Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@sonah ano, je to novinka, ale ako čítam podrobnejšie, zákon dáva obmedzenie - preukázateľne zaplatené úhrady súvisiace s kúpeľnou starostlivosťou a s ňou spojenými službami, vynaložené v príslušnom zdaňovacom období v prírodných liečebných kúpeľoch a kúpeľných liečebniach prevádzkovaných podľa osobitného predpisu v úhrne najviac do výšky 50 € za rok. A zákon ešte aj tú dáva výnimky, kedy to neplatí..
Za vyskusanie nic nedate ,ja to tiez chcem skusit tento rok aj ked nemam orig.blocek,ale mam vypis z banky ze som to platila aj potvrdenie z kupelov ze sme absolv.kupele so schvalenym sprievodom uvidim....vyskusam .....
Ahojte, chcem sa spýtať, zajtra idem podať žiadosť na VšZP, aká je šanca ze mi idklepnu doprovod so 4,5 ročným. Ci budem ako samoplatca?
@kukulienka83 podla mna do 6roku by vam to mali aut.schvalit a ked nie tak rozhodne sa odvolat....pretoze mate na to narok !!!!
@carlottafavore my sme boli u Dr v stredu 2.1. a až v utorok 8.1. sme nastupovali a v pohode. Dr. mala ostatné dni dovolenku. A v liečebni to v pohode zobrali, neriešili.
@kukulienka83 pred rokom som bola ako neschvaleny sprievodca platila som 416e (ld jedla) , teraz ideme piatok.. a som ako schvaleny sprievodca a platim 301e (limba) syn v marci bude mat 5 rokov.
Ahojte mamicky, co tam pijete? nosite tam mineralky ci pijete vodu z vodovodu? dakujem
Ahojte momentalne sme v kuoeloch a je tu hrozna situacia vracacka hnacky teploty vysoke od dnes ani skola nieje skolka uz dva tyzdne nieje otvorena vela deti aj hospitalizovali koli behydratacii pisem to len preto ze aby ste vedeli ako to tu momentalne je
@daduska2009 jezismaria, mi ideme piatok.. ale takto sa mi nechce vobec :(
@carlottafavore ja som si chodila kupovať vodubdobSvitu,alebo Popradu. Voda z vodovodu mi nechutila
@daduska2009 Ahoj a odkedy je takata situacia? je to nejak celoplosne ci len zopar pripadov.Mame termin uz teraz vo stvrtok tak sa aj obavam co a ako.V primacke mi nechceli podat info blizsie.
@zuzka767 no take dobre dva tyzdne urcite a je to celoplosne nesla by som urcite do takejto situacie
@daduska2009 dokedy ste? Mozem poprosit info o tyzden, ci sa to ukludnilo?
Dakujem
@daduska2009 Dakujem pekne za info to znamena , ze ani procedury nesli ani welnes, ani herna pre deti , skola , skolka? Tak potom o com to je ? Co ste tam potom robili okrem pobytu vonku?A myslis si ze by sa to mohlo zlepsit?Asi to nema vyznam tam nastupit?
@daduska2009 no krásne....dúfam,že to zmizne,kým nastúpime my...to je fakt cez,že to neriešila. Mali dočasne zavrieť kúpele a dať náhradné termíny.
@nadezdah presne tak zavriet,vydezinfikovat,dat nahradne terminy. Ved len teraz otvorili a toto bol 1 termin co zacal v novom roku. A mne v primacke dokonca dnes odmietli sa vyjadrit, ze nech sa dotazujem u lekarky, co som aj urobila a ta mi tvrdila ze ide o bezne virusy co su v zime a su kazdorocne.Takze nikto sa priamo nevyjadri.
Dievčatá dnes som sa vrátila odtiaľ potvrdzujem infekčnu epidémiu.je to tam strašne silné a chytilo to zatiaľ väčšinu pacientov s doprovodom.vsetky procedúry vrátane škôlky a školy sú už dlhšie z

a ďalší tip - mne to potvrdil šéf našich odborov - ak ste zamestnané - po predložení dokladov a splnení ostatných podmienok stanovených zákonom budem mať 55% oprávnených nákladov preplatených formou rekreačného príspevku, max do výšky 275 € 🙂