch a je tu hrozna situacia vracacka hnacky teploty vysoke od dnes ani skola nieje skolka uz dva tyzdne nieje otvorena vela deti aj hospitalizovali koli behydratacii pisem to len preto ze aby ste vedeli ako to tu momentalne je

carlottafavore
28. jan 2019

@daduska2009 jezismaria, mi ideme piatok.. ale takto sa mi nechce vobec :(

nadezdah
28. jan 2019

@carlottafavore ja som si chodila kupovať vodubdobSvitu,alebo Popradu. Voda z vodovodu mi nechutila

stejja9
28. jan 2019

@nadezdah ak nebudem mať auto, da sa časovo rozumne dostat na nákupy do mesta?

tixx
28. jan 2019

@stejja9 ahoj, uz mate termin?

nadezdah
28. jan 2019

@stejja9 vie medzi chodí vlak,no ja som mala auto,to bližšie ti neviem povedať

zuzka767
28. jan 2019

@daduska2009 Ahoj a odkedy je takata situacia? je to nejak celoplosne ci len zopar pripadov.Mame termin uz teraz vo stvrtok tak sa aj obavam co a ako.V primacke mi nechceli podat info blizsie.

stejja9
28. jan 2019

@tixx ahoj, 21.2. Dúfam že budeme zdraví. Nepamätám, uz mas termin ci nieto?

tixx
28. jan 2019

@stejja9 my ideme 18.2., takze sa tam vidime 🙂

stejja9
28. jan 2019

@tixx super, teším sa. ;) a kde ste ubytovaní?

tixx
28. jan 2019

@stejja9 my vo Villa Breza, vy?

daduska2009
28. jan 2019

@zuzka767 no take dobre dva tyzdne urcite a je to celoplosne nesla by som urcite do takejto situacie

sianna
28. jan 2019

@daduska2009 dokedy ste? Mozem poprosit info o tyzden, ci sa to ukludnilo?
Dakujem

stejja9
28. jan 2019

@tixx smrek, ideme prvykrat.

sianna
28. jan 2019

@stejja9 ste z presova? Tiez by sme tam mali byt v tom case. Smrek

zuzka767
28. jan 2019

@daduska2009 Dakujem pekne za info to znamena , ze ani procedury nesli ani welnes, ani herna pre deti , skola , skolka? Tak potom o com to je ? Co ste tam potom robili okrem pobytu vonku?A myslis si ze by sa to mohlo zlepsit?Asi to nema vyznam tam nastupit?

marfy2212
28. jan 2019

@stejja priamo s kupelou chodi autobus 2x do resca ,treba sa prihlasit je to v smreku na nastenke,inak aj v bonsai sa da kupit aj zakladna drogeria,sladkosti ,mineralky,dzus a sladkosti

daduska2009
28. jan 2019

@zuzka767 Nieje ziadna procedura okrem individualnych inhalacii neisla by som v takejto situacii
@sianna sme do stredy ale ako som uz pisala uz dva tyzdne to tu je a vobec to nie je na ustupe tazko povedat dokedy to potrva

nadezdah
28. jan 2019

@daduska2009 no krásne....dúfam,že to zmizne,kým nastúpime my...to je fakt cez,že to neriešila. Mali dočasne zavrieť kúpele a dať náhradné termíny.

zuzka767
28. jan 2019

@nadezdah presne tak zavriet,vydezinfikovat,dat nahradne terminy. Ved len teraz otvorili a toto bol 1 termin co zacal v novom roku. A mne v primacke dokonca dnes odmietli sa vyjadrit, ze nech sa dotazujem u lekarky, co som aj urobila a ta mi tvrdila ze ide o bezne virusy co su v zime a su kazdorocne.Takze nikto sa priamo nevyjadri.

lussy83
28. jan 2019

Dievčatá dnes som sa vrátila odtiaľ potvrdzujem infekčnu epidémiu.je to tam strašne silné a chytilo to zatiaľ väčšinu pacientov s doprovodom.vsetky procedúry vrátane škôlky a školy sú už dlhšie z